Πλάκωσαν οι «γαμπροί»

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Πλάκωσαν οι «γαμπροί»

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικό Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για την Ανατροπή» Σπύρος Παναγιώτου, σε σχετική συζήτηση γύρω από το Παλαί ανέφερε ότι, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο και κατέθεσε στα πρακτικά, εκτός από τον ΣΚΑΙ, για τον χώρο του Παλαί ενδιαφέρεται και ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 για το δικό του μουσικό σόου. Αρχίζει να γίνεται περιζήτηση νύφη το Παλαί και πλάκωσαν ένας ένας οι γαμπροί. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει.:

«Σφάζονται» τα… talent shows για την αρένα του κλειστού του Γαλατσίου. Ο ΣΚΑΪ ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου να ενοικιάσει τον χώρο και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν ώστε να πραγματοποιήσει τις ζωντανές μεταδόσεις του Χ-Factor.
Την ίδια στιγμή όμως, το κλειστό του Γαλατσίου το διεκδικεί και ο ΑΝΤ1 για το «Τhe Voice», με αποτέλεσμα η διοίκηση της ΕΤΑΔ να αναζητά τρόπους ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι και κυρίως να αυξήσει τα έσοδά της, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα εισπράττει διπλό τίμημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΚΑΪ είχε πληρώσει στην ΕΤΑΔ περί τις 70.000 ευρώ για δυόμισι μήνες, ωστόσο εκτιμάται ότι η αύξηση της… ζήτησης μπορεί να ανεβάσει το τίμημα.
Πάντως το μεγαλύτερο όφελος έγκειται στο γεγονός ότι η βραχυπρόθεσμη αξιοποίηση του συγκεκριμένου ολυμπιακού ακινήτου, το οποίο ρήμαζε για αρκετά χρόνια, δημιουργεί υπεραξία ενόψει της μελλοντικής μακροχρόνιας αξιοποίησής του.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η ΕΤΑΔ προχώρησε εντός 48 ωρών στην αποκατάσταση βοηθητικών χώρων του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου του Γαλατσίου, συνολικής επιφάνειας 2.500 τ.μ., ώστε να στεγαστούν προσωρινά πρόσφυγες.
Στη συνέχεια υπεγράφη σύμβαση βραχυχρόνιας μίσθωσης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του ΣΚΑΪ και για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια που το ολυμπιακό ακίνητο παρέμενε ανεκμετάλλευτο, επιβαρύνοντας το ελληνικό Δημόσιο με έξοδα φύλαξης και συντήρησης, μπήκε σε φάση αξιοποίησης.»

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος ανέφερε ότι «το Παλαί από τις 8 Ιουλίου έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Γαλατσίου και μέχρι τη λήξη της εξάμηνης παραχώρησης, δηλαδή μέχρι τις 8/1/2017, ο χώρος ανήκει σε εμάς. Εμείς θα έχουμε τον πρώτο λόγο.»
Η πορεία θα δείξει ποιός έχει το πάνω χέρι.


Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια

Για άλλη μια φορά – ειλικρινά δεν θυμάμαι ποιά κατά σειρά είναι – η μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Τρίτης έγινε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου. Αφορμή αυτή τη φορά για να γίνει συζήτηση στο Σώμα, στις 13 Ιουλίου, ήταν η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου, με την οποία ζητούσε επειγόντως τη μεταφορά της λαϊκής και συγχρόνως αναφερόταν στα προβλήματα τα οποία προκαλεί η λειτουργία της.

Πρέπει να πλησιάζουν τα 10 χρόνια που το θέμα αυτό συζητείται, ξανασυζητείται και αποτέλεσμα δεν βγαίνει. Θυμάμαι, όταν και εγώ πριν 6 χρόνια ήμουν μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, το είχαμε θέσει στην τότε διοίκηση του Δήμου, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε.
Έχει απ’ όλους διαπιστωθεί, και εντός Δημοτικού Συμβουλίου και εκτός, ότι η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Ελ. Βενιζέλου προκαλεί κάθε Τρίτη έμφραγμα στην πόλη. Και τούτο γιατί η Ελ. Βενιζέλου δεν είναι ένας εσωτερικός δρόμος αλλά μια κεντρική αρτηρία (από Αγ. Γλυκερίας έως Πρωτοπαπαδάκη) με πολλή μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση Ι.Χ. και λεωφορείων. Εκτός των άλλων είναι γνωστό ότι εκεί λειτουργεί και ένα σχολικό συγκρότημα με δύο δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία. Επανειλημμένως δάσκαλοι και γονείς έχουν διαμαρτυρηθεί και ζητούν την απομάκρυνση της λαϊκής.
Πριν ενάμιση χρόνο είχε ληφθεί η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο να μεταφερεθεί η λαϊκή στην οδό Ιπποκράτους. Η απόφαση αυτή, αφού έγινε δεκτή από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εμπορίου, απερρίφθη από την Περιφέρεια με το αιτιολογικό ότι τα μέτρα που διατίθενται δεν επαρκούν για τη λειτουργία της. Εγώ πιστεύω ότι ο χώρος στην Ιπποκράτους μαζί με την Πυθαγόρα και την Λυσίου είναι υπεραρκετός.
Το σημαντικό όμως στην όλη υπόθεση είναι ποιός αποφασίζει για τη λειτουργία της πόλης. Ποιός έχει την ευθύνη, ποιός γνωρίζει καλύτερα, ποιός απολογείται στους δημότες. Αυτός δεν μπορεί να είναι ούτε η Περιφέρεια ούτε ο Υπουργείο. Μόνο ο Δήμος μπορεί να παίρνει τέτοιες αποφάσεις και να τις υλοποιεί. Εάν ούτε κι αυτό δεν έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει ένας δήμος, τότε δεν καταλαβαίνω το λόγο ύπαρξής του.
Η πρόταση η δική μου είναι: αφού συμφωνήσουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις σε ποιό δρόμο πρέπει να μεταφερθεί η λαϊκή, να επιβάλουν τη λειτουργία της εκεί. Δεν είναι δυνατόν μια πόλη 100.000 κατοίκων να μην έχει την δύναμη να προχωρήσει σε μια τέτοια διαδικασία η οποία αφορά την καθημερινότητά της.


Πήγαινε στην κορυφή