Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για τον νέο ενεργειακό φωτισμό στο οδικό δίκτυο του Δήμου Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για τον νέο ενεργειακό φωτισμό στο οδικό δίκτυο του Δήμου Γαλατσίου

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για τον νέο ενεργειακό φωτισμό στο οδικό δίκτυο του Δήμου Γαλατσίου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής:

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης υπέγραψαν, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, την προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση υποδομής φωτισμού Δήμου Γαλατσίου με τεχνολογία φωτιστικών LED και εφαρμογή ΙΟΤ συστήματος διαχείρισης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου και της Διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής Μ. Μίσκα.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η υλοποίηση της προμήθειας με τίτλο: «Ποιοτική και ενεργειακή αναβάθμιση υποδομής φωτισμού Δήμου Γαλατσίου με τεχνολογία φωτιστικών LED και εφαρμογή ΙΟΤ συστήματος διαχείρισης», με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 3.767.263,84€.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Γαλατσίου εκτός από την αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού, σκοπό έχει την εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον κατά 62% σε σχέση με αυτή που καταναλώνονταν από τα συμβατικά φωτιστικά που συμμετέχουν στην παρέμβαση, με παράλληλη εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός Συστήματος Διαχείρισης IOT του δικτύου οδοφωτισμού και βελτίωση της υπάρχουσας υποδομής οδοφωτισμού, ώστε να επιτευχθεί υγιές αποτέλεσμα εξοικονόμησης – ποιότητας. Επιπλέον στόχος είναι η αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού, η διασφάλιση της βιωσιμότητας και η εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από νέες τεχνολογίες φωτισμού υψηλής απόδοσης και μεγάλης διάρκειας ζωής προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων του.

Ειδικότερα προβλέπονται σύμφωνα με τη μελέτη:

– η απεγκατάσταση παλαιών φωτιστικών σωμάτων και η μεταφορά τους σε αποθήκες του Δήμου

– η αγορά και εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων σε πλήρη λειτουργία συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων πρόσθετων εξαρτημάτων

-η εγκατάσταση βραχίονα σε φωτιστικά ΔΕΔΔΗΕ και η απεγκατάσταση από ιστούς ΔΕΔΔΗΕ υπαρχόντων βραχιόνων και μεταφορά τους στις αποθήκες του Δήμου

-η προμήθεια χαλύβδινων ιστών φωτισμού καθώς και η προμήθεια και αντικατάσταση καλωδίων

-η προμήθεια και αντικατάσταση ακροκιβωτίων ιστών φωτισμού μονά ή διπλά για ιστούς κυριότητας του Δήμου

-η τροποποίηση ιστών χαμηλού ή μεσαίου ύψους, ενός ή δύο φωτιστικών σωμάτων τύπου μπάλας (πλήρη αποκατάσταση και βαφή)

-ανακαίνιση βαφής ιστών ύψους μέχρι 12 μ. στη θέση που βρίσκονται

-τηλεπικοινωνιακά τέλη για την λειτουργία του ΙΟΤ συστήματος

-η εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης, λογισμικό, παραμετροποίηση λειτουργίας, δημιουργία κέντρου ελέγχου Δήμου για την διαχείριση του Cloud λογισμικού, μελλοντικές αναβαθμίσεις λογισμικού, υπηρεσίες διαχείρισης και υποστήριξης

-η παροχή υπηρεσιών συλλογής δεδομένων και καταγραφή και αποτύπωση υφιστάμενων στοιχείων οδοφωτισμού, εργασίες σχεδιασμού και προδιαγραφών νέου συστήματος οδοφωτισμού, φωτοτεχνική μελέτη νέου συστήματος οδοφωτισμού.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «η υλοποίηση του έργου θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα τόσο στην ποιότητα του οδικού φωτισμού στον δήμο μας, όσο και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Η αναβάθμιση της υποδομής φωτισμού στον δήμο μας αποτελεί προτεραιότητα, γιατί πιστεύουμε ότι μια φωτισμένη πόλη είναι και μια ασφαλής πόλη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή