Δρόμος βελούδινος ή δρόμος με πόνο και αίμα; , Βασικός στόχος για την ΑΕΚ το Παλαί

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Δρόμος βελούδινος ή δρόμος με πόνο και αίμα;  , Βασικός  στόχος για  την ΑΕΚ  το Παλαί


Δρόμος βελούδινος ή
δρόμος με πόνο και αίμα;

Παρακολούθησα τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, την ομιλία του κ. Λαπαβίτσα, στο «Καμίνι», ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις της ΛΑΕ για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας και την επιστροφή μας στο εθνικό νόμισμα, τη δραχμή.

Ως προς τον ομιλητή μπορώ να πω ότι είναι συγκροτημένος και κατανοητός παρότι τα θέματα της οικονομίας πολλές φορές για να τα καταλάβεις χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις. Αυτό το οποίο όμως μου έκανε εντύπωση, κι εμένα και πολλών ακόμη, ήταν ότι ο κ. Λαπαβίτσας παρουσίασε τη μετάβασή μας από το ευρώ στη δραχμή πολύ βελούδινα. Το μόνο που δεν είπε είναι ότι ο δρόμος που θα βαδίσουμε θα είναι στρωμένος με λουλούδια.
Όλοι γνωρίζουν όμως η μετάβασή μας – ειδικά σήμερα – στη δραχμή θα είναι η απόλυτη καταστροφή για τη χώρα. Θα είναι δρόμος με δάκρυα, πόνο και αίμα. Όπως είπε προχθές και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, «το να φύγεις από το ευρώ θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Όλα είναι σε ευρώ. Δεν μιλάμε για υποτίμηση αλλά για αλλαγή νομίσματος. Θα αλλάξουν ισολογισμοί τραπεζών και επιχειρήσεων. Οι υποχρεώσεις μας θα είναι σε ευρώ. Θα συλλαμβανόμαστε στα σύνορα. Ας ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα όσοι θέλουν τη δραχμή να δουν πόσο ωραία θα είναι».
Και βέβαια, δεν είναι μόνο ο κεντρικός τραπεζίτης ο οποίος διατυπώνει αυτή την άποψη. Η πλειοψηφία όσων γνωρίζουν λίγα οικονομικά είναι της ίδιας άποψης.
Ανέφερε ο κ. Λαπαβίτσας ότι η ισοτιμία ευρώ – δραχμής όταν γίνει αλλαγή νομίσματος θα είναι ένα προς ένα. Αυτό όμως που ξέχασε να μας πει είναι ότι αυτό  θα είναι στο πρώτο δευτερόλεπτο. Όπως και στο πρώτο δευτερόλεπτο ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Ρεάλ και ΠΑΣ «Γαλάτσι» θα είναι 0-0. Στο 90ο λεπτό όμως δεν ξέρω πού θα βρίσκεται στο σκορ!
Είναι δυνατόν, κύριε καθηγητά, να μας λετε ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει το πολύ στο 8% με 9% όταν είναι σίγουρο ότι τα χρήματα θα μπαίνουν στο ζύγι όπως γίνεται στη Βενεζουέλα; Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για τις απόψεις του αλλά θα ήταν ειλικρινές και σωστό όταν ενημερώνονται οι πολίτες από ένα κόμμα, αυτό να τους λέει την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι, και να μην τους παραπλανά.
Αυτό όμως που μου προξένησε ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση από την όλη διαδικασία ήταν η απαγόρευση στον Ηλία Ανδριόπουλο, χθεσινό τους σύντροφο, να εκθέσει τις απόψεις του για το θέμα το οποίο συζητούσαν. Να σημειώσω ότι η αίθουσα στο «Καμίνι» ήταν σχεδόν γεμάτη αλλά όλοι όσοι έδωσαν το παρών δεν ήταν μέλη της ΛΑΕ. Η συζήτηση ήταν ανοιχτή και όχι καθαρά κομματική. Γι’αυτό εξάλλου παρευρέθηκαν και πολλοί εκτός ΛΑΕ, για να ακούσουν προφανώς τον κ. Λαπαβίτσα είτε από πραγματικό ενδιαφέρον είτε από περιέργεια. Όφειλαν λοιπόν οι διοργανωτές της εκδήλωσης να δώσουν το λόγο στον κ. Ανδριόπουλο όταν το ζήτησε κι όχι να του απαγορεύσουν να μιλήσει – και να τολμήσω να πω, με μια τραμπούκικη συμπεριφορά.
Η ευθύνη όμως εδώ ανήκει πρώτα στον διευθύνοντα τη συζήτηση, κ. Αντώνη Σταυριανό και μετά σε κάποια μέλη της ΛΑΕ οι οποίοι είναι Γαλατσιώτες και οι οποίοι θα έπρεπε να προστατεύσουν τον χθεσινό σύντροφό τους Ηλία Ανδριόπουλο. Μπορεί εσείς να μην τον αφήσατε να μιλήσει αλλά αυτά που είχε να πει όποιος θέλει μπορεί να τα διαβάσει στη σελ. 12 του σημερινού φύλλου του «Παλμού».
Και αυτό που λέει σε γενικές γραμμές ο φίλος Ηλίας είναι ότι «η επιστροφή στη δραχμή είναι άλμα στο κενό χωρίς μάλιστα προστατευτικό δίχτυ και θα σημάνει απόλυτη καταστροφή. Οι Έλληνες θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους, θα υπάρξει αλματώδης αύξηση των τιμών, θα κυριαρχήσουν κερδοσκοπία, απάτη και αβεβαιότητα. Το μέλλον της χώρας μας θα είναι δυσιοίωνο και πολλαπλά επικίνδυνο.»

—————————————————————————————————————————————————————————

Βασικός  στόχος για  την ΑΕΚ  το Παλαί

Για άλλη μια φορά το Παλαί Γαλατσίου βρίσκεται στην επικαιρότητα και στις δημόσιες συζητήσεις. Την αφορμή αυτή τη φορά έδωσε ο υπεύθνος επικοινωνίας της ΚΑΕ ΑΕΚ Γ. Νικολάου με όσα είπε στη συνέντευξη την οποία παραώρησε την περασμένη Δευτέρα, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ ΦΜ.

Συγκεκριμένα ο κ. Νικολάου, όταν ρωτήθηκε για το θέμα του γηπέδου της μπασκετικής ΑΕΚ, είπε:
«Θεωρώ πως το Γαλάτσι δεν έχει τελειώσει οριστικά για εμάς. Έχει βαλτώσει αλλά δεν έχει τελειώσει. Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για το Γαλάτσι. Από κει και πέρα υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές. Το Γαλάτσι όμως παραμένει βασικός στόχος μας γιατί το όραμα του κ. Αγγελόοπουλου (σ.σ. πρόεδρος ΚΑΕ ΑΕΚ) είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ.»
Ήταν γνωστό ότι η ΚΑΕ ΑΕΚ ενδιαφέρονταν για το Παλαί αλλά είχα την εντύπωση ότι μετά την παραχώρηση της εγκατάστασης μέχρι το 2020 στο Δήμο Γαλατσίου, το ενδιαφέρον της θα είχε ατονίσει. Απ’ό,τι φαίνεται όμως παραμένει ακόμα πολύ ζωηρό. Κι όπως λέει και ο εκπρόσωπός της δεν περιορίζεται σ’ένα γήπεδο μπάσκετ. Προφανώς το όραμα του κ. Αγγελπόπουλου θα έχει να κάνει και με την εκμετάλλευση των υπολοίπων, εκτός της κεντρικής σάλας, χώρων του Παλαί.
Δεν γνωρίζω τι πρόκειται να γίνει και ποιές είναι οι προθέσεις του κ. Βασιλειάδη, υφυπουργού Αθλητισμού, για το θέμα. Ο προκάτοχός του όμως, σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, είχε ταχθεί υπέρ της παραχώρησης του Παλαί στην ΑΕΚ. Ας το έχουμε υπόψιν μας αυτό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή