Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Έχουμε επιλέξει το δύσκολο δρόμο, την εφαρμογή του προγράμματός μας

Βασικά σημεία της συνέντευξής του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής στον Τ/Σ ΣΚΑΪ:

Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό θέμα που καταδεικνύει τις πολιτικές του κάθε κόμματος και τον τρόπο που πολιτεύονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Προχθές στη συνεδρίαση της Βουλής η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση το market pass. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε θα ψηφίσει θετικά και τελικά ψήφισε “παρών”. Αντίστοιχα το 2016 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει έκτακτο επίδομα, η ΝΔ είχε ψηφίσει “παρών”. Το ΠΑΣΟΚ και τότε και τώρα είχε ψηφίσει θετικά για τα μέτρα, γιατί ήταν αναγκαία για τους πολίτες. Ακόμα και αν διαφωνούμε με την επιδοματική πολιτική, ψηφίζουμε θετικά για οτιδήποτε μπορεί να ανακουφίσει τους πολίτες. Για εμάς, το μόνο ουσιαστικό μέτρο είναι η επαναφορά του ΕΚΑΣ, ενός σταθερού μηχανισμού υποστήριξης για τους ευάλωτους πολίτες.

Αυτό τον καιρό και με αφορμή το θέμα της Καϊλή έχει ενταθεί η επίθεση από τη ΝΔ. Αυτό συμβαίνει γιατί η ΝΔ κατανοεί ότι δεν μπορεί να πάρει αυτοδυναμία. Γι’ αυτό επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ. Τα ίδια έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ μισό χρόνο πριν. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι θέλουν να πιέσουν το ΠΑΣΟΚ για να δηλώσει με ποιον θέλει να συνεργαστεί. Αλλά όπως ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, εμείς έχουμε επιλέξει το δύσκολο δρόμο, την εφαρμογή του προγράμματός μας και για αυτό θα δώσουμε τη μάχη μας, ούτε με τη ΝΔ, ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά με τις πολιτικές και τις αξίες μας.

Πρέπει να επισημανθεί ο τρόπος που ψηφίζουν και πολιτεύονται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που όπως φαίνεται μοιάζουν και όχι να χρησιμοποιείται μονοθεματικά η υπόθεση Καϊλή προκειμένου να ξεχνάμε όλα τα υπόλοιπα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή