Ο Δήμαρχος Γαλατσίου συμμετείχε στη Σύνοδο του Βαλκανικού Δικτύου Πόλεων Β40

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου συμμετείχε στη Σύνοδο του Βαλκανικού Δικτύου Πόλεων Β40

Ανακοίνωση Δήμου Γαλατσίου:

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος συμμετείχε στη Σύνοδο του Βαλκανικού Δικτύου Πόλεων B40 (Balkan Cities Network B40),​ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ οι εργασίες της συνεχίστηκαν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023.

Στη Σύνοδο παρευρέθηκαν περισσότεροι από 69 εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλα τα Βαλκάνια, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εκπροσώπηση 38 ελληνικών Δήμων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Γαλατσίου. Στόχος ήταν η δημιουργία μιας κοινής πορείας για ειρήνη, πρόοδο και ευημερία στην περιοχή των Βαλκανίων. Οι 69 δήμαρχοι που συμμετείχαν έστειλαν ένα ​ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και αισιοδοξίας​.​

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Βαλκανικού Δικτύου Πόλεων B40 ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης παρέλαβε από τον ομόλογό του Κωνσταντινούπολης κ. Εκρέμ Ιμάμογλου την προεδρία του Βαλκανικού Δικτύου Πόλεων B40 για το 2023. Ο κ. Μπακογιάννης έστειλε ένα μήνυμα σε όσους βλέπουν με ζοφερά χρώματα το μέλλον των Βαλκανίων, υπογραμμίζοντας πως 73 πόλεις από 10 χώρες στέκουν η μία στο πλευρό της άλλης, ενωμένες σα γροθιά, καλλιεργώντας την αλληλεγγύη. Ειδικότερα όπως τόνισε: “είμαστε αλληλεξαρτώμενοι και αν δεν στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, δεν θα μπορέσει να υπάρξει σταθερότητα”.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη για την τιμητική πρόσκληση ​και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο εξαιρετικά σημαντικό έργο που αναλαμβάνει ως ο νέος πρόεδρος του Β-40.

Σημειώνεται ότι τo Βαλκανικό Δίκτυο Πόλεων είναι ένα φόρουμ συνεργασίας μεταξύ των Βαλκανικών χωρών το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του τον Νοέμβριο του 2021 στην Κωνσταντινούπολη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή