Εντός του 2023 το πρώτο SkatePark της Ελευσίνας με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση

Δήμος Ελευσίνας
Εντός του 2023 το πρώτο SkatePark της Ελευσίνας με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση

Ανακοίνωση Δήμου Ελευσίνας:

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ελευσίνας η δωρεά του ιδρύματος Ωνάση, που αφορά στην κατασκευή του πρώτου SkateParkστην Ελευσίνα.
Την εν λόγω δωρεά, αιτήθηκε η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την 2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενόψει και της μεγάλης διοργάνωσης που θα λάβει χώρα στην πόλη μας.
Στο πλαίσιο της άνευ ανταλλάγματος δωρεάς αλλά και της επιθυμίας του Ιδρύματος Ωνάση να υποστηρίξει τις δράσεις του Δήμου Ελευσίνας & της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, εντάσσεται και η ανακατασκευή αθλητικών χώρων.
Όσον αφορά στην κατασκευή του SkatePark, που θα γίνει επί της οδού Μαρίας Κιουρί, το Ίδρυμα αναλαμβάνει τη διαμόρφωση του υπάρχοντος υπαίθριου χώρου και χρηματοδοτεί τη μελέτη, κατασκευή και προμήθεια του συνόλου των απαιτούμενων υλικών εξοπλισμού και την εκτέλεση των εργασιών.
Πρόκειται για έναν χώρο που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των νέων της πόλης, οι οποίοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα και θα διαμορφωθεί με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας.
Η Δημοτική Αρχή, με «οδηγό» την Πολιτιστική Πρωτεύουσα διεκδικεί και εξασφαλίζει σημαντικές χορηγίες και χρηματοδοτήσεις, με σκοπό την εξοικονόμηση δημοτικών πόρων και επ’ ωφελεία της πόλης και των δημοτών.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Μια ανάγκητωννέων, ένα αίτημα που μου είχανεπικοινωνήσει και προσωπικά και φυσικά, δενθα μπορούσαμενα μην ακούσουμε, ήταν αυτό της δημιουργίας ενόςskatepark.Εντόςτου 2023 λοιπόν, μια νέα, σύγχρονηκαι ασφαλήςπίστα αποκλειστικά για τα παιδιά, τουςεφήβουςκαι νέουςπου ασχολούνται μετο άθλημα θα είναι έτοιμηκαι θα βρίσκεται στηνοδό ΜαρίαςΚιουρί.Και τοκαλύτερο απ’ όλα: Ηκατασκευή του skateparkδενθα επιβαρύνει τονΔημοτικό προϋπολογισμό, αφού θα γίνει μέσωδωρεάς (άνευ ανταλλάγματος) που αιτηθήκαμεστο Ίδρυμα Ωνάσης, ενόψει και της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.Και δενείναι ημόνηδωρεά, καθώς έπεται συνέχεια!Ηευκαιρία τηςΠολιτιστικήςΠρωτεύουσας, ο αγώναςπου δίνουμε, ησυνέπεια λόγωνκαι έργων, έχουνπροσελκύσει μεγάλεςχορηγίεςγια τηνπόλη, για έργα που θα μείνουνκαι θα τα χαίρονται μικροί και μεγάλοι»!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή