Επιστρέφει στην Ουάσιγκτον το 4ο Φόρουμ των Δελφών για την νοτιοανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο

Επιστρέφει στην Ουάσιγκτον το 4ο Φόρουμ των Δελφών για την νοτιοανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο, το οποίο θα επικεντρωθεί στην ενεργειακή ασφάλεια, στην αρχιτεκτονική ασφαλείας της περιοχής και στις βασικές προτεραιότητες για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, την Καθημερινή και το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (HALC).

Ειδικότερα, την Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης σε συνεργασία με ινστιτούτα πολιτικής ανάλυσης και δεξαμενών σκέψης, όπως το «Centre for Maritime Strategy», το «Foundation for Defense of Democracies» και το «German Marshall Fund of the United States». Οι συζητήσεις θα κινηθούν γύρω από το μέλλον της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας μέσω της Ανατολικής Μεσογείου, το «East Med Gas Forum» και τα «Abraham Accords», το ευρωπαϊκό μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ και η Δύση λόγω της συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Το βράδυ της Δευτέρας (ξημερώματα Τρίτης ώρα Ελλάδας) θα τιμηθεί με το βραβείο «Ηγέτης» ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Άγγελος Τσακόπουλος στο πανεπιστήμιο Georgetown. Το δείπνο διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Hellas and Diaspora-The Future» και το βραβείο θα απονείμει η τέως πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Νάνσι Πελόζι.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, o γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν, τα μέλη του Κογκρέσου, Γκας Μπιλιράκης, Κρις Πάπας, Νικόλ Μαλλιωτάκη, Τζον Σαρμπάνης, Ντίνα Τάιτους, Ντέιβιντ Σισιλίνι, Ρομπ Μενέντεζ, ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας- Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, o πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, η πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο βουλευτής, Δημήτρης Καιρίδης, o υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για ενεργειακούς πόρους, Τζέφρι Πάιατ, ο πρώην ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, o καθηγητής στρατηγικών σπουδών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Άμυνας, Άντριου Νόβο, η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Ελένη Κουναλάκη, ο εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), Τεντ Ντόιτς, o Ναύαρχος, και κοσμήτορας του Κέντρου Ναυτιλιακής Πολιτικής των ΗΠΑ, Τζειμς Φόγκο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή