Η Ιταλική ταινία “Dogman” του Matteo Garone στη Δροσιά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Ιταλική ταινία “Dogman” του Matteo Garone στη Δροσιά

ΑΝακοίνωση Δήμου Διονύσου:

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας TEMPOFORTE θα προβάλλει την ταινία της πιο πρόσφατης Ιταλικής κινηματογραφικής παραγωγής ‘Dogman’ του MatteoGarone.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Ψηφιακή επιμέλεια: Βάσια Σκυλακάκη

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022

‘Dogman’ του Matteo Garone

Ο ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού φροντίδας σκύλων, ο Μαρτσέλο, είναι παγιδευμένος σε μια σχέση υποταγής με τον πρώην μποξέρ Σιμόνε, ο οποίος τον υποχρεώνει να συμμετέχει σε μια διάρρηξη. Ο Μαρτσέλο θα πνιγεί στην αδικία και η ιδέα της εκδίκησης θα γίνει στα μάτια του πράξη ηρωική. Η σκηνογραφία μιας ρημαγμένης αστικής περιοχής δημιουργεί μια ασφυκτική αίσθηση παρακμής. Το σύμπαν ισορροπεί στην ανθρωπιά και στη φρίκη με τη νομοτέλεια του Ντοστογιέφσκι. Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από πραγματική ιστορία.

Η ταινία ήταν η επίσημη επιλογή της Ιταλίας για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2018. Κέρδισε πολλά Βραβεία και το α’ ανδρικού ρόλου για τον πρωταγωνιστή.

Σκηνοθεσία: Matteo Garone

Φωτογραφία ο Δανός Nicolaj Bruel

Μουσική: Michele Braga

Παίζουν: Marcello Fonte, Adamo Dionisi, Francesco Aquaroli…

Ιταλία- Γαλλία /2018 /102’

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Πολυζώη για την ευγενική προσφορά του με ατομικές μίνι γκοφρέτες της Εταιρείας TOTTIS-BINGO, για να συνοδεύουν το τσάι μας στις βραδιές του Κινηματογράφου στη Δροσιά.

Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19.

Είσοδος ελεύθερη

Πήγαινε στην κορυφή