Ήρθε η ώρα!, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ήρθε η ώρα!, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Μπορεί να καθυστέρησε κάποιες δεκαετίες, μπορεί να παρουσιάστηκαν στο δρόμο της υλοποίησης κάποια εμπόδια αλλά έφτασε – επιτέλους! – η ώρα να γίνει πράξη. Σε λίγες ημέρες, φίλοι μου, θα ξεκινήσει το γκρέμισμα του τετραώροφου κτιρίου στη συμβολή των οδών Γαλατσίου και Αγ. Γλυκερίας, το γνωστό ως κτίριο Κολιόπουλου, στο Παλιό Τέρμα.

Απ’ ό,τι βλέπετε και στη φωτογραφία, κοντεύουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποψίλωσης του κτιρίου και τις επόμενες ημέρες θα αναλάβει δράση ο πλέον ειδικός σε αυτές τις δουλειές, ο Γαλατσιώτης επιχειρηματίας Γιάννης Βλασερός, για να κατεδαφίσει το κτίριο. Η κατεδάφιση υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα με ενάμιση μήνα.
Για να ελευθερωθεί όμως όλο το οικοδομικό τετράγωνο και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κεντρική πλατεία, απομένουν άλλα δύο ακίνητα: το διώροφο επί της Λ. Γαλατσίου και το τριώφορο κτίριο επί της Αγ. Γλυκερίας για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης του Δήμου Γαλατσίου και των ιδιοκτητών τους για την απευθείας αγορά και αυτών των ακινήτων.
Μετά την αγορά αυτή, το οικοδομικό τετράγωνο Γαλατσίου – Αγ. Γλυκερίας – Ιπποκράτους – Λυσίου περνάει ολοκληρωτικά στα χέρια του Δήμου Γαλατσίου και ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία της κεντρικής πλατείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή