Εκτός 100 παιδιά ,γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Εκτός 100 παιδιά ,γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή το άγχος πολλών γονέων είναι αν το παιδί τους θα βρει θέση σε κάποιο παιδικό σταθμό του Δήμου ή θα καταλήξει στο σπίτι της γιαγιάς. Απ’ό,τι λέγεται φέτος θα μείνουν σ’όλη την Ελλάδα χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.

Στο Γαλάτσι πέρσι ικανοποιήθηκαν και οι 450 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί. Φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 650. Υπολογίζεται ότι από αυτές θα ικανοποιηθούν οι 550. Επομένως θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών 100 παιδάκια – παρότι θα λειτουργήσει μέσα στον Οκτώβριο και ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός δίπλα στο Δημαρχείο, που θα φιλοξενήσει 80 παιδιά (50 νήπια και 30 βρέφη). 
Τα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί για την ικανοποίηση ή μη του αιτήματος για εγγραφή στους παιδικούς σταθμούς είναι εισοδηματικά και κοινωνικά. Τα παιδιά των πλουσίων μένουν εκτός παιδικών σταθμών. Εκτός όμως μένουν και τα παιδιά των ανέργων γονέων! Κατά μία λογική, οι άνεργοι θεωρούνται από το σύστημα και πλούσιοι. 
Τα πρώτα κατ’εμέ παιδιά τα οποία θα έρπεπε να έχουν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς είναι τα παιδιά των ανέργων κι αυτό για ψυχοκοινωνικούς λόγους. Φαντάζεστε ένα παιδάκι να μεγαλώνει σ’ένα περιβάλλον με τόσα προβλήματα γύρω του, τα οποία εκ των πραγμάτων αναφύονται λόγω των άνεργων γονέων του. 
Το κριτήριο αυτό θα πρέπει να καταργηθεί άμεσα γιατί είναι εντελώς παράλογο. Εκτός κι αν αυτοί που το θέσπισαν είναι θιασώτες της λογικής που λέει ότι τα παιδιά των πλουσίων μένουν εκτός παιδικών σταθμών, τα παιδιά των ανέργων μένουν εκτός παιδικών σταθμών, άρα οι άνεργοι είναι πλούσιοι!

Μπράβο Γιάννη!

Παρακολουθώ τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για 25 χρόνια και είναι σπάνιες οι φορές που η αντιπολίτευση έχει επαινέσει μέλος της διοίκησης του Δήμου για την εντιμότητά του.
Συνέβει στην προχθεσινή συνεδρίαση και στη συζήτηση του θέματος για τον απολογισμό εσόδων εξόδων του έτους 2015 του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, όπου όλοι οι δημοτικοι σύμβουλοι που πήραν το λόγο, είπαν μπράβο στον πρόεδρο του Οργανισμού Γιάννη Βερούλη για την έντιμη και την αποτελεσματική διαχείριση στα οικονομικά του νομικού προσώπου.
Κι αυτό γιατί η διαχειριστική περίοδος για το 2015 έκλεισε με αποθεματικό 606.000 ευρώ όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ελλείμματα. Κριτική στον πρόεδρο του Οργανισμού έγινε από την αντιπολίτευση γιατί το αποθεματικό αυτό δεν επιστρέφει ως παροχή στην κοινωνία του Γαλατσίου και γιατί οι δαπάνες για την παραγωγή πολιτισμού είναι πολύ χαμηλές για έναν Οργανισμό που θέλει να λέγεται πολιτιστικός.
Για να φτάσει όμως ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός να έχει αποθεματικό, ο Πρόεδρός του, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα δύο χρόνια πριν, εφήρμοσε ένα νέο, διαφανές και αδιάβλητο σύστημα στις εισπράξεις, των παντός είδους συνδρομών από τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες εντός του Άλσους. Όλες οι εισπράξεις πλέον γίνονται μέσω Τραπεζών. Με αυτό τον τρόπο έκλεισαν οι τρύπες που υπήρχαν στο σύστημα τα προηγούμενα χρόνια κι έτσι σταμάτησαν και οι διαρροές.
Αυτό δείχνει ότι δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο και θέληση για δουλειά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Μπράβο, Γιάννη!
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13/9 και αφού η συζήτηση για τις εγκαταστάσεις του Άλσους είχε πάρει κυριολεκτικά φωτιά και η αντιπαράθεση του Δημάρχου με τους δημοτικούς συμβούλους του Κ. Τσίρου είχε χτυπήσει κόκκινο, ο Γιώργος Μαρκόπουλος, απευθυνόμενους προς αυτούς, λέει: 
«Μιλάτε εσείς, οι οποίοι όταν διοικούσατε το Δήμο για να λύσετε κάποιο πρόβλημα, λειτουργούσατε σαν κλεφτοκοτάδες.»
Υπήρξε μαζική αντίδραση των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων (Μπούρας, Μανιάτης, Ζώμπος, Κιτσίνη) οι οποίοι αξίωσαν από τον δήμαρχο να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό που τους απηύθυνε. 
Παρότι ο Δήμαρχος μετά από λίγο ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό, οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι. 
Για να έχω κι εγώ καλύτερη ενημέρωση για την ετυμολογία της λέξης κλεφτοκοτάδες και μέσω εμού και εσείς, ανέτρεξα στο Λεξικό της Ακαδημίας Αθηνών όπου αναφέρει: 
«κλε-φτο-κο-τάς ουσ. (αρσ.) (προφ.) 1. (μτφ.-μειωτ.) πρόσωπο που επιδείδεται σε μικροκλοπές. 2. (κυρ. παλαιότ.) κλέφτης πουλερικών. Βλ. -άς, ζωο-, κατσικο-κλέφτης».
Καλό είναι πάντως ακόμα και στις πιο σκληρές αντιπαραθέσεις να αποφεύγονται ακραίοι χαρακτηρισμοί που προσβάλλουν.
Δεν πρόλαβαν να αναλάβουν καθήκοντα και 
απ’ ό,τι μαθαίνω επιδεικνύουν περισσή αλαζονεία. 
Παιδιά, προσγειωθείτε μας βλέπουν!

Πήγαινε στην κορυφή