Με πράσινο χρώμα το Δημαρχείο Ιλίου για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Δήμος Ιλίου
Με πράσινο χρώμα το Δημαρχείο Ιλίου για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Με το πράσινο χρώμα της ελπίδας φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Ιλίου, με αφορμή την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, ως υπόμνηση για την ανάγκη στήριξης σε παιδιά – θύματα κάθε είδους εκφοβισμού. Την ημέρα αυτή, εκπαιδευτικοί και μαθητές καλούνται να αλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες, ώστε να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου στα σχολεία.

Το θέμα της βίας και οι τρόποι αντιμετώπισής της βρέθηκαν πρόσφατα στο επίκεντρο του 4ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων του Δήμου Ιλίου, όπου μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης τόνισαν ότι ο σχολικός εκφοβισμός κλιμακώνεται πλέον επικίνδυνα και κατέθεσαν μια σειρά από εποικοδομητικές προτάσεις.
Σε δήλωσή του, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος σημείωσε:
«Η σχολική βία, σε όλες τις μορφές της, αποτελεί ευθεία παραβίαση των δικαιωμάτων παιδιών και εφήβων στην εκπαίδευση, τη σωματική και ψυχική υγεία και την ευημερία τους. Συναισθήματα όπως φόβος, άγχος και ανασφάλεια είναι απολύτως ασυμβίβαστα με τους χώρους της εκπαίδευσης και του σχολείου. Σήμερα, αλλά και κάθε ημέρα πρέπει να υπενθυμίζουμε στα παιδιά – θύματα σχολικού εκφοβισμού ότι δεν είναι μόνα τους, αλλά έχουν τη στήριξη όλων μας. Τη δικαιούνται, τη χρειάζονται και θα τους την προσφέρουμε.»

Δελτίο Τύπου Δήμου Ιλίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή