«Του Κουτρούλη ο Γάµος» με τον Γ.Βούρο και την Τ.Τρύπη στο Αττικό Άλσος στις 25/7




Την παράσταση «Του Κουρτρούλη ο Γάµος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, σε απόδοση κειµένου – σκηνοθεσία: Γιάννη Καλατζόπουλου, παρουσιάζει τη ∆ευτέρα 25 Ιουλίου, το Θέατρο του Αττικού Άλσους.
Το έργο «Του Κουρτρούλη ο Γάµος» γράφτηκε από τον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή στα 1843, αµέσως µετά το «µνηµόνιο» µε τους δανειστές εκείνης της εποχής και την επιβολή στη χώρα µας από τις Μεγάλες ∆υνάµεις δυσβάστακτων όρων, που οδήγησαν στην εξέγερση της 3ης Σεπτεµβρίου.

Μέσα από την ξεκαρδιστική ιστορία του Κουτρούλη, του καλοκάγαθου ράφτη από την Σύρο, που για να τον δεχτεί για σύζυγό της η ωραία Ανθούσα θέτει ως όρο να γίνει… υπουργός, ο Ραγκαβής αποκαλύπτει µε αξιοθαύµα- στη τόλµη τις µεθόδους και τις πρακτικές που από τότε ταλανίζουν το πολιτικό µας σύστηµα: την εξασφάλιση ξένης υποστήριξης, την διαπλοκή, την εξαγορά συνειδήσεων, τις πελατειακές σχέσεις και την θυσία του δηµοσίου στο ατοµικό συµφέρον.
Όλα αυτά διαδραµατίζονται στο συµβολικό πλαίσιο του ξενοδοχείου «Η Ελλάς», όπου ο Ραγκαβής κατορθώνει να αναβιώσει και να ανανεώσει την φόρµα της Αριστοφανικής κωµωδίας, αξιοποιώντας όχι µόνο τον Χορό πολιτών – πελατών, αλλά και όλα τα δοκιµασµένα τεχνάσµατα του είδους: την Παράβαση, τα Επεισόδια, τον Αγώνα, τον Υµέναιο και φυσικά τις κωµικές ανατροπές, το άφθονο γέλιο, τα τραγούδια και την πανηγυριώτικη διάθεση.
 Κείµενο: Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής,
  Σκηνοθεσία – κείµενο: Γιάννης Καλα τζόπουλος,
Μουσική Ενορχήστρωση: ∆ηµήτρης Λέκκας – Φίλιππος Περιστέρης,
Χορογραφίες: Κατερίνα Ανδριοπούλου.
Σκηνικά – Κοστούµια: Άννα Μαχαιριανάκη.
Φωτογραφίες: Νικόλας Κοµίνης – Studio Kominis
Παίζουν οι: Γιάννης Βούρος, Τάνια Τρύπη, Κώστας Φλωκατούλας, Γιώργος Γιαννόπουλος, Άγγελος Μπούρας, Θοδωρής Αντωνιάδης, Λευτέρης ∆ηµη-ρόπουλος, ∆έσποινα Μπουγατιώτη, Θάλεια Χαραρά, ∆ανάη Αγγελάτου και ο Γιάννης Καλατζόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή