Σαν σχολική εκδρομή, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Σαν σχολική εκδρομή, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Την προηγούμενη Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των μελών και φίλων της «Δράσης» στο αναδασωτέο τμήμα του Λόφου Κόκκου ή, όπως έχει καθιερωθεί πια να λέγεται, στα Υιοθετημένα.

Εκεί, μέλη και φίλοι της «Δράσης» σε καθημερινή σχεδόν βάση περιποιούνται και προσέχουν σαν τα μάτια τους τη συγκεκριμένη περιοχή την οποία έχουν υιοθετήσει. Ο «Παλμός» στο φύλλο της Παρασκευής 22/11/2019 είχε κάνει αναλυτικό ρεπορτάζ για την περιοχή αυτή και για τους ανθρώπους οι οποίοι όλες τις μέρες της εβδομάδας είναι εκεί και φροντίζουν το αναγεννημένο δάσος. Καλό είναι όσοι δεν έχετε πάει, να επισκεφθείτε την περιοχή μαζί με τα παιδιά σας, να πάρετε τον καφέ ή το κολατσιό σας να το απολαύσετε σε μια όαση δροσιάς και αναψυχής. Αυτό με έναν όρο: φεύγοντας από εκεί να μην αφήσετε το αποτύπωμά σας με τα σκουπίδια και τις νάυλον σακούλες.
Η προηγούμενη Κυριακή, λοιπόν, στην περιοχή των Υιοθετημένων μου θύμισε σχολική εκδρομή της εποχής του 1970, όταν οι μαθητές, ειδικά των σχολείων της ελληνικής περιφέρειας, πηγαίνοντας εκδρομή έπαιρναν μαζί τους τα κεφτεδάκια και την σπανακόπιτα της μαμάς, τα οποία είχαν ετοιμαστεί αποβραδίς γιατί αφώτηγο οι γονείς είχαν φύγει ήδη για τα χωράφια.
Οι κυρίες της «Δράσης» την προηγούμενη Κυριακή δεν είχαν μόνο κεφτεδάκια. Είχαν ετοιμάσει ένα πλούσιο μενού με ορεκτικά, σαλάτες, κρεατικά και κοτόπουλα, όλα αυτά συνοδευόμενα με κρασί από το Λατζόι Πύργου, τσίπουρο από τη Νάξο και ρακί από την Κρήτη.
Η πρόσκληση της «Δράσης» για το αντάμωμα της προηγούμενης Κυριακής έγραφε ότι «θα περιποιηθούμε τα φυτά, θα φάμε, θα πιούμε, θα συζητήσουμε και θα τραγουδήσουμε». Όλοι όμως έμειναν στην περιποίηση, όχι των φυτών, αλλά του στομάχου – και πολύ καλά έκαναν! Οι υπόλοιπες μέρες του χρόνου φτάνουν και περισσεύουν για την περιποίηση των φυτών.
Πάντα τέτοια, παιδιά, και δεν είναι ανάγκη να γίνεται η σύναξη αυτή μια φορά το χρόνο!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή