Πέντε µύθοι και αλήθειες για τη χαλάρωση του δέρµατος

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
Πέντε µύθοι και αλήθειες για τη χαλάρωση του δέρµατος

Για τους περισσότερους, τα ίχνη του χρόνου στο πρόσωπο δεν είναι ευχάριστη εξέλιξη. Μύθοι και αλήθειες για τις σακούλες στο πρόσωπο και τρόποι για να εµποδίσουµε την πτώση, όπως τα επισηµαίνουν οι ειδικοί του iatronet.gr.

• Kοιµάστε µπρούµυτα Λάθος: Η στάση στον ύπνο δεν προκαλεί σακούλιασµα αλλά µπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες που δηµιουργούνται από τον ύπνο.
Τις λεπτές γραµµές που βλέπετε κάθε πρωί στον καθρέφτη του µπάνιου και προκαλούνται από το µαξιλάρι σας, που πιέζει το ευαίσθητο δέρµα. Σε νεότερη ηλικία, δεν αποτελεί πρόβληµα, αλλά καθώς µε- γαλώνουµε το δέρµα γίνεται λιγότερο ανθεκτικό και µπορεί να διατηρεί τις ρυτίδες. Ο καλύτερος τρόπος να το αποφύγετε είναι να κοιµάστε ανάσκελα. Αν στριφογυρίζετε πολύ τη νύχτα στον ύπνο, µπορείτε να χρησιµοποιήσετε ειδικό µαξιλάρι που ενθαρρύνει τον ύπνο ανάσκελα και ελαχιστοποιεί την επαφή µεταξύ προσώπου και µαξιλαριού. Έρευνες έχουν δείξει ότι αλλάζουµε στάση 11 φορές κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.

• Τρέξιµο Λάθος. Το σακουλιασµένο δέρµα οφείλεται σε 2 παράγοντες που σχετίζονται µε την ηλικία. Απώλεια κολλαγόνου, που δίνει στο δέρµα ελαστικότητα, και απώλεια λίπους από το πρόσωπο. Όταν αυτά λείπουν, το δέρµα πέφτει. Ενώ όλο το σώµα ανεβοκατεβαίνει όταν τρέχετε δεν είναι πιθανό να βλάπτετε το κολλαγόνο. Πιο πιθανή αιτία είναι οι πολλές ώρες που ασκεί- στε σε εξωτερικό χώρο και σηµαίνουν περισσό- τερη έκθεση στον ήλιο ο οποίος µε τον καιρό διασπά το κολλαγόνο. Βάλτε άφθονο αντη- λιακό πριν βγείτε για άσκηση, ακόµα και αν γυµνάζεστε στο κρύο.

• Ασκήσεις προσώπου για µείωση του πεσµένου δέρµατος
Αλήθεια, αλλά µε επιφύλαξη. Τέτοιες ασκήσεις αυξάνουν το µέγεθος των µυών του προσώπου, που ενώ θεωρητικά εξουδετερώνουν µέρος του πεσµένου δέρµατος, επίσης προ- καλούν τις ρυτίδες έκφρασης. Ενώ λίγες ασκήσεις θα µπορούσαν να βελτιώσουν σακούλες κάτω από τα µάτια µπορεί να χειροτερέψουν το «πόδι της χήνας». Αν δεν εναντιώνεστε στην ιδέα της βοήθειας από χειρουργό ή δερµατολόγο µπορείτε ενδεχοµένως να επιλέξετε το µπότοξ.

• Προϊόντα που βοηθούν Αλήθεια.
Μπορείτε να επιβραδύνετε τη διαδικασία από την εξωτερική πλευρά. ∆οκιµάστε προϊόντα τοπικής εφαρµογής µε ρετινόλη ή συνταγογραφούµενα µε ρετινοειδή που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ορούς βιταµίνης C που βοηθούν στην ανάκτηση της ελαστικότητας. Σε έρευνα, καθηµερινή χρήση πυκνογενόλης αύξησε την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρµατος, καθώς και την παραγωγή υαλουρονικού οξέως κατά 44%.

• Απώλεια βάρους προκαλεί σακουλιασµένο πρόσωπο
Αλήθεια: Όταν παχαίνετε, το δέρµα στο πρόσωπο τεντώνει. Αν τελικά χάσετε τα επιπλέον κιλά ενδεχοµένως θα παρατηρήσετε σακούλες κάτω από τα µάτια και πεσµένο σαγόνι. Καθώς µεγαλώνετε και το δέρµα χάνει την ελαστικότητά του όταν το τεντώνετε δεν θα επιστρέψει στην αρχική του εµφάνιση-αυτή που είχατε σε νεαρότερη ηλικία.

Πηγές

iatronet.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή