Τάσος Γαϊτάνης: Στο ΣΥΡΙΖΑ ομολογούν το σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης και την απουσία στοιχείων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τάσος Γαϊτάνης: Στο ΣΥΡΙΖΑ ομολογούν το σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης και την απουσία στοιχείων

Σημεία συνέντευξης του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσου Γαϊτάνης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3

:

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Κολοκυθά, όπου τοποθετήθηκε για την τρέχουσα επικαιρότητα.

Ξεκινώντας την παρέμβαση του ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποκλοπών, τονίζοντας ότι στο ΣΥΡΙΖΑ τελικά ομολογούν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες εναντίον του Πρωθυπουργού, αλλά και υπέδειξαν τα κέντρα που βρίσκονται πίσω από αυτή την υπόθεση. «Χθες η κυρία Φωτίου επιβεβαίωσε στο ακέραιο και αιτιολόγησε γιατί συμβαίνει αυτή η υπόθεση», σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα πρέπει να διερευνήσει αυτή την υπόθεση και να καταλήξει σε συμπεράσματα.

Παράλληλα επισήμανε ότι ευθύνη της κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο να διασφαλίζει ότι η ΕΥΠ θα κάνει τη δουλειά της αλλά ταυτόχρονα να προστατεύονται τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Για το λόγο αυτό πρόσθεσε ότι χθες η κυβέρνηση έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ένα νομοσχέδιο το οποίο προσπαθεί να λύσει εκκρεμότητες και θεσμικά κενά δεκαετιών.

Αντίθετα, δήλωσε ο κ. Γαϊτάνης, ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ αφαιρέθηκε η υπογραφή του δεύτερου εισαγγελέα, μειώθηκαν οι ποινές για τα κακόβουλα λογισμικά και μετατράπηκαν από κακουργηματικές σε πλημμεληματικές πράξεις. Κλείνοντας την παρέμβαση του υπογράμμισε ότι αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς θέλουμε να βγουν όλα στο φως και να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για αστοχίες που υπήρχαν», Δυστυχώς, υποστήριξε ο κ. Γαϊτάνης, ο δημόσιος διάλογος επικεντρώνεται στην αδιέξοδη ατζέντα της αντιπολίτευσης που καταρρέει από τα ίδια της τα στελέχη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή