Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ανάβει δύο Χριστουγεννιάτικα δέντρα στην πόλη με CadjoDilo, παιδικό πρόγραμμα και Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ανάβει δύο Χριστουγεννιάτικα δέντρα στην πόλη με CadjoDilo, παιδικό πρόγραμμα και Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Νίκος Μπάμπαλος: «Φωτίζουμε το Ηράκλειο, φωτίζουμε τις καρδιές μας»
Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου Αττικής:

Τα Χριστούγεννα είναι λίγες ημέρες μακριά και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής βάζει τα γιορτινά του για να ανεβάσει τη διάθεση μικρών και μεγάλων. Η πόλη έχει ήδη στολιστεί, έτοιμη για το σύνθημα της… επίσημης έναρξης της εορταστικής περιόδου με τη φωταγώγηση του μεγάλου Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου, στην κεντρική πλατεία το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 19.30 παρέα με τους CadjoDilo. Το χριστουγεννιάτικο φως πρέπει να φτάσει σε κάθε άκρη της πόλης και έτσι την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 17.30 ανάβει ακόμα ένα δέντρο, στην πλατεία του Αγίου Λουκά, αυτή τη φορά με παιδικό πρόγραμμα. Η μεγάλη ατραξιόν όμως των φετινών Χριστουγέννων στο Ηράκλειο είναι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που ο Δήμος στήνει από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου στον χώρο απέναντι από το 4ο Δημοτικό της πόλης (πάροδος Αλωνίων) με πολλά παιχνίδιακαι εκπλήξεις για όλους τους μικρούς Ηρακλειώτες ή όσους θέλουν να νιώσουν και πάλι παιδιά την περίοδο των Χριστουγέννων. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις αλλά και στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό είναι δωρεάν για όλους.
Σάββατο 10/12: ανάβει το δέντρο της κεντρικής πλατείας με συναυλία των CadjoDilo
Με την μπάντα των GadjoDiloκαι τις υπέροχες διασκευές που ερμηνεύουν από παλιά, αξέχαστα τραγούδια σε jazzκαι swingήχους, ανάβει το δέντρο της κεντρικής πλατείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 19.30 το απόγευμα. Το… κουμπί θα πατήσει, παραδοσιακά, ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, παρέα, όπως πάντα, με παιδιά του Ηρακλείου για να γεμίσει ο Δήμος χριστουγεννιάτικο φως. Μαζί τους και ο πρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.
Κυριακή 11/12: παιδικό πρόγραμμα το δέντρο της πλατείας Αγίου Λουκά
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 17.30 στην πλατεία Αγίου Λουκά το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου αναβιώνει τις παιδικές ιστορίες που έχουν αγαπήσει τόσες γενιές. Από τη Λιλιπούπολη των Χατζιδάκι και Κυπουργού, στο Μόρμολη του Σπανού και τον Τεμπέλη Δράκο του Χατζηπιερή, η ομάδα των Candybandέχει ετοιμάσει και παρουσιάζει ένα κεφάτο, διαδραστικό πρόγραμμα για όλα τα παιδιά της πόλης. Μαζί και ο μοναδικός ζογκλέρ Devaμε τα απίστευτα ακροβατικά του. Μαζί με τους ανθρώπους του Δήμου, το δέντρο ανάβει η ηθοποιός και περιφερειακή σύμβουλος, Μαίρη Βιδάλη.
Χριστουγεννιάτικο Χωριό: 23/12 έως 2/1
Παιχνίδια, κατασκευές, χορός, τραγούδι, γλυκά, carousel και φυσικά… ο Άγιος Βασίλης είναι λίγα μόνο από όσα θα περιμένουν τα παιδιά του Ηρακλείου στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που στήνει ο Δήμος για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Από τις 23 Δεκεμβρίου, με το κλείσιμο των σχολείων, έως τις 2 Ιανουαρίου του νέου έτουςτο Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα έχει ανοικτές τις πόρτες του, με ελεύθερη είσοδο για όλους, στον χώρο απέναντι από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (πάροδος Αλωνίων). Αναλυτικότερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Χωριού τις επόμενες ημέρες.
«Το φως των Χριστουγέννων ας φέγγει στην κατεύθυνση της ελπίδας για ένα αύριο πολύ καλύτερο από το σήμερα. Εμείς θα συνεχίσουμε, από το δικό μας μετερίζι, αυτή την ευχή να προσπαθούμε να την κάνουμε πραγματικότητα για όλους. Τώρα στις γιορτές φωτίζουμε την πόλη μας, φωτίζουμε τις καρδιές μας για να φέρουμε το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων των συμπολιτών μας, κυρίως στα μικρά παιδιά που είναι το αύριο, που είναι η ελπίδα μας. Καλές γιορτές σε όλους. Σας περιμένω στις εκδηλώσεις του Δήμου μας», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Πηγές

φωτογραφια αρχειου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή