Νάντια Γιαννακοπούλου: Τεράστιες οι ευθύνες της πολιτείας για την αναβολή της δίκης για την τραγωδία στο Μάτι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάντια Γιαννακοπούλου: Τεράστιες οι ευθύνες της πολιτείας για την αναβολή της δίκης για την τραγωδία στο Μάτι

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Σήμερα ζήσαμε κάτι απερίγραπτο, ένα γεγονός που ευτελίζει τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης και θίγει την ευαισθησία όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα όσων έζησαν την τραγωδία στο Μάτι, όσων έχασαν τους ανθρώπους τους και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την τραγωδία, η δίκη με το που ξεκίνησε διακόπηκε γιατί δεν είχε εξασφαλιστεί η κατάλληλη αίθουσα.

Αυτό που συνέβη αναδεικνύει τις σημαντικές ευθύνες της Πολιτείας που δεν έπραξε το αυτονόητο καθήκον της: να εγγυηθεί την απονομή της δικαιοσύνης. Η έναρξη της δίκης και η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες της θα αποτελούσε την στοιχειώδη ένδειξη σεβασμού απέναντι στην μνήμη των 104 νεκρών.

Πρόκειται για συμβάν τριτοκοσμικής χώρας και δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για την έναρξη αλλά και για την ολοκλήρωση της δίκης με τις ταχύτερες δυνατές διαδικασίες. Η Πολιτεία πρέπει να πάρει τις ευθύνες της. Είναι αδιανόητη αυτή η κατάσταση και κάθε ολιγωρία, κάθε καθυστέρηση θα είναι βαρύ ατόπημα.

Πήγαινε στην κορυφή