Θρησκευτική κατάνυξη στο Μέγαρο Μουσικής στις 19/11

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θρησκευτική κατάνυξη στο Μέγαρο Μουσικής στις 19/11


Εορταστική μύηση στα Εισόδια της Θεοτόκου και στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων που πλησιάζουν επιφυλάσσει το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο διακεκριμένος Χορός Ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης», με χοράρχη τον Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Η πρωτότυπη αυτή εκδήλωση του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής είναι μια πανήγυρις μέλους, λόγου και εικόνας, καθώς τους υμνογραφικούς ψαλμούς διαδέχεται η απαγγελία πατερικών και εόρτιων κειμένων, ενώ επί σκηνής εικονουργεί με ψηφιακή τεχνική και με άμεση προβολή στην οθόνη, ο γνωστός αγιογράφος Γιώργος Κόρδης.
Το διεθνώς γνωστό καλλιτεχνικό σχήμα «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης» ιδρύθηκε το 1983 από τον Γρηγόριο Στάθη, ενώ από το 2004 και εξής, την ευθύνη, διδασκαλία και διεύθυνσή του ανέλαβε ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης του ΕΚΠΑ Αχιλλέας Χαλδαιάκης. «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης» έχουν μέχρι τώρα πραγματοποιήσει περισσότερες από 500 παραστάσεις ανά τον κόσμο (Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αυστραλία) κι έχουν παρουσιαστεί επανειλημμένα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχουν ψάλει σε φημισμένους συναυλιακούς χώρους (μεταξύ των οποίων, στα Μέγαρα Μουσικής Ελλάδας, Ρουμανίας, Ρωσίας, Εσθονίας, Ν. Κορέας, Όπερα του Σίδνεϊ κα), αλλά και σε πολλούς μνημειακούς βυζαντινούς ναούς, σε διάφορες εορτολογικές ή άλλες επετειακές περιστάσεις. Έως τώρα έχουν ηχογραφήσει πάνω από 25 ψηφιακούς δίσκους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγές

φωτογραφια αρχειου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή