Απόστολος Τζιτζικώστας: Όλο το παρασκήνιο από την απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία

ΕΛΛΑΔΑ
Απόστολος Τζιτζικώστας: Όλο το παρασκήνιο από την απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία

Από την εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega :

Για 7 ώρες έμεινε κλεισμένος σε ένα γραφείο στο λιμάνι της Σμύρνης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς οι τουρκικές Αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα προκειμένου να προεδρεύσει στην 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου, για την οποία μάλιστα είχε προσκληθεί από τον δήμαρχο της Σμύρνης. Μόλις έδειξε το διαβατήριό του κατά τον έλεγχο, ενημερώθηκε πως απαγορεύεται να εισέλθει στην Τουρκία.
Άμεση κινητοποίηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών Αρχών, ενώ παρέμβαση υπήρξε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά από 7 ώρες, το τουρκικό καψώνι προς τον Έλληνα αξιωματούχο τελείωσε και του ανακοίνωσαν ότι μπορεί να εισέλθει στη χώρα, πράγμα όμως που ο κ. Τζιτζικώστας αρνήθηκε να κάνει. «Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρόλα αυτά, εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα», δήλωσε ο ίδιος στο Twitter.Το ελληνικό ΥΠΕΞ ζήτησε από τις αρμόδιες τουρκικές Αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλεί να λάβουν όλα τα απαραίτητα για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.
«Αστειότητες οι τουρκικοί ισχυρισμοί»

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα που εμφάνιζε τον περιφερειάρχη ως ανεπιθύμητο άτομο για την Άγκυρα. «Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μετέβη με πλοίο στην Τουρκία για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Ευρωμεσογειακής Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης (ARLEM) που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στις 7-8. Νοεμβρίου» αναφέρει το πρακτορείο Anadolu και συνεχίζει:«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν οι τουρκικές αρχές, ο Τζιτζικώστας, του οποίου η ταυτότητα ελέγχθηκε μαζί με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια τελωνειακών διαδικασιών στη Σμύρνη, φιλοξενήθηκε για λίγο από τις τοπικές αρχές λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από την ομοιότητα του ονόματος με άτομο με περιορισμό εισόδου». «Οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν τον Τζιτζικώστα ότι μετά την επίλυση του προβλήματος θα μπορούσε να μπει στη Σμύρνη και να συνεχίσει το πρόγραμμά του. Ο Τζιτζικώστας, ωστόσο, είπε στις αρχές ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να μπει. Ο Τζιτζικώστας είναι επίσης Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που είναι συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση» καταλήγει το πρακτορείο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ύστερα από αυτήν την ακραία προκλητική συμπεριφορά, αποφάσισε να φύγει άμεσα από την Τουρκία. Ο κ. Τζιτζικώστας, με την ανάρτησή του στο Twitter, ευχαριστεί όλους για τη συμπαράσταση, ενώ τονίζει πως, «μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία». Όπως υπογραμμίζει, όμως, «παρόλα αυτά, εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα».

https://www.megatv.com/2022/11/07/apostolos-tzitzikostas-olo-to-paraskinio-apo-tin-apagoreysi-eisodou-tou-stin-tourkia/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή