Βιβλία που αξίζει να διαβάσετε!

Από τούτη εδώ τη στήλη, θα περάσουν βιβλία που αξίζει να διαβάσετε. Βιβλία που αποτελούν νέες κυκλοφορίες ή κλασικά αριστουργήματα που αξίζουν μία θέση στην καρδιά και τη βιβλιοθήκη μας.

«Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ» MARCELLO SIMONI
Εκδόσεις ΑΙΩΡΑ, σελ. 428, τιμή 17 ευρώ

Ο Ιγνάθιο του Τολέδου, έμπορος απόκρυφων βιβλίων και ιερών λειψάνων, αναλαμβάνει για λογαριασμό ενός Βενετσιάνου αριστοκράτη να ανακαλύψει τα ίχνη του Uter Ventorum (ο ασκός του ανέμου), ενός εξαιρετικά σπάνιου βιβλίου που κρύβει το υπέρτατο μυστικό των αρχαίων μάγων. Κι ενώ τριγύρω του τα τελετουργικά εγκλήματα διαδέχονται το ένα τ’ άλλο, ο Ιγνάθιο θα περιπλανηθεί στη μεσαιωνική Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία, προσπαθώντας να λύσει τους περίπλοκους γρίφους που προστατεύουν το μυθικό χειρόγραφο. Όμως πρώτα, πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με το δικό του, καλά κρυμμένο μυστικό. Αλλιώς, κινδυνεύει να χάσει ό,τι αγαπάει περισσότερο στον κόσμο.
Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και οι Εκδόσεις Αιώρα παρουσιάζουν τον συγγραφέα Μαρτσέλο Σιμόνι και το βιβλίο, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου (Πατησίων 47, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Γεράσιμος Παγκράτης, επίκουρος καθηγητής ΕΚΠΑ στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Με τον Μαρτσέλο Σιμόνι θα μιλήσει ο συγγραφέας Δημήτρης Μαμαλούκας.

• «ΗΓΕΤΗΣ ΔΙΧΩΣ ΤΙΤΛΟ» ROBIN S. SHARMA
Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, σελ. 321, τιμή 18 ευρώ

Για πάνω από δεκαπέντε χρόνια, ο Robin Sharma μοιράζεται τη ριζοσπαστική του φιλοσοφία επιτυχίας με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Πρόκειται για τη φιλοσοφία που τον έκανε έναν από τους διασημότερους συμβούλους επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο. Τώρα, για πρώτη φορά, ο Sharma μοιράζεται τα μυστικά του με όλους εμάς, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε τον αρχηγό που κρύβουμε μέσα μας. Στο βιβλίο θα βρείτε: α) μια μέθοδο για να αναγνωρίζετε και να αξιοποιείτε τις ευκαιρίες σ’ αυτούς τους καιρούς των βαθύτατων αλλαγών, β) μια άμεση στρατηγική για να συγκροτήσετε μια καλή και λειτουργική ομάδα και για να ενθουσιάσετε τους πελάτες σας, γ) πραγματικά αποτελεσματικές τακτικές για να αποκτήσετε ισχυρή πνευματική διαύγεια και φυσική αντοχή ώστε να μπορέσετε να διαπρέψετε στον τομέα σας, και άλλα σημαντικά στοιχεία ώστε να μεταμορφώσετε ολόκληρη τη ζωή σας.

• «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ» Α’ ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ  ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ 1986 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ
Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, σελ. 330,  τιμή 19,50 ευρώ

Αντιπροσωπευτικοί τύποι της Μεταπολίτευσης, χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της δεκαετίας του ’80, διαπεραστική σάτιρα ενός αποδιοργανωμένου κρατικού μηχανισμού, σπαρακτική αποτύπωση μιας κοινωνίας που παγιδεύτηκε ανεπιστρεπτί σε ψευδαισθήσεις μεγαλείου. Από το 1986, η τιμημένη με Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος Φανταστική περιπέτεια του Αλέξανδρου Κοτζιά μίλησε προφητικά για την υφέρπουσα νεοελληνική κοινωνική κρίση. Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο, με τρόπο άμεσο και ανάγλυφο, παρουσιάζει όλα τα χρώματα της παρακμάζουσας κοινωνίας και τονίζει τα κομβικά σημεία που φέρνουν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Ο Αλέξανδρος Κοτζιάς σε μια από τις καλύτερες λογοτεχνικές του δημιουργίες, ταρακουνάει το σαθρό σύστημα μήπως και επέλθει η πολυπόθητη αφύπνιση.

• «Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ» ΑΛΙΚΗ Α. ΜΠΕΪΛΗ
Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, σελ. 143, τιμή 12 ευρώ

Η ψυχή εργάζεται μέσα από το μηχανισμό της τριπλής προσωπικότητας – τα νοητικά, τα συναισθηματικά και τα αιθερικά-φυσικά πεδία της συνείδησης – για τη διέγερση και των τριών κόσμων της εξέλιξης.
Η μέθοδος με την οποία η ψυχή και οι φορείς της προσωπικότητας δρουν αμοιβαία και λειτουργούν μαζί, εκτίθενται σ’ αυτό το βιβλίο. Έτσι, γίνεται ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί στην πραγματικότητα ο ανθρώπινος οργανισμός.
Η Αλίκη Μπέϊλη θέλοντας: α) να συνδεθεί η υλιστική ή εξωτερική ψυχολογία με την ενδοσκοπική ή ενδότερη ψυχολογία, β) να εναρμονιστεί η υλιστική Δύση με την εσωστρεφή Ανατολή, και γ) να δείξει ότι αυτές οι αντιμαχόμενες όψεις δεν είναι παρά έδρες της μιας αλήθειας, έγραψε ένα πρωτοποριακό βιβλίο που δίνει στον άνθρωπο τη δυνατότητα εμβάθυνσης, εξέλιξης και σοφίας.

 

Αναδημοσίευση άρθρου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή