Γαλάτσι Από Κοινού: Σχετικά με την εμπρηστική ενέργεια στο εργοτάξιο του Μετρό στο Γαλάτσι

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Γαλάτσι Από Κοινού: Σχετικά με την εμπρηστική ενέργεια στο εργοτάξιο του Μετρό στο Γαλάτσι

Ανακοίνωση “Γαλάτσι Από Κοινού”:

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Γαλάτσι Από Κοινού», η επικεφαλής δημοτική σύμβουλος, Αγγέλικα Σαπουνά, επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Μετρό στη λεωφόρο Βεϊκου 98, ύστερα από δημοσιεύματα δημοσιογραφικών ιστοσελίδων που ανέφεραν απόπειρα εμπρησμού στο σημείο αυτό με εκρηκτικούς μηχανισμούς, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, που ευτυχώς αντιμετωπίστηκε εγκαίρως από την Πυροσβεστική, κατόπιν ειδοποίησης του φύλακα του εργοταξίου.
Η απουσία επαρκών μέτρων προφύλαξης, τόσο του εργοταξίου, των μηχανημάτων και του περιβάλλοντος χώρου, όσο και του ενός -και μόνον- εργαζόμενου ως φύλακα που έχει την ευθύνη της επιτήρησης του χώρου, σε κάθε βάρδια, εκ μέρους της εταιρείας κατασκευής του μετρό στο Γαλάτσι, χωρίς ούτε καν ένα κουβούκλιο για να κάθεται και να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και για να δίνει το σήμα ότι εδώ είναι φυλασσόμενος χώρος εργασίας, μας εξέπληξε δυσάρεστα.
Και ναι μεν τα ξημερώματα, ο βραδινός φύλακας αντελήφθη εγκαίρως την εμπρηστική απόπειρα και ειδοποίησε την πυροσβεστική. Τι θα γινόταν, όμως, αν δεν είχε προλάβει, αν είχε δεχτεί επίθεση ή είχε τραυματιστεί ο ίδιος, αν η έκρηξη ήταν ισχυρή, αν σπίθες είχαν εκτραπεί προς το δάσος που είναι δίπλα στο εργοτάξιο, αν … μια σειρά από υποθέσεις όχι αβάσιμες, αλλά ιδιαίτερα ανησυχητικές;
Με βάση τα παραπάνω, εκτιμούμε ότι είναι αναγκαίο η δημοτική αρχή να προβεί άμεσα στις ακόλουθες ενέργειες:
• Να απαιτήσει από την εταιρεία να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί για την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού, του περιβάλλοντος χώρου και φυσικά και του έργου καθ’ εαυτού.
• Να ενημερωθεί αρμοδίως και να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο και τους κατοίκους, για ποιον λόγο τη διερεύνηση του συμβάντος ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και αναδημοσιεύεται σε δημοσιογραφικές ιστοσελίδες.
Με την ελπίδα τα ανησυχητικά συμβάντα τέτοιου τύπου να μην πυκνώσουν τη νέα χρονιά, ευχόμαστευγεία, προκοπή και αισιόδοξα μηνύματα για το 2023, σε όλες και όλους τις/τους συνδημότισσες/ες της πόλης μας!
Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Γαλάτσι Από Κοινού»
Αγγέλικα Σαπουνά

Πηγές

φωτογραφια αρχειου
Πήγαινε στην κορυφή