Γαλάτσι Από Κοινού: Σχετικά με την Επιτροπή Διαβούλευσης πολιτών & φορέων και την επείγουσα εκταμίευση του δανείου των 4.250.000 ευρώ

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Γαλάτσι Από Κοινού: Σχετικά με την Επιτροπή Διαβούλευσης πολιτών & φορέων και την επείγουσα εκταμίευση του δανείου των 4.250.000 ευρώ

Γαλάτσι Από Κοινού :

Ως δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γαλάτσι Από Κοινού» θεωρούμε το λιγότερο ακατανόητη την επιλογή του απογεύματος της 26ης Οκτωβρίου -εορτής του Αγίου Δημητρίου, πανελληνίως δημοφιλούς- και εναλλακτικά «αν δεν υπάρχει απαρτία», το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου, ημιαργίας, παραμονή εθνικής εορτής, αργίας και τριημέρου, για σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης όπου, έστω για μια φορά το χρόνο, δημότες, φορείς και σύλλογοι της πόλης, καταθέτουν τις προτάσεις τους για τα έργα και τα σοβαρά ζητήματα του δήμου.
Την αιτιολόγηση που μας δόθηκε ως απάντηση, ότι την ημερομηνία πρότειναν οι υπηρεσίες του δήμου, δυσκολευόμαστε να την δεχτούμε!
Είχε προηγηθεί, στις 24/10/2022 η με υπερκατεπείγοντα τρόπο «δια περιφοράς» ψήφιση της «αναμόρφωσης του προϋπολογισμού» με θέμα την εκταμίευση του Δανείου των 4.250.000 ευρώ από την OptimaBank, για την αγορά των δυο ακινήτων στη γωνία Γαλατσίου και Βεϊκου, ώστε κάποτε, μετά την ολοκλήρωση των έργων του μετρό, να δημιουργηθεί η «κεντρική πλατεία». Με τη δανειακή σύμβαση αυτή δεσμεύονται στην Τράπεζα τα μόνα σίγουρα έσοδα του δήμου, τα τέλη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων του Γαλατσίου καθώς και το ΤΑΠ, για όλη την επόμενη δεκαετία.
Όσο για τους δημότες, ας κάνουν «οικονομία» στο ρεύμα, όπως άλλωστε προτείνουν και οι ομοϊδεάτες του δημάρχου, υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη!
• Εμείς, η δημοτική παράταξη «Γαλάτσι Από Κοινού», αρνούμαστε ν’ αποδεχτούμε σιωπηρά την απαξίωση του μοναδικού θεσμού συμμετοχής των δημοτών καθώς και του δημοτικού συμβουλίου, γι’ άλλη μια φορά, δυστυχώς.
• Τις προτάσεις μας για το πρόγραμμα του 2023 θα τις καταθέσουμε γραπτώς και θα τις δημοσιοποιήσουμε για να τις μάθουν οι συμπολίτες μας και να μπορούν να κρίνουν, όπως έχουν δικαίωμα.
• Και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυτό που μας αξίζει, όπως έχουμε υποχρέωση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Αγγέλικα Σαπουνά
Νίκος Χωριανόπουλος

Πήγαινε στην κορυφή