Χωρίς ασανσέρ το ΕΦΚΑ Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Χωρίς ασανσέρ το ΕΦΚΑ Γαλατσίου

Μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία βιώνουν όσοι ασφαλισμένοι επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) Γαλατσίου, επί της οδού Πρωτοπαπαδάκη 70, όπου το ασανσέρ έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία για την… έγκαιρη ενημέρωση των επισκεπτών του πρώην ΙΚΑ, οι υπάλληλοι του γαλατσιώτικου υποκαταστήματος έχουν τοποθετήσει μία καρέκλα που εμποδίζει την είσοδο των πολιτών στο ασανσέρ, εκτός από την απαραίτητη ανακοίνωση «ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ» που είναι κολλημένη στην πόρτα του ασανσέρ.

Ηλικιωμένοι, ασθενείς, άτομα με κινητικά προβλήματα, μητέρες με καρότσια αλλά και όλοι όσοι θέλουν να διεκπεραιώσουν μία υπόθεσή τους ή τις υποχρεώσεις τους αναγκάζονται καθημερινά να ανεβαίνουν δύο ορόφους με τα πόδια για να επισκεφθούν τα γραφεία των υγειονομικών αλλά και διοικητικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. «Ντροπή, δεν μας σκέφτονται καθόλου» αναφωνούσε ασθμαίνοντας μία ηλικιωμένη κυρία που συναντήσαμε στις σκάλες – τις οποίες ανέβαινε με δυσκολία – κατά την επίσκεψή μας στο κτίριο, μετά από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που δεχθήκαμε σχετικά με το «χαλασμένο ασανσέρ εδώ και μήνες στο ΙΚΑ Γαλατσίου». Την ίδια στιγμή μία μητέρα ανέβαινε, με τα πόδια φυσικά, στον 2ο όροφο κρατώντας το ενός έτους αγοράκι της στην αγκαλιά και ελπίζοντας ότι «δεν θα της κλέψει κάποιος το καρότσι της» το οποίο είχε αναγκαστεί να αφήσει στην είσοδο του κτιρίου για να μην το κουβαλάει κι αυτό μαζί της. «Μα είναι κατάσταση αυτή στην Ελλάδα του 2023;» μας είπε.

«Το ασανσέρ έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από τον περασμένο Οκτώβριο» μας ενημέρωσε η διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Γαλατσίου, Φωτεινή Ρουμπλή, στην οποία απευθυνθήκαμε, μεταφέροντας τις καταγγελίες των συμπολιτών μας. «Η αποκατάσταση της βλάβης του ανήκει στις συμβατικές υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη του κτιρίου, τον οποίο έχουμε ενοχλήσει επανειλημμένως. Πλέον το θέμα έχει αναλάβει η Νομική Υπηρεσία μας του Οργανισμού και το θέμα θα λυθεί δικαστικά» μας είπε, συμπληρώνοντας ότι το κόστος της αποκατάστασης της βλάβης ανέρχεται στα 7.000 ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή