Πέντε υγιεινά σνακ µέχρι 200 θερµίδες


∆εν προλαβαίνετε να µαγειρέψετε; Χρειάζεστε κάτι γρήγορο για το απογευµατινό σας σνακ; Οι ειδικοί του iatronet.gr µερικές τέλειες – και ελαφριές – ιδέες. ∆εν έχουµε κάθε µέρα την πολυτέλεια του χρόνου να µαγειρέψουµε ένα υγιεινό γεύµα. Πολλές φορές, δεν έχουµε καν χρόνο να σηκώσουµε το κε- φάλι µας από την δουλειά, και αυτό µας οδηγεί να συµβιβαζόµαστε µε πολύ ανθυγιεινές λύσεις για το αναγκαίο µας σνακ, κάπου εκεί στις ώρες του µε- σηµεριού. Λύσεις κακές για την υγεία, και ακόµα χειρότερες για το πορτοφόλι µας.

 Έχουµε, όµως, µερικές ιδέες για ελαφριά απογευµατινά σνακ που µπορείτε να φτιάξετε µέσα σε λίγα λεπτά και να τα πάρετε µαζί σας στην δουλειά, που δεν θα σας κοστίσουν, και περιέχουν όλα λιγότερες από 200 θερµίδες.

Γιαούρτι και αµύγδαλα

Το στραγγιστό γιαούρτι είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, και υπάρχουν πολλές έρευνες που υποστηρίζουν ότι µια διατροφή που πε- ριέχει γαλακτοκοµικά µε χαµηλά λιπαρά µας βοηθά να διατηρήσουµε το βάρος µας στα σωστά επίπεδα. Μία µερίδα γιαούρτι περιέχει 100 θερµίδες, και συνδυάζοντάς την µε λίγα αµύγδαλα παίρνουµε αναγκαίες βιταµίνες, µέ- ταλλα και µια καλή δόση από υγιεινά λιπαρά.


• Βραστά αυγά και ένα µήλο

Από τις σούπερ τροφές που ξέρουµε, τα αυγά σίγουρα αξίζουν αυτόν τον τίτλο. Είναι πάρα πολύ υγιεινά, δεν περιέχουν πολλές θερµίδες και µας χορ- ταίνουν για πολλές ώρες, µε την πρωτεΐνη τους και τα καλά λιπαρά που πε- ριέχουν. Τα µήλα, από την άλλη πλευρά, περιέχουν λίγες θερµίδες και πολλές φυτικές ίνες και βιταµίνες. Επίσης, αποτελούνται κατά µεγάλο ποσοστό από νερό, που τα κάνει χορταστικά, και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι εκπληκτικό ζευγάρι µε τα αυγά.

Ποπ κορν

Ανάλατα και χωρίς βούτυρο, φυσικά. Τα ποπ κορν περιέχουν εξωφρενικά λίγες θερµίδες – σκεφτείτε πως για να µας δώσουν 200 θερµίδες, θα έπρεπε να φάµε 6 κούπες. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ χορταστικά και ικανο- ποιούν την πείνα µας. Ακόµα καλύτερα νέα; Έχει φανεί από έρευνες πως είναι και πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών, και είναι 100% ολικής άλεσης. Για επιπλέον γεύση (και αντιοξειδωτικά!) χρησιµοποιήστε κάποιο µπαχαρικό. Το κάρι ή η πάπρικα είναι πολύ καλές επιλογές.

Cottage cheese και φράουλες

 Το cottage cheese περιέχει περισσότερα από 20 γραµµάρια πρωτεΐνης, όπως και ασβέστιο. Οι φράουλες είναι γεµάτες µε βιταµίνη C και άλλα αν- τιοξειδωτικά, όπως και φυτικές ίνες. Μία µερίδα cottage cheese περιέχει 110 θερµίδες, και µιάµισι κούπα φράουλες περιέχει µόλις 75 θερµίδες.

Σάντουιτς µε ζαµπόν, µουστάρδα, µαρούλι και ντοµάτα

Ποιος είπε ότι δεν µπορούµε να απολαύσουµε ένα σαντουιτσάκι πού και πού, κάνοντάς το όσο πιο υγιεινό γίνεται; Πάρτε µια λεπτή πίτα ολικής (ή τορτίγια) και χρησιµοποιήστε ζαµπόν χωρίς λιπαρά. Προσθέστε ντοµάτα και µαρούλι, που θα το κάνουν πιο χορταστικό χωρίς να προσθέτουν πολλές θερµίδες, και λίγη µουστάρδα για ακόµα περισσότερη γεύση, και είστε έτοιµοι!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή