Δήμος Ασπροπύργου: Παρακαλούνται όλοι οι δημότες να είναι πλέον υποψιασμένοι και να μην ενδίδουν σε τέτοια φτηνά και εγκληματικά τεχνάσματα

Δήμος Ασπροπύργου
Δήμος Ασπροπύργου: Παρακαλούνται όλοι οι δημότες να είναι πλέον υποψιασμένοι και να μην ενδίδουν σε τέτοια φτηνά και εγκληματικά τεχνάσματα


Ανακοίνωση Δήμου Ασπροπύργου:

Μετά λύπης παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ομάδα επιτήδειων, του κοινού ποινικού κώδικα, να εξαπατούν τηλεφωνικώς εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις, παρουσιαζόμενοι ως «Δήμος Ασπροπύργου», και να επισφραγίζουν τις παράνομες δοσοληψίες τους δίνοντας το αληθινό ΑΦΜ του Δήμου. Η απάτη αυτή μπορεί να πάρει και τη μορφή διαδικτυακής απάτης, όπου οι παραπάνω επιτήδειοι, αποστέλλουν sms σε ανυποψίαστους δημότες και τους ζητούν να επισκεφτούν ένα link, με σκοπό να εισβάλλουν στο κινητό και να τους αποσπάσουν πολύτιμα προσωπικά δεδομένα.
Παρακαλούνται όλοι οι δημότες να είναι πλέον υποψιασμένοι και να μην ενδίδουν σε τέτοια φτηνά και εγκληματικά τεχνάσματα. Οι οικονομικές δοσοληψίες του Δήμου Ασπροπύργου είναι πάντοτε διαυγείς, τα τηλέφωνα διαθέτουν αναγνώριση και είναι επισήμως δηλωμένα σε τηλεφωνικούς καταλόγους και στο διαδίκτυο, και ο Δήμος ποτέ δεν αποστέλλει μηνύματα σε κινητά και ζητά από τους δημότες να επισκεφτούν αντίστοιχά links. Παρακαλούμε επίσης όσους έχουν πέσει θύματα της εν λόγω απάτης, να απευθυνθούν άμεσα στην Ελληνική Αστυνομία.

Όπως δήλωσε σχετικά και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου: « Η νέα μάστιγα της τηλεφωνικής και διαδικτυακής απάτης δεν γνωρίζει ηθικούς περιορισμούς. Ακόμα και αυτήν την περίοδο της παγκόσμιας ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης, υπάρχουν άνθρωποι με ξεχωριστές δεξιότητες, που αντί να τις διαθέσουν στην υπηρεσία της κοινωνίας, τις διαθέτουν στην υπηρεσία του εγκλήματος. Το νομικό τμήμα του Δήμου έχει λάβει όλες τις κατάλληλες ενέργειες και η δική μου εισήγηση στην ΕΛ.ΑΣ. ήταν να φανεί εξαιρετικά αμείλικτη απέναντι σε αυτό το χυδαίο οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα, στην αντιποίηση της Δημοτικής Αρχής και στην ανήθικη εκμετάλλευση του πολίτη.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή