Εκδήλωση για το δασόκτημα Βέικου στο «Καμίνι» από το ΚΚΕ Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Εκδήλωση για το δασόκτημα Βέικου στο «Καμίνι» από το ΚΚΕ Γαλατσίου

Με ενδιαφέρον και εποικοδομητική συζήτηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» στο Γαλάτσι η εκδήλωση με θέμα «Κάτω τα χέρια από το δασόκτημα Ομορφοκκλησιάς / Βεΐκου» των Κομματικών Οργανωσεων Γαλατσίου του ΚΚΕ.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης της περιφέρειας Αττικής, και ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, στέλεχος του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Γαλατσίου.

O Γρηγόρης Χαραλαμπίδης τόνισε πως «ως Κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου, κρίνουμε πολύ σημαντικό να αναδείξουμε πλευρές που θεωρούμε σημαντικές, αλλά και πολιτικές ευθύνες που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του δασοκτήματος Βεΐκου, όπως επίσης και τη θέση μας, που δε θα μπορούσε να είναι άλλη, από τη διεκδίκηση για κατοχύρωση του Δημόσιου, δασικού – αναδασωτέου χαρακτήρα της περιοχής.
»Η πρόσφατη εξέλιξη με την αναγνώριση τμήματος αυτής της περιοχής ως ιδιόκτητο και μάλιστα αναιρώντας το δασικό – αναδασωτέο χαρακτήρα της, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κάτι μεμονωμένο, αντίθετα είναι ανάγκη να το συσχετίσουμε με μια σειρά νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια για τις δασικές περιοχές, για τις προστατευόμενες περιοχές, συνολικά για τους ελεύθερους χώρους πρασίνου, που αντί να σχεδιάζεται η προστασία τους, γίνονται βορά για τα επιχειρηματικά συμφέροντα.»
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου υπογράμμισε ακόμα πως «οι αποφάσεις αυτές είναι ενδεικτικές για τους σχεδιασμούς του αστικού κράτους για τέτοιου είδους περιοχές, και επισήμανε πως μόνο τα τελευταία οκτώ (8) χρόνια ψηφιστηκαν έξι (6) αντιδασικοί νόμοι από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ!» Μίλησε για «την εγκληματική αδιαφορία των προηγούμενων αλλά και της σημερινής διοίκησης του Δήμου Γαλατσίου αναφέροντας συγκεκριμένα πως η διοίκηση και ο κ. Μαρκόπουλος προσπάθησαν να καθησυχάσουν, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι κινδυνολογούμε σε ό,τι αφορά τη δημόσια δασική αναδασωτέα περιοχή του δασοκτήματος!»
Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Γι’ αυτό εμείς θα επιμένουμε να λέμε ότι “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας τον δρόμο της ανατροπής”, εξασφαλίζοντας ότι τα δάση, το περιβάλλον, δεν θα αποτελούν ένα ακόμα εμπόρευμα για το μεγάλο κεφάλαιο, όπως συμβαίνει στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Καλούμε τον λαό και τη νεολαία της περιοχής να είναι έτοιμοι για μαζικό αγώνα, ώστε να αποτραπούν αρνητικές εξελίξεις που αφορούν το δασόκτημα Βέικου. Και σε αυτόν τον αγώνα, οι κομμουνιστές θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.»

Παίρνοντας το λόγο ο, επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης της περιφέρειας Αττικής, τόνισε πως «η επίθεση του κεφαλαίου και του αστικού κράτους στους ελεύθερους, δημόσιους χώρους εξελίσεται εδώ και χρόνια σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, με σκοπό την αξιοποίησή τους για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών. Βασικό παράδειγμα αποτελεί η αξιοποίηση του Ελληνικού, δημιουργώντας μια “πανάκριβη πολιτεία” για τους λίγους αλλά στο στόχαστρο έχουν μπει και άλλοι ελεύθεροι χώροι σε διάφορους δήμους της Αττικής, όπως το Ποικίλο όρος στην Πετρούπολη, ο Φαληρικός όρμος κ.α.»

Επισήμανε για άλλη μια φορά τη σημασία των ελεύθερων χώρων, των χώρων πρασίνου για το λαό της Αττικής αλλά και συνολικότερα, καταλήγοντας στο ότι η μόνη λύση είναι η αγωνιστική απάντηση, η συμπόρευση με το ΚΚΕ, ώστε να υψώνουμε εμπόδια στα σχέδια των μεγαλοεπενδυτων και αυτών που τους υπηρετούν, η διεκδίκηση στο ύψος των αναγκών μας!
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και τους χώρους πρασίνου και αναψυχής για το λαό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή