Μηνύσεις κατέθεσε ο Δήμος Γαλατσίου για την αυθαίρετη κοπή δέντρων

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Μηνύσεις κατέθεσε ο Δήμος Γαλατσίου για την αυθαίρετη κοπή δέντρων

Ανακοίνωση Δήμου Γαλατσίου:

Δύο μηνύσεις κατά αγνώστου κατέθεσε μέσα σε έναν μήνα ο Αντιδήμαρχος του Τμήματος Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Γαλατσίου Σπύρος Αργυρός, για την αυθαίρετη κοπή δέντρων στο Γαλάτσι και ειδικότερα για τις κοπές δέντρων στις οδούς Αγίας Γλυκερίας, Ευρυπίδου και Βυτίνης.

Η Δημοτική Αρχή προέβη στην ενέργεια αυτή μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε από τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου στο συγκεκριμένο σημείο, κατά την οποία διαπιστώθηκε η κοπή δέντρου από άγνωστο ή αγνώστους, με αποτέλεσμα να προκληθεί περιβαλλοντική βλάβη.

Η Δημοτική Αρχή έχει κάνει από την πρώτη στιγμή ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει την αποφυγή αντίστοιχων φαινομένων και καλεί όποιον είδε κάτι σχετικά με τη συγκεκριμένη κοπή ή άλλες παρόμοιες καταστροφές δέντρων στην πόλη μας, να ενημερώνει στα τηλέφωνα 213 2055342 και 2132055382.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου σε δήλωσή του σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ανέφερε ότι: «Η κοπή ή η καταστροφή δέντρων που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους, χωρίς αιτία και άδεια από το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου, αποτελεί καταστροφή δημόσιας περιουσίας και γι’ αυτό όποιος προβαίνει σε παρόμοιες ενέργειες θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου. Εμπιστευόμαστε την περιβαλλοντική ευαισθησία των δημοτών, που με την ενεργή τους παρέμβαση συμβάλλουν στην υπεράσπιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Πηγές

φωτογραφια αρχειου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή