Αλέξης Χαρίτσης :Οι πρωτοφανείς αντισυνταγματικές, αντιθεσμικές μεθοδεύσεις διαμορφώνουν ένα ευρύτατο μέτωπο υπεράσπισης του δημοκρατικού κεκτημένου

Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στο «Κόκκινο 105.5» (Γιώργος Μελιγγώνης):

«Ο κ. Μητσοτάκης μεθοδεύει την σύμπραξη ακόμη και εκπροσώπων της δικαιοσύνης στην επιχείρηση συγκάλυψης του τερατώδους σκανδάλου των υποκλοπών» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5. Και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται για μια υπόθεση στενής κομματικής αντιπαράθεσης. Αλλά για προάσπιση της ίδιας της δημοκρατίας απέναντι σε μια προσπάθεια κατάφωρης παραβίασης βασικών δημοκρατικών αρχών που θεωρούσαμε αυτονόητες στην χώρα μας από το 1974 και μετά». «Οι ευθύνες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ συντριπτικές, καθώς έχουν επιτρέψει την παρεμπόδιση της θεσμικής λειτουργίας και το κουρέλιασμα του Συντάγματος, που φέρνουν την χώρα μας εκτός διεθνούς δημοκρατικής νομιμότητας» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Παρά την διεθνή πτώση των τιμών στην ενέργεια, η χώρα μας παραμένει πρώτη στην χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος και στην τιμή της βενζίνης. Ενώ έχουμε νέες ανατιμήσεις στα είδη διατροφής» υπογράμμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς αυτό θα συνεχιστεί όσο η κυβέρνηση δεν λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα ελάφρυνσης στον πυρήνα του προβλήματος, με ελέγχους για την πάταξη της κερδοσκοπίας, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα. Η κυβέρνηση όμως επιμένει σε μια πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας».

«Στην χώρα μας έχουμε αυτή τη στιγμή πολλαπλές οικονομικές κρίσεις: μια τεράστια κρίση εισοδήματος, με το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα με όρους αγοραστική δύναμης στην ΕΕ των 27. Έχουμε μια κρίση παραγωγική, με την ΕΛΣΤΑΤ να δείχνει νέα έκρηξη του εμπορικού ελλείμματος. Αλλά και μια κρίση ανισοτήτων και φτώχειας, καθώς από το 2020 αυξάνεται και πάλι το ποσοστό πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, το οποίο είχε μειωθεί την περίοδο 2016-2019» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον ότι η κρίση χρησιμοποιείται ως ευκαιρία για αντίστροφη αναδιανομή υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

Αναφερόμενος στις συστάσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε: «Προτείνονται οι ίδιες πολιτικές λιτότητας που οδήγησαν σε κοινωνική καταστροφή και την οικονομία στο χείλος της χρεοκοπίας 10 χρόνια πριν». «Οι επόμενες εκλογές είναι ιστορικής σημασίας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μαζί με την αντιδημοκρατική εκτροπή να εφαρμοστούν ξανά πολιτικές μνημονίου» συνέχισε, καταλήγοντας: «Η προοπτική για την χώρα μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την ανατροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη και την διαμόρφωση μιας κυβέρνησης προοδευτικής πλειοψηφίας με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις επόμενές εκλογές».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή