Δημοκρατική Συμπαράταξη: Να αποσυρθεί η ρατσιστική τροπολογία για την Μόρια

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με την κατάθεση τροπολογίας από την Κυβέρνηση για καταβολή αποζημιώσεων στους κατοίκους της Μόριας

 

“Η τροπολογία για τις αποζημιώσεις των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Μόριας  Λέσβου που κατέθεσαν 5 υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αφορά ένα πραγματικό πρόβλημα που ταλαιπώρησε την περιοχή.

Η κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν στις ιδιοκτησίες των κατοίκων άμεσα. Έχει ήδη καθυστερήσει πάνω από ένα χρόνο δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα σε ανθρώπους που συνέβαλαν στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης όταν η επίσημη πολιτεία ήταν απούσα.

Όμως η κάλυψη της δαπάνης για τις αποζημιώσεις των κατοίκων της Μόριας από τα ανταποδοτικά παράβολα που πληρώνουν για την έκδοση και ανανέωση των αδειών διαμονής τους οι μετανάστες πάσχει νομικά αλλά κυρίως προκαλεί στο συμβολικό επίπεδο.  

Η τροπολογία που κατατέθηκε είναι μνημείο υποκρισίας και ρατσισμού.

Υποκρισίας γιατί καταλογίζει ευθύνες για τις ζημιές που έγιναν στους πρόσφυγες αποκρύπτοντας την κυβερνητική ευθύνη για την έλλειψη στοιχειώδους μέριμνας για την υποδοχή και τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων.

Ρατσισμού γιατί στοχοποιεί τους πρόσφυγες ως παραβατικούς αλλά και γιατί εισάγει μια ανατριχιαστική λογική συλλογικής ευθύνης των νομίμων μεταναστών για το προσφυγικό. 

Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει την τροπολογία και να καλύψει την δαπάνη αποζημίωσης των κατοίκων με νόμιμο τρόπο. “

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή