Γυναίκα στο Γαλάτσι αποπειράθηκε να πετάξει γατάκια σε κάδο

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Γυναίκα στο Γαλάτσι αποπειράθηκε να πετάξει γατάκια σε κάδο

Την επικαιρότητα απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες το Γαλάτσι και όχι για καλό. Πρόκειται, δυστυχώς, για ένα ακόμα απάνθρωπο συμβάν εναντίον ζώων καθώς Γαλατσιώτισσα αποπειράθηκε να πετάξει νεογέννητα γατάκια μέσα σε κάδο απορριμμάτων. Ευτυχώς, η έγκαιρη επέμβαση νεαρού συνδημότη μας έσωσε τα μικρά γατάκια!

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του άνδρα που βρέθηκε μπροστά στο γεγονός, η γυναίκα κρατούσε μία σακούλα στο χέρι της, δεμένη, κει μέσα είχε ήδη βάλει τα ζωάκια.
«Την είδα που τα πήγαινε στον κάδο. Τη σταμάτησα και κάλεσα στην αστυνομία. Έφυγε από το σημείο και την ακολούθησα μέχρι την Κυψέλη που ήρθε και μας βρήκε τελικά το περιπολικό», αναφέρει σε ανάρτησή του ο άνδρας – σωτήρας των μικρών ζώων. Σύμφωνα με τον ίδιο, την κράτησαν στο Αυτόφωρο και εκείνος έδωσε κατάθεση. Τα μικρά γατάκια είχαν ακόμα κλειστά ματάκια και ομφάλιο λώρο!

Στη συνέχεια, το Αστυνομικό Τμήμα Γαλατσίου τον ενημέρωσε να παραλάβει τα γατάκια και να μεταφερθούν σε κτηνίατρο ώστε να βγει γνωμάτευση για το δικαστήριο.
«Με ενημέρωσαν ότι θα της επιβληθεί πρόστιμο από 5.000 έως 15.000 για το καθένα. Με ενημέρωσαν επίσης ότι μετά θα αναλάβει ο Δήμος Γαλατσίου και ότι εγώ πρέπει να πάω σε μια εβδομάδα στο τμήμα να πάρω όλα τα απαραίτητα χαρτιά για να έχω εικόνα πού είναι τα γατάκια», συμπληρώνει στην ανάρτησή του.

Τέλος, αναφέρει πως όποιος ενδιαφέρεται να τα υιοθετήσει θα μπορεί να το κάνει «μετά από μια εβδομάδα που θα με έχουν ενημερώσει κι εμένα» και «παρακαλώ όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει μήνυμα».

10410: Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΩΝ
Η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για την προστασία των ζώων έθεσε σε πλήρη λειτουργία τον πενταψήφιο αριθμό 10410. Εκεί θα μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν τυχόν κακοποιήσεις ζώων και γενικότερα θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την προστασία τους.
Οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 10410, καθημερινά από 07:00 έως 23:00 και να επικοινωνούν άμεσα με το Τμήμα Προστασίας Ζώων της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Αχρείαστο να είναι αλλά έχετέ το κατά νου…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή