Στα «χέρια» του Δήμου Ελευσίνας το πρώην ΙΚΑ

Ανακοίνωση Δήμου Ελευσίνας :

Στον Δήμο Ελευσίνας πέρασε και επίσημα του κτήριο, όπου στεγαζόταν το πρώην ΙΚΑ και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κοντούλη & Δραγούμη.
Πρόκειται για ένα κτήριο που επί σειρά ετών παρέμενε ανεκμετάλλευτο, παρά την προνομιακή του θέση, αφού γειτνιάζει με πολιτιστικά κέντρα, όπως το Λεωνίδας Κανελλόπουλος, το Παλαιό Ελαιουργείο και το εν εξελίξει IRIS.
Μετά και την ολοκλήρωση μεταβίβασης του κτηρίου στον Δήμο Ελευσίνας αλλά και τις απαραίτητες εργασίες που χρειάζονται προκειμένου να γίνει ξανά χρηστικό, ο Δήμος προσδοκά τη μεταφορά και εγκατάσταση υπηρεσιών του, οι οποίες μέχρι σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένα κτήρια.
Το γεγονός αυτό, θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η αγορά του δεν επιβάρυνε τον Δημοτικό προϋπολογισμό, αφού πραγματοποιήθηκε από τη χρηματοδότηση των 20 εκατομμυρίων ευρώ, που διεκδίκησε και εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή.
Ο Δήμος Ελευσίνας, μέσω της επιχορήγησης που έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών δρομολογεί εμβληματικές αγορές και απόκτηση υποδομών, που έλειπαν από την πόλη, οι οποίες και θα αξιοποιηθούν ως χώροι πολιτισμού, αναψυχής αλλά και κάλυψης των λειτουργικών αναγκών του.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Σήμερα ολοκληρώσαμε και επίσημα τη μεταβίβαση του πρώην ΙΚΑ στον Δήμο Ελευσίνας. Μία σημαντική αγορά, που όπως όλες, πραγματοποιήθηκε από τη μεγαλύτερη επιχορήγηση που έχει λάβει ποτέ ο Δήμος. Το κτήριο, μετά τις απαραίτητες εργασίες, θα στεγάσει υπηρεσίες που όλα αυτά τα χρόνια στεγάζονται σε ενοικιασμένους χώρους, γεγονός που θα «γλιτώσει» χρήματα από τον δημοτικό προϋπολογισμό. Αυτή ηΔημοτική Αρχή έχει επιλέξει να αφήσει παρακαταθήκηστιςεπόμενεςγενιές. Όχι όμορφες ιδέες αλλά στιβαρά έργα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή