Ο Παλμογράφος…

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ο Παλμογράφος…

*Ως ελαιοπαραγωγός που είμαι θέλω να ενημερώσω τους «58» ότι φέτος θα έχουμε ακαρπία και η παραγωγή ελαιολάδου θα είναι κατά πολύ μειωμένη σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.Γι’ αυτό ας φροντίσουν από τώρα για την επόμενη ελαιοπαραγωγική περίοδο.

*Ο Νοέμβρης θα είναι ο μήνας των επίσημων ανακοινώσεων υποψηφιοτήτων των διεκδικητών της δημαρχίας στο Γαλάτσι.Απ’ ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω η μια επίσημη υποψηφιότητα θα ανακοινωθεί στις 8 Νοεμβρίου και άλλη μία στις 21 του ίδιου μήνα. Στις 8 Νοεμβρίου κατά το επίσημο εορτολόγιο είναι η γιορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και στις 21 Νοεμβρίου είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου. Ο κάθε υποψήφιος έχει και το δικό του άγιο για προστάτη.Βοήθειά σας λοιπόν, και καλό και τίμιο προεκλογικό αγώνα.

*Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν εβδομάδα της «Δράσης» αφού κάθε βράδυ σχεδόν ήταν προγραμματισμένη και μια πολιτιστική εκδήλωση στο «Καμίνι».
Κατόρθωσα να παρευρεθώ σε δύο από αυτές και αυτό που έχω να καταθέσω είναι ότι πλημμύριζαν από ποιότητα. Φαντάζομαι το ίδιο θα ήταν και οι υπόλοιπες βραδιές της «Δράσης».
Μέχρι εδώ καλά. Αυτό που παρατηρείται είναι η μικρή συμμετοχή των Γαλατσιωτών στις αξιόλογες κατά τα άλλα εκδηλώσεις. Είναι ένα, θα έλεγα, «μελανό» σημείο το οποίο θα έπρεπε να έχει προβληματίσει τους υπευθύνους του Συλλόγου. Γιατί δεν συμμετέχει ο κόσμος; Τί φταίει; Αδιαφορία; Κούραση; Ελλιπής ενημέρωση;
Μήπως, φίλε Πρόεδρε, θα έπρεπε να διοργανώσεις μια ανοιχτή συζήτηση για το θέμα. Ίσως ακουστούν ενδιαφέρουσες απόψεις…

*Καλό είναι η κυρία Χρυσαυγή Γκουβέτσου, όταν παίρνει το λόγο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, να περιορίζεται στα αμιγώς νομικά της καθήκοντα και να μην εκφέρει πολιτικές κρίσεις και αξιολογήσεις για τα πεπραγμένα προηγούμενων διοικήσεων. Το έχει κάνει επανειλημμένως στο παρελθόν, το έκανε πάλι στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή τη συζήτηση του θέματος του οικοπέδου της Ηνιόχου & Κουντουριώτου.

*ΕΠΙΣΤΟΛΗ της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου

Για πρώτη και για τελευταία, ελπίζουμε, φορά θέλουμε να «απαντήσουμε», σε δημοσίευμα του ΠΑΛΜΟΥ όπως αυτό της 25.10.13.
Προσπαθώντας να ευτελίσετε τις εσωκομματικές μας διαδικασίες, ομαδοποιείτε αυθαίρετα τους συντρόφους μας και βγάζετε αντίστοιχα συμπεράσματα νομίζοντας πως έτσι θα σπείρετε διχόνοια στην οργάνωση του πρώτου, και με διαφορά, κόμματος στην πόλη, του κόμματος που παλεύει για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ. 
Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες και η διαφάνεια, όπως ανοιχτές συνελεύσεις, διαφορετικές απόψεις, δημόσια ανάρτηση αποτελεσμάτων των εσωτερικών μας διαδικασιών, αποτελούν πλούτο και δύναμη για το κόμμα μας.
Αν θα μας ρωτάγατε θα σας λέγαμε με τη σειρά μας, να μη ξοδεύετε άδικα το μελάνι σας για τέτοιου είδους «αναλύσεις». Να ξέρετε πως δημοσιεύματα και αναφορές  παραπολιτικής και σκανδαλοθηρικής υφής δε  μας πτοούν. Αντίθετα μας ενώνουν ακόμα περισσότερο.
Με την ευκαιρία αυτή η οργάνωση μελών (Ο.Μ.) ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου διακηρύσσει προς όλη την πόλη ότι οι παρεμβάσεις των υποστηριχτών του δικομματισμού και των ιδιωτικών συμφερόντων όχι μόνο δεν μας κάμπτουν αλλά μας χαλυβδώνουν στον αγώνα μας για μια Ελλάδα ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ από ΜΝΗΜΟΝΙΑ και ένα δήμο που θα ανήκει στους ΠΟΛΙΤΕΣ του.
Όντας βέβαιοι ότι θα το δημοσιεύσετε στο επόμενο φύλλο σας,
Φιλικά,
Η Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου

– ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ε, όχι και τελευταία, σύντροφοι. Θα πρέπει να υπάρχει και συνέχεια στην αλληλογραφία μας. Πώς αλλιώς θα εκφράζουμε τα συναισθήματά μας;
Καμιά προσπάθεια ευτελισμού από μέρους μου της εσωκομματικής σας διαδικασίας. Τα συμπεράσματά μου για τις ομαδοποιήσεις δεν είναι αυθαίρετα αλλά βασίζονται σε έγκυρες πληροφορίες μου. Θα ήθελα πάντως, αφού το αναφέρετε, να έχω από πρώτο χέρι τις δικές σας αναλύσεις για τις εσωκομματικές σας εκλογές και να δούμε αν τα ποσοστά της επιρροής που έγραφα στο προηγούμενο φύλλο ήταν σωστά ή όχι.
Αν είναι πάντως να σπείρω διχόνοια στην οργάνωσή σας, να συνεχίσω τα δημοσιεύματα.
Φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άστοχη η αναφορά σας στην τελευταία παράγραφο της επιστολής σας για «υποστηρικτές΄του δικομματισμού» γιατί θα πρέπει να το πιστέψετε ότι το κόμμα σας ανήκει πλέον στον δικομματισμό.
Τέλος, συμμετέχω και στηρίζω τον αγώνα σας για «ένα δήμο που θα ανήκει στους ΠΟΛΙΤΕΣ του».
Β.Γ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή