Μονιμοποιήσεις απο το παράθυρο , Χιόνισε μια μέρα , Έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια, Πόσα εκατομμύρια είναι το ένα δισεκατομμύριο;

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Μονιμοποιήσεις απο το παράθυρο ,  Χιόνισε μια μέρα ,  Έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια,   Πόσα εκατομμύρια είναι το ένα δισεκατομμύριο;
Μονιμοποιήσεις
από το παράθυρο

Παραμονές των Χριστουγέννων, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος 4447/23-12-2016, ο οποίος μεταξύ άλλων περιέχει και ορισμένες τροποποιήσεις του ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»). Μια από τις αλλαγές αφορά τις προσλήψεις στους δήμους και αναφέρεται στο άρθρο 54 του νέου νόμου και λέει τα εξής:
«Η Οικονομική Επιτροπή είναι όργανο της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου και μεταξύ των άλλων αποφασίζει για την άσκηση ή μη όλων των ένδικων βοηθημάτων και των ένδικων μέσων καθώς και για την παραίτηση από αυτά».
Για να καταλάβετε τη σημαντική αλλαγή διαβάστε τι έλεγε για το ίδιο θέμα ο προηγούμενος νόμος του «Καλλικράτη»: «Η Οικονομική Επιτροπή είναι όργανο της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου και μεταξύ των άλλων αποφασίζει για την άσκηση όλων των ένδικων βοηθημάτων και των ένδικων μέσων».
Σύμφωνα λοιπόν, με το νέο νόμο η απόφαση του Δήμου για άσκηση όλων των ένδικων μέσων μπορεί και να μην ληφθεί ή να παραιτηθεί ο Δήμος από αυτά. Σε μια δικαστική απόφαση δηλαδή που παρατείνει τις συμβάσεις εργαζομένων στους δήμους επ’αόριστον, με το νέο νόμο έχει τη δυνατότητα ο Δήμος να μην παρέμβει κι έτσι να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει η φάμπρικα για χιλιάδες μονινοποιήσεις συμβασιούχων υπαλλήλων στους δήμους. Γιατί, μη μου πείτε, ότι θα υπάρξει δήμος ο οποίος θα πάρει απόφαση να ασκήσει ένδικα μέσα σε μια πρωτόδικα δικαστική απόφαση από τη στιγμή που ο νόμος του παρέχει το διακαίωμα να παραιτηθεί από αυτά.
Το ίδιο άρθρο 54 του ν. 4447/2016 στην παρ. 5 αναφέρει τα εξής: «Αποφάσεις αρμοδίων οργάνων ΟΤΑ α’ ή β’ βαθμού περί μη άσκησης ή περί παραίτησης από ένδικα μέσα οι οποίες εκδόθηκαν ως την έναρξη ισχύος του παρόντος θεωρούνται ως προς όλες τις συνέπειές τους νόμιμες.» Να καλύψουμε και τους άρχοντες της αυτοδιοίκησης οι οποίοι είχαν παρανομήσει λαμβάνοντας αποφάσεις ενάντα στο ν. 3852/2010 και οι οποίοι άρχοντες όλως τυχαίως είναι δικά μας παιδιά. Έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα ότι είμαι υπέρ των προσλήψεων στους δήμους αλλά στους τομείς όπου υπάρχει αποδεδειγμένα ανάγκη. Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να κρίνει πού έχει ανάγκη ένας δήμος.
Και τέλος, μην κοροϊδεύομαστε, αν δεν υπάρχει ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα, το δημόσιο δεν μπορεί από μόνο του να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας.

—————————————————————————————————————————————————-



Χιόνισε μια μέρα
 
Χιόνισε μια μέρα και έκλεισαν εθνικοί δρόμοι, σιδηροδρομικές γραμμές, αποκλείστηκαν πόλεις και χωριά. Φανταστείτε τι είχε να γίνει αν χιόνιζε συνεχώς για 10 μέρες!

Στην Αθήνα, με ένα ψιλόχιονο τα σχολεία έκλεισαν για 2 μέρες. Και τα χρόνια που πήγαινα και γω σχολείο είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα και χωρίς να διαθέτουμε τα απαραίτητα αξεσουάρ για την αντιμετώπισή τους, τα σχοεία δεν έκλειναν ποτέ. Έχουμε γίνει πολύ μαλθακή σαν κοινωνία.

Στο Γαλάτσι δεν αντιμετώπισαν ιδιαιίτερα προβληματα στις μετακινήσεις τους οι Γαλατσιώτες, γιατί παρά την ιδιομορφία του οδικού δικτύου της πόλης μας με τις πολλές ανηφόρες, είχε φροντίσει ο Δήμος να ρίξει μπόλικο αλάτι ώστε να μην πιάσει πάγος.

Ο μπαρμπα-Γιάννης, όμως, στη Θεσσαλονίκη δεν πρόκαμε γιατί πριν παγώσουν οι δρόμοι, πάγωσε το αλάτι και επήλθε το απόλυτο κομφούζιο στην πόλη.

———————————————————————————————————————————————————————–


«Πόσα εκατομμύρια είναι το ένα δισεκατομμύριο;»

 
Γράφω ότι έκλεισαν τα σχολεία για 2 μέρες.
Θα μου πείτε και που είναι ανοιχτά, τι κάνουν;
Στην ερώτηση «πόσα εκατομμύρια είναι το ένα δισεκατομμύριο;» την οποία έκανε ένας ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ της εκπομπής «Ό,τι νά’ναι», το 80% δεν γνώριζε την απάντηση.
Και το δυστύχημα είναι ότι μεγάλη πλειοψηφία αυτών ήταν παιδιά. Ούτε αριθμητική δεν διδάσκονται πλέον, ρε γαμώτο;

———————————————————————————————————————————————————————-

Έπρεπε να περάσουν 4 χρόνια

για να αποφασίσει η πολιτεία να ασχοληθεί σοβααρά με τον απατεώνα Σώρρα, ο οποίος γυρίζει όλη τη χώρα και διαλαλεί ότι διαθέτει κάποια δισ. ή μάλλον τρισ. ευρώ τα οποία μπορούν να ξεχρεώσουν όλη την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες.
Και το χειρότερο όλων δεν είναι ότι υπάρχουν αφελείς που τον πιστεύουν – πάντα υπήρχαν, θυμηθείτε Νερό Καματερού, Αγία Αθανασία Αιγάλεω – αλλά ότι υπάρχουν υπέρ του και δύο δικαστικές αποφάσεις.
Δισεκατομμύρια δεν έχει ο Σώρρας αλλά κάποια εκατομμύρια σίγουρα τα έχει τσεπώσει από τους αφελείς που τον ακολουθούν αφού για την εγγραφή τους στην οργάνωση του πληρώνουν 20 ευρώ και 5 ευρώ το μήνα συνδρομή.
Αφελείς δεν θα πάψουν να υπάρχουν, το θέμα είναιi τι κάνει η πολιτεία για να τους προστατεύσει. Τα ανακλαστικά της οποίας δεν είναι και τα πιο γρήγορα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή