H Πάφος είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2017


Σχεδόν 1500 καλλιτέχνες, 152 έργα και 300 δράσεις έχουν ήδη προγραµµα- τιστεί στην Πάφο και περιµένουν την αλλαγή του χρόνου για να αναλάβει η πόλη τα ηνία της πολιτιστικής πρωτεύουσας 2017. Σε εορταστικούς ρυθµούς και η πόλη Άαρχους της ∆ανίας, που αποτελεί την δεύτερη πολιτιστική πρωτεύουσα για το έτος.

Η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι µια πόλη που ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για περίοδο ενός χρόνου, στη διάρκεια του οποίου της δίνεται η ευκαιρία να επιδείξει την πολιτιστική της ζωή και την πολιτι- στική της ανάπτυξη. Παρόλα τα οικονοµικά προβλήµατα που είχαν να αντιµετωπίσουν παράλληλα µε την οργάνωση οι Κύπριοι τα κατάφεραν και ήδη από τον Οκτώβριο είχαν σχεδόν στηµένο το οργανόγραµµα των εκδηλώσεων και η τελετή έναρξής τους θα γίνει 28 & 29 Ια- νουαρίου 2017. Από την ενότητα «Μύθος και Θρησκεία» εµπνέεται η τελετή έναρξης στο πλαίσιο του διηµέρου εκδηλώσεων έναρξης 28 και 29 Ιανουαρίου 2017.

Η εναρκτήρια τελετή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης επανατοποθετεί την Πάφο στον πολιτι- στικό χάρτη ως τόπο γόνιµο και δηµιουργικό, και το Ανοικτό Εργοστασίο Πολιτισµού ως την κινητήρια δύναµη που δηµιουργεί εκείνες τις προυποθέσεις συνάντησης, διαλόγου και ανταλλαγής.

Ωστόσο µία απο τις σηµαντικότερες στιγµές έχει προγραµµατιστεί για την 1η Μαϊου όπου φιλοξενείται η σπουδαία Φιλαρµονική του Βερολίνου, ενα απο τα κορυφαια µου- σικα σχηµατα της Ευρωπης, µε εκατονταδες κονσερτα, εµφανισεις και ηχογραφησεις σε ολο τον κοσµο.

Η συναυλία θα πραγµατοποιηθεί στην πλατεία Κάστρου. Οι εκδηλώσεις στην πλειονότητα τους θα είναι υπαίθριες και οι αρµόδιοι υπόσχον- ται το καλοκαίρι, την 1η Ιουλίου, µια εκδήλωση που θα µείνει αξέχαστη.

 Ωστόσο δεν θέλουν ακόµα να δώσουν λεπτοµέρειες για τη βραδιά. Σχεδόν 1500 δηµιουργοί, καλλιτέχνες, 152 έργα και 300 δράσεις θα δηµιουργήσουν µια χρονιά γιορτή, διαλόγου και ανταλλαγής που αναµφίβολα θα σηµαδέψει την Πάφο και τους ανθρώπους της µετατοπίζοντας το κέντρο βάρους της καθηµερινότητας προς την µεριά του πολιτισµού, της τέχνης και της οµορφίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή