Η 3ετής παραχώρηση

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Η 3ετής παραχώρηση

Μπορεί να απουσίαζα για τρεις εβδομάδες αλλά παρακολουθούσα τα τεκταινόμενα στο δήμο μας κι όχι μόνο. Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα αυτού του 20ημέρου σε τοπικό επίπεδο ήταν, χωρίς αμφιβολία, η παράταση της 6μηνης παραχώρησης του Παλαί από την ΕΤΑΔ προς τον Δήμο Γαλατσίου για άλλα 3 χρόνια.

Το ακίνητο θα είναι υπό τη διαχείριση του Δήμου μέχρι τον Γενάρη του 2020. Αυτά τα χρόνια ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί, εκτός της κεντρικής σάλας, τους υπαίθριους χώρους καθώς και ένα βοηθητικό γήπεδο. Όχι όμως όποτε το χρειάζεται, αλλά σύμφωνα με τον όρο του νέου συμφωνητικού «κατά τα διαστήματα που θα επιτρέπει τη χρήση του η ΕΤΑΔ με απλή έγγραφη επιστολή της προς το Δήμο». Αυτός ο όρος για το βοηθητικό γήπεδο, καλό θα ήταν να μην υπήρχε στο συμφωνητικό παραχώρησης γιατί προφανώς θα προκαλέσει προβλήματα ως προς τη διαχείρισή του και την απόδοσή του στα Σωματεία της πόλης.
Ένας άλλος όρος, ο οποίος υπήρχε στο πρώτο συμφωνητικό παραχώρησης και παραμένει και στο νεότερο, είναι αυτός που λέει ότι «τα δύο μέρη συμφωνούν ότι σε περίπτωση που η ΕΤΑΔ κληθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος ή κυβενητικής πολιτικής να ζητήσει από τον Δήμο Γαλατσίου την απόδοση των εγκατάστασεων, τότε εκείνος υποχρεούται να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα εντός της τασσόμενης προθεσμίας, η οποία δεν δύναται να είναι μικρότερη των 10 ημερών. Η ΕΤΑΔ αναγνωρίζει ότι η ανωτέρω περίπτωση αποτελεί εξαιρετική περίτπωση την οποία θα ενεργοποιήσει αποκλειστικά και μόνο εφόσον της δωθεί κυβερνητική εντολή».
Η ΕΤΑΔ ως γνωστόν είναι μια από τις πολλές εταιρίες που περνά στον έλεγχο του νέου Υπερταμείου που έχει δημιουργηθεί για τη διαχείριση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου. Δεν λέω ότι μπορεί να συμβεί άμεσα αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να κατατεθεί κάποια πρόταση στο Υπερταμείο για εξαγορά ή ενοικίαση του χώρου από κάποια ιδιωτική επιχείρηση. Σύμφωνα με τον όρο της συμφωνίας παραχώρησης, ο Δήμος Γαλατσίου είναι υποχρεωμένος να αποδόσει τις εγκαταστάσεις άμεσα.
Το σημείο που λέει ότι η ΕΤΑΔ θα ενεργοποιήσει τον όρο αυτό μόνο εφόσον δωθεί σχετική κυβερητική εντολή παύει να ισχύει από τη στιγμή που η ΕΤΑΔ στο σύνολό της θα αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του νέου Υπερταμείου, το οποίο δεν θα διοικείται ούτε θα παίρνει εντολές από την κυβέρνηση.
Παρά τα δύο αυτά αρνητικά σημεία της συμφωνίας, η τριετής παραχώρηση του Παλαί στο Δήμο Γαλατσίου είναι μαι θετική εξέλιξη, η οποία υπό όρους και προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για να περάσει οριστικά το Παλαί στα χέρια του Δήμου μας.


Θα ήταν
πολύ ωραίο
αν ήταν
και αληθινό…

Αν είχα, δηλαδή, τη δυνατότητα να βρεθώ εκτός των τειχών για τρεις εβδομάδες του Φθινοπώρου.
Πάντως θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την αρχισυντάκτρια της εφημερίδας μας, που με έστειλε, έστω και νοερά, διακοπές για τρεις εβδομάδες.
Η απουσία μου οφειλόταν σε κάτι μπλεξίματα που είχα με την Οργάνωση ΟΜΣΣ. Και πιο συγκεκριμένα με ένα μέλος της με την κωδική ονομασία Ο5. Πριν πολλά χρόνια είχα εμπλακεί σε καβγάδες με ένα άλλο μέλος της ίδιας οργάνωσης, τον Ο3. Μετά από σκληρή μάχη μαζί του, βγήκα νικητής. Το ίδιο θα αποδειχθεί και τώρα. Με τον Ο5.
Τα αποτελέσματα της νίκης μου έχουν ήδη φανεί.

Σημ.: ΟΜΣΣ: Οσφυϊκή Μοίρα Σπονδυλικής Στήλης,
Ο3: τρίτος οσφυϊκός σπόνδυλος,
Ο5: πέμπτος οσφυϊκός.

Ξεκίνησε χθες Πέμπτη και το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
με ομιλία του προέδρου του και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και
 θα κλείσει τις εργασίες του την Κυριακή με την εκλογή
των μελών της Κ.Ε. του κόμματος.
Έχουν προηγηθεί προσυνεδριακές διαδικασίες σε όλες τις οργανώσεις καθώς και ψηφοφορία για την ανάδειξη των συνέδρων.
Στην Οργάνωση του Γαλατσίου από τα 165 εγγεγραμμένα μέλη
ψήφισαν 106 και εκλέχθηκαν 18 σύνεδροι.
Καλή επιτυχία, σύντροφοι!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή