Χρυσό βραβείο στα Best City Awards για το επίδομα παιδιού που χορηγεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Χρυσό βραβείο στα Best City Awards για το επίδομα παιδιού που χορηγεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου:
Νίκος Μπάμπαλος: «Υπερήφανος που ο Δήμος μας είναι παράδειγμα Κοινωνικής Πολιτικής»

Το χρυσό βραβείο στην κατηγορία δράσεων κοινωνικής πολιτικής απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στα φετινά BestCityAwards για την πρωτοβουλία της χορήγησης του επιδόματος των 1.000 ευρώ για τη γέννηση του πρώτου παιδιού σε οικογένειες κατοίκων της πόλης με εισοδηματικά κριτήρια. Η συγκεκριμένη παροχή ξεχώρισε ανάμεσα στις υποψηφιότητες από δήμους όλης της Ελλάδας καθώς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι ο πρώτος – πιθανότατα παραμένει και ο μοναδικός – που έχει προβλέψει κάτι τέτοιο για τους κατοίκους του. Θυμίζουμε, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι αφενός να στηριχτούν οι οικογένειες της πόλης στα πρώτα τους βήματα, αφετέρου να δοθεί ένα, στο μέτρο του δυνατού, κίνητρο για να απαντηθεί το δημογραφικό πρόβλημα.
Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος: «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που μπορούμε και βοηθάμε τόσες νέες οικογένειες της πόλης μας, με μια πρωτοβουλία που δεν είχε προηγούμενο στα χρονικά της Αυτοδιοίκησης. Δεν σας κρύβω μάλιστα ότι πολλοί δήμαρχοι έχουν ρωτήσει πώς υλοποιούμε αυτό το πρόγραμμα για να το εφαρμόσουν και εκείνοι. Είμαι, λοιπόν, διπλά χαρούμενος που ο Δήμος μας αποτελεί παράδειγμα για τις άλλες πόλεις, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και το βραβείο των BestCityAwards».
Το πρόγραμμα παροχής του επιδόματος των 1.000 ευρώ είναι σε διαρκή ισχύ. Όποια οικογένεια επιθυμεί να το αιτηθεί μπορεί να απευθύνεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παπαϊωάννου 15-17. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2102716636 και 2102716948

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή