Το φανάρι, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Το φανάρι, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Ο φωτεινός σηματοδότης που τοποθετήθηκε και λειτουργεί στην συμβολή των οδών Χριστιανουπόλεως και Βεΐκου ήταν εδώ και χρόνια αίτημα συλλόγων αλλά και απλών πολιτών.

Με την ιλιγγιώδη, πολλές φορές, ταχύτητα με την οποία στρίβουν τα αυτοκίνητα από τη οδό Βεΐκου προς τη Χριστιανουπόλεως υπήρχε πάντα ο κίνδυνος για τροχαίο ατύχημα. Με την ευκαιρία των πρόδρομων εργασιών που πραγματοποιούνται στην πόλη μας λόγω των έργων του Μετρό, τοποθετήθηκε φανάρι στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό και τη διευκόλυνση των πεζών αλλά και των οχημάτων, τα οποία έρχονται από Ολυμπιακό Στάδιο προς Γαλάτσι και θέλουν να κάνουν αναστροφή με κατεύθυνση και πάλι προς ΟΑΚΑ.

Η επιτρεπόμενη, όμως, αναστροφή έχει δώσει τη δυνατότητα στους οδηγούς των αυτοκινήτων που θέλουν να αποφύγουν τη μεγάλη κίνηση επί της Βεΐκου, να κατευθύνονται προς το Λόφο Κόκκου και περνώντας πίσω από το συγκρότημα των σχολείων της οδού Δρυόπιδος, να χάνονται στις γειτονιές του Γαλατσίου.

Το αναφέρω αυτό γιατί μπορεί το φανάρι να λειτουργεί λίγες μόνο μέρες αλλά είχαμε τις πρώτες διαμαρτυρίες πολιτών – ειδικά όσων τα παιδιά είναι μαθητές στο συγκρότημα της Δρυόπιδος.
Το φανάρι καλώς μπήκε εκεί και πολύ σωστά επιτρέπεται η αναστροφή των οχημάτων αφού έχει καταργηθεί αυτή που υπήρχε στο ύψος του Παλαί αλλά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να απαγορευθεί η κίνηση των οχημάτων προς Λ. Κόκκου γιατί και κίνδυνος υπάρχει για τους μικρούς μαθητές και επιβαρύνεται κυκλοφοριακά η γειτονιά των Ακτημόνων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή