Φώτης Καρύδας : Η νικήτρια του φετινού Μαραθωνίου παίρνει χρυσό και στη ζωή !

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Φώτης Καρύδας : Η νικήτρια του φετινού Μαραθωνίου παίρνει χρυσό και στη ζωή !

Του Φώτη Καρύδα :

Ο αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας ήταν γεμάτος από μηνύματα και μαθήματα ζωής! Ένας μαραθώνιος που απαιτεί σθένος, δύναμη ψυχής, και σωματική προετοιμασία.
Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου τερμάτισε πρώτη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας! Μια νίκη που έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία και αξία, αν αναλογιστεί κανείς πως η Βασιλική διαγνώστηκε με μυελώδες καρκίνωμα πριν από δύο χρόνια, αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού της.
Συμμετείχα και εγώ στον αυθεντικό μαραθώνιο της Κυριακής και γνωρίζω από πρώτο χέρι το ψυχικό σθένος που απαιτείται αλλά και τη σωματική προετοιμασία για να φέρει κανείς εις πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα. Η Βασιλική αξίζει πραγματικά τον θαυμασμό μας για το ξεχωριστό αυτό επίτευγμά της. Αποτελεί παράδειγμα για όλους μας, ειδικότερα για όσους το βάζουν κάτω εύκολα και θεωρούν πως δεν έχουν το θάρρος και τη δύναμη που απαιτείται για να πετύχουν τους στόχους τους. Δεν υπάρχει καλύτερο πρότυπο για τη νέα γενιά αυτήν τη στιγμή από την κυρία Κωνσταντινοπούλου.
Αξίζει όλοι να γνωρίζουμε και ειδικότερα η νεότερη γενιά πως η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αφού εξελίσσεται από την ιστορική εκκίνηση μέχρι το εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο και έτσι αποτελεί και ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός με κοινωνικές προεκτάσεις.
Επιστρέφοντας στο «χρυσό» κορίτσι του μαραθωνίου, έδωσε σε όλους μας σημαντικά μαθήματα ζωής! Η γενναία ψυχή της συντονίστηκε με τον καλύτερο τρόπο με το ατσάλινο σώμα της, αφήνοντας πίσω τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια, πέτυχε μια σημαντική νίκη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, σημειώνοντας μάλιστα προσωπικό ρεκόρ.
Βασιλική, σε ευχαριστούμε! Μας ενέπνευσες με το παράδειγμά σου, ως πολίτες αυτής της χώρας, ως γονείς και ως ανθρώπους. Θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας με θάρρος και αν νιώσουμε κάποια στιγμή το συναίσθημα του φόβου ή της αμφιβολίας, θα φέρνουμε πάντα στο μυαλό εσένα και θα συνεχίζουμε μέχρι το τέλος της διαδρομής όπως μας δίδαξες εσύ.
Περισσότεροι από 45.000 δρομείς συμμετείχαν σε όλες τις αποστάσεις και πολλές ακόμα χιλιάδες κατά μήκος της διαδρομής στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο αθλητισμός μάς ενώνει όλους και ειδικότερα η συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας είναι ένα απίστευτο συναίσθημα που αξίζει να ζήσει κανείς έστω και μία φορά στη ζωή του. Πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή