Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Σήμερα είναι σαν να βλέπουμε έναν «Αλέξη Μητσοτάκη»

Βασικά σημεία από τη συνέντευξή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής στο ΟΡΕΝ:

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ;
Για τα επιδόματα:

Σήμερα είναι σαν να βλέπουμε έναν «Αλέξη Μητσοτάκη». Ο κ. Μητσοτάκης όταν ήταν στην αντιπολίτευση κατήγγειλε τα επιδόματα που έδινε ο κ. Τσίπρας. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζει τις πρακτικές που ακολουθούσαν οι ίδιοι
Εμείς έχουμε μια διαφορετική πολιτική άποψη. Αντί για «επίδομα» στην τιμή ρεύματος προτείνουμε πλαφόν στη λιανική τιμή ώστε να σταματήσει η αισχροκέρδεια.
Να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά
Να δημιουργηθούν κοινωνικές κατοικίες για νέα ζευγάρια και φοιτητές, που αποτελεί μόνιμη λύση και όχι επιδόματα.
Παρόλα αυτά εμείς πάντα θα στηρίζουμε ό,τι μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο, έστω και προσωρινά.
Για τις αμυντικές δαπάνες:

Το 2019 η Κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε τις αμυντικές δαπάνες και εμείς καταψηφίσαμε γιατί ως χώρα στέλναμε λάθος μήνυμα, και δικαιωθήκαμε. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ με την πατριωτική του στάση, ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες και όλες τις συμφωνίες που διασφαλίζουν τη θωράκιση της χώρας.
Μετά τις εκλογές:

Θα θέσουμε το σοσιαλιστικό μας πρόγραμμα. Αυτό θα περιλαμβάνει κατάργηση του άρθρου 10 του νομοσχεδίου για την υγεία που καταργεί τη δημόσια δωρεάν περίθαλψη. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών και των τραπεζών. Κοινωνική στέγη για νέα ζευγάρια και φοιτητές. Αξιοκρατία και διαφάνεια (παράδειγμα με το ΑΣΕΠ που η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ μοίρασαν μεταξύ τους τις καρέκλες)
Εάν το πρώτο κόμμα έχει ποσοστό 31%, θα είναι πολύ δύσκολο να πάει τη δεύτερη Κυριακή στο 37%. Άρα ο κόσμος δε θα δώσει αυτοδυναμία σε κάποιο κόμμα. Ποιος θα πάρει την ευθύνη να οδηγεί τη χώρα συνέχεια σε εκλογές; Η μη αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος δε θα γίνει πρόβλημα της χώρας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή