Ζωή Ράπτη Υφ. Υγείας : Οι προοπτικές του 2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζωή Ράπτη Υφ. Υγείας : Οι προοπτικές του 2023

Γράφει η Ζωή Ράπτη
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών,

Κάθε αλλαγή χρονιάς συνοδεύεται από τον αναστοχασμό που κάνουν οι άνθρωποι αλλά και τα κοινωνικά σύνολα για την πορεία και τις επιλογές τους αλλά και από αποφάσεις για το άμεσο μέλλον. Το 2022 ήταν μια χρονιά δύσκολη, με πολλές ανηφόρες και αναταράξεις αλλά η πατρίδα μας, χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού, το πρόγραμμα και το έργο της κυβέρνησης, μπόρεσε να σταθεί όρθια και να χαράξει την πορεία της για το μέλλον.

Η πανδημία της Covid-19, η παράνομη και απάνθρωπη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το επακόλουθο ενεργειακό πρόβλημα και οι ανατιμήσεις σε μια σειρά ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και σε υπηρεσίες, αποτέλεσαν μείζονα προβλήματα, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αξιοποιώντας το τεράστιο δυναμικό του λαού μας, μπόρεσε να απαντήσει θετικά σε όλες τις προκλήσεις και να προσφέρει έργο χειροπιαστό.

Η χρονιά ξεκινά όχι χωρίς προβλήματα αλλά με καλύτερες προοπτικές σε σχέση με το 2022. Ήδη από την 1η του μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν, έπειτα από πολλά χρόνια, αυξήσεις στις συντάξεις τους, ενώ από την 1η Απριλίου θα αυξηθεί και πάλι ο κατώτατος μισθός.

Αυξήσεις, οι οποίες μεσοσταθμικά είναι της τάξης του 10%, θα υπάρξουν και για τους γιατρούς του ΕΣΥ ενώ θα στηριχτούν μισθολογικά και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την 1η Φεβρουαρίου η Πολιτεία, με την «Κάρτα Αγορών», θα καλύπτει το 10% του κόστους αγοράς βασικών αγαθών για τους περισσότερους Έλληνες και οι καταναλωτές θα διαπιστώσουν ότι συνεχίζεται από το κράτος η παροχή της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κυβέρνηση, επίσης, στα πλαίσια της πολιτικής για την στήριξη της μητρότητας έχει αποφασίσει την επέκταση του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες.

Η ενθάρρυνση στους νέους να δημιουργήσουν οικογένειες θα υλοποιηθεί και με την εφαρμογή της νέας στεγαστικής πολιτικής. Στη δέσμη μέτρων, που αφορούν αυτό το θέμα περιλαμβάνεται η παροχή χαμηλότοκων (και άτοκων για τους τρίτεκνους) δανείων για την αγορά πρώτης κατοικίας από νέους και νέα ζευγάρια έως 39 ετών, καθώς και επιδοτήσεις για ανακαίνιση και εξοικονόμηση ενέργειας κατοικιών. Παράλληλα με αυτό, το στεγαστικό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί και με την συνέχιση της αναστολής του Φ.Π.Α. για νέες οικοδομές έως το τέλος του 2024.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης για τους δημόσιους υπαλλήλους, όσο και για τους συνταξιούχους, θα ενισχύσουν την ρευστότητα των νοικοκυριών και θα τονώσουν την κίνηση στην αγορά.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με τους πολίτες, δημιουργεί έργα ουσίας και προοπτικής για την πατρίδα. Μόνο έτσι μπορεί να νοηθεί η πολιτική. Ως έργο, που στοχεύει στο γενικό καλό.

ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή