Ένα ακόμα ηλεκτρικό όχημα προστέθηκε στον υπηρεσιακό στόλο του Δήμου Ασπροπύργου

Δήμος Ασπροπύργου
Ένα ακόμα ηλεκτρικό όχημα προστέθηκε στον υπηρεσιακό στόλο του Δήμου Ασπροπύργου

Ανακοίνωση Δήμου Ασπροπύργου:

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, κ. Μιχαήλ Ψωμιάδη, παρέλαβαν ένα υπερσύγχρονο επιβατικό ηλεκτρικό όχημα για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών του Δήμου. Η επιλογή του οχήματος έγινε με κύριο γνώμονα την οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος, και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του υπηρεσιακού στόλου του Δήμου με καινούργια, ασφαλή και σύγχρονων προδιαγραφών οχήματα.
Πρόκειται για ένα επιβατικό όχημα με κίνηση στους δυο τροχούς (4Χ2), ικανό να κινείται με ευκολία εντός και εκτός δρόμου, με ηλεκτροκινητήρα, μέγιστης ισχύς περίπου 136HP και αυτονομία 435km και 305km.
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου δήλωσε σχετικά: «Πίσω από κάθε τεχνολογικό επίτευγμα, παρατηρείται και μία μετακίνηση στο πνεύμα. Με νέο πνεύμα λοιπόν, με πνεύμα νεωτερικότητας, αντιμετωπίζουμε την κλιματική κρίση, με βιώσιμα μέσα αστικής συγκοινωνίας. Διεκδικήσαμε από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και κερδίσαμε, τα συγκεκριμένα οχήματα, που είναι ιδιαίτερα αξιόλογα με χαμηλότερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ενώ ο Δήμος μας έχει να λαμβάνει και άλλα. Ευχόμαστε να δοθεί σύντομα λύση στο ενεργειακό, που έχει προκύψει, ώστε να στραφούμε δυναμικά , πλέον, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προστατεύοντας έτσι το μοναδικό μας ‘σπίτι’, το περιβάλλον».

Πήγαινε στην κορυφή