Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι Συνταγές της Αναστασίας !Μπακαλιάρος γιαχνί στον φούρνο

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΓΙΑΧΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μπακαλιάρο
παστό

2 κιλά πατάτες

3 μεγάλα κρεμμύδια
ξερά

2 φρέσκιες ντομάτες
κομμένες σε κομματάκια

¼ φλιτζάνι του
τσαγιού λάδι

Πιπέρι

Αλάτι

Λίγο άνηθο

1 ποτήρι του κρασιού
πουμαρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Κόβουμε τον
μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον ξαναλμυρίζουμε σε νερό για 24 ώρες αλλάζοντας
του το νερό σε τακτά διαστήματα .

Σε ένα ταψί κο0βουμε
τις πατάτες σε ροδέλες και τα κρεμμύδια ,τα ραντίζουμε με τις ντομάτες ,τον
άνηθο ,το πιπέρι ,πολύ λίγο αλάτι στις πατάτες γιατί θα βγάλει ο μπακαλιάρος το
δικό  του .Το λάδι και το πουμαρό
στρώνουμε ανάμεσα στις πατάτες τον μπακαλιάρο ,προσθέτουμε νερό μέχρι να
σκεπαστούν οι πατάτες και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους
180 βαθμούς