Δημοκρατική Συμπαράταξη:ο Δημήτρης Μυταράς ήταν ένας ακόμα έλληνας καλλιτέχνης που έφυγε από τη ζωή ταλαιπωρημένος και αδικημένος

Ανακοίνωση των Τομέων Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον θάνατο του Δημήτρη Μυταρά    

 

“Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους έλληνες ζωγράφους δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο Δημήτρης Μυταράς δεν ήταν απλώς ένας κορυφαίος στην τέχνη του. Ο Δημήτρης Μυταράς υπήρξε ένας δημιουργός που είχε στο επίκεντρό του τον Άνθρωπο, που μέσα από την φαντασία αλλά και την απλότητά που χαρακτήριζε το έργο του αναδείκνυε την ομορφιά του Ανθρώπου σε δημιουργίες που ξεπέρασαν τα στενά ελληνικά όρια και σύνορα. Ένας εμπνευσμένος ενδυματολόγος και σκηνογράφος. Ένας διακεκριμένος ακαδημαϊκός. Δυστυχώς η ίδια η Ακαδημία τον διέγραψε αργότερα λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την όρασή του . Και, δυστυχώς, ο Δημήτρης Μυταράς ήταν ένας ακόμα έλληνας καλλιτέχνης που έφυγε από τη ζωή ταλαιπωρημένος και αδικημένος.

Oι τομείς  Πολιτισμού  της  Δημοκρατικής  Συμπαράταξης  συμμετέχουν  στο  πένθος  για  το  χαμό  του  σπουδαίου  καλλιτέχνη  κ  εκφράζουν  τα  θερμά  τους  συλλυπητήρια  στην  οικογένειά  του.”

φωτο:http://www.zougla.gr/

Πήγαινε στην κορυφή