Τα ξαναβρήκαν;

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Τα ξαναβρήκαν;

Την προηγούμενη βδομάδα σε μια από τις δύο αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου «Καμίνι», συνεδρίαζε η δημοτική παράταξη «Ενότητα για την Ανατροπή» σε πλήρη σύνθεση και απαρτία. Κι όταν λέω πλήρη σύνθεση, εννοώ με παρόντα όλα τα μέλη της παράταξης όπως παρουσιάστηκε στις δημοτικές εκλογές του 2014. Στη συνεδρίαση, μεταξύ των άλλων, συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Παναγιώτου, ο οποίος είναι και επικεφαλής της παράταξης, Άρης Παπαδοκωστόπουλος και οι Δημήτρης Σκούτζος και Νίκος Χωριανόπουλος από την τοπική Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνω αναφορά σε αυτά τα ονόματα γιατί, όπως είναι γνωστό εδώ κι ένα χρόνο περίπου, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι (Παναγιώτου, Παπαδοκωστόπουλος) με δήμοσια επιστολή τους, την οποία είχαμε δημοσιεύσει στον «Παλμό», είχαν ανακοινώσει – αφού είχε προηγηθεί σκληρή κριτική τους προς την κυβέρνηση και το κόμμα τους, ότι αποχωρούν από το ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτά όμως που είδα την προηγούμενη βδομάδα, ένα από τα δύο μπορεί να συμβαίνει: ή οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι επανήλθαν στο ΣΥΡΙΖΑ ή η Οργάνωση Μελών του κόμματος στο Γαλάτσι έχει ασπαστεί τις θέσεις της δημοτικής παράταξης  Ενότητα για την Ανατροπή, οι οποίες θέσεις της είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές της κυβέρνησης, την οποία υποστηρίζει η Οργάνωση.
Γιατί ποιό άλλο συμπέρασμα θα μπορούσε να εξάγει κάποιος βλέποντας τη σύνθεση αυτής της συνεδρίασης; Περιττό να σας πω ότι υπήρξαν πολλοί Γαλατσιώτες οι οποίοι βρίσκονταν σε άλλη εκδήλωση στη δεύτερη αίθουσα και με ρώτησαν «τι έγινε, τα ξαναβρήκαν οι Συριζαίοι;».
Και επειδή, παιδιά, με μπερδέψατε λίγο, όπως και άλλους συντρόφους σας, ας ξεκαθαρίσετε το τοπίο. Και για να είμαι κι εγώ ξεκάθαρος απέναντί σας το να τα ξαναβρήκατε και να είσαστε πάλι μαζί, δεν είναι κακό. Το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα. Διότι κακά τα ψέματα οι όποιοι χωρισμοί προκαλούν εντάσεις και προβλήματα. Γι’αυτό λέω ότι είναι καλό να βλέπεις οικογένειες να ξανασμίγουν.
Αλλά καλύτερο για όλους όμως θα είναι να ξεκαθαρίσετε τις θέσεις σας και να πείτε στον κόσμο τι επιτέλους συμβαίνει.

———————————————————————————————————————-

Έχω γράψει επανειλημμένως ότι όποιος θέλει να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση στη διοίκηση του Δήμου, μπορεί άνετα να το κάνει γιατί τα προβλήματα μιας πόλης δεν λύνονται ποτέ.
Αλλά η σοβαρή αντιπολίτευση πρέπει να συνοδεύεται και από εναλλακτικές προτάσεις.

Θα έχετε ενημερωθεί, ειδικά όσοι διαβάζετε τον «Παλμό», ότι το Γυμναστήριο Γυναικών το οποίο λειτουργούσε σ’έναν υπόγειο χώρο στην οδό Εκάτης, έκλεισε γιατί δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να πάρει άδεια λειτουργίας. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, περίπου 30, λειτουργούσε άνευ αδείας με ό,τι αυτό σήμαινε! Αποφασίστηκε λοιπόν από τη διοίκση του Δήμου το Γυμναστήριο Γυναικών να μεταφερθεί σε χωρο 1.500 τ.μ. στο Παλαί, και να εξοπλιστεί με περισσότερα όργανα γυμναστικής.
Εγώ προσωπικά το βρίσκω θετικό. Δεν έχουν την ίδια άποψη όμως οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Μαγκανάρης και Κωνσταντίνος Ζώμπος, οι οποίοι, εκπροσωπώντας τις δημοτικές τους παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπαν όχι στη μεταφορά του Γυμναστηρίου Γυναικών στο χώρο του Παλαί, χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους.

———————————————————————————————————————

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου,  στις 15/11,

όπου συζητήθηκε και ο προϋπολογισμός του νομικού προσώπου Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, η πρόεδρός του, κα Ντίνα Σπηλιοπούλου, στην τοποθέτησή της μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Όλοι οι παιδικοί σταθμοί είναι ακατάλληλοι.»
Η διαπίστωση αυτή της προέδρου, όπως καταλαβαίνετε, είναι πάρα πολύ σοβαρή αλλά είναι το λάθος πρόσωπο για να προβαίνει σε τέτοιες αναφορές. Αυτό θα μπορούσα να το κάνω εγώ, κ. Πρόεδρε. Εσεις είστε στη θέση αυτή για να λύνετε προβλήματα κι όχι για να κάνετε διαπιστώσεις. Θα ήθελα βέβαια να ακούσω και περισσότερο από εμένα, οι γονείς των νηπίων, πού έγκειται η ακαταλληλότητα των παιδικών σταθμών και τι έχετε κάνει για να γίνουν κατάλληλοι;
Κι αφού αναγνωρίζετε την ακαταλληλότητα, δεν είναι καλύτερα να ενημερώσετε και τους γονείς για να γνωρίζουν κι εκείνοι σε τι χώρους φιλοξενούνται τα παιδιά τους;

———————————————————————————————————————-

Κύρια Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
το γνωρίζουμε ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας λένε πάντα ναι σ’όλες τις προτάσεις της διοίκησης.
Αλλά για τυπικούς λόγους οφείλετε να τους ρωτάτε
αν ψηφίζουν υπέρ ή κατά.

Πήγαινε στην κορυφή