Αλλαγή Φρουράς

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Αλλαγή Φρουράς

Αλλαγή Φρουράς

Μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνει η αλλαγή των αντιδημάρχων από τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο. Θα μπει νέο αίμα στη διοικητική πυραμίδα του Δήμου.

Δεν γνωρίζω αν γίνει αλλά θα πρέπει στις μελλοντικές αλλαγές των αντιδημάρχων να υπολογιστεί και η μέχρι τώρα προσφορά του καθενός χωριστά και κατά πόσον ανταποκρίθηκε στα καθήκοντα τα οποία του είχε αναθέσει ο δήμαρχος.
Και το λέω αυτό γιατί υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ίδρωσαν πραγματικά τη φανέλα και κάποιοι άλλοι οι οποίοι, όχι μόνο δεν πρόσφεραν απολύτως τίποτα, αλλά εξέθεσαν τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο με τη συμπεριφορά τους.
Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν όσοι από τους νέους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας κληθούν να αναλάβουν χρέη αντιδημάρχου, ότι η θέση αυτή δεν είναι μερικής απασχόλησης. Εκτός του χρόνου που θα πρέπει απαραιτήτως να διαθέτουν και ο οποίος θα ξεπερνά το 8άωρο, θα πρέπει να έχουν όρεξη να λύνουν προβλήματα, να ασχολούνται με την καθημερινότητα των δημοτών και όχι να έχουν όρεξη μόνο για φωτογραφίες, αναρτήσεις και δημόσιες σχέσεις.
Θα έρθει όμως και η ώρα που όλα θα ειπωθούν με το όνομά τους. Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν οι Γαλατσιώτες ποιοί από αυτούς που έστειλαν να τους εκπροσωπήσουν στο Δημοτικό Συμβουλίου ανταποκρίθηκαν επαξίως στην εντολή που πήραν την ημέρα των εκλογών και ποιοί είναι αυτοί που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη τους.

ΑΤΥΧΗΣ προσπάθεια

«Οι άριστες όμως και επιτυχείς νομικές εκ μέρους μου ενέργειες». Αυτή η φράση εμπεριέχεται στην εισαγωγή ενός άρθρου για το Παλαί της νομικής συμβούλου του Δήμου Γαλατσίου επί θητείας Κυριάκου Τσίρου, κας Χρυσαυγής Γκουβέτσου.

Θυμίζει απόλυτα τις ανακοινώσεις των βουλευτών και πολιτευεών της επαρχίας του 1960, οι οποίες έλεγαν ότι «κατόπιν ενεργειών μου….».
Δεν θα μπω στην ανάλυση και κριτική των θέσεών της για την υπόθεση του Παλαί, οι οποίες είναι καθαρά πολιτικές θέσεις, θα μείνω όμως σε κάποια σημεία τα οποία χρήζουν κριτικής.
Αναφέρει η κα Γκουβέτσου σχετικά με το Παλαί ότι «Ο κοινός μας αγώνας είχε πλήρως δικαιωθεί» και παρακάτω «Το κοινό μας όραμα για το Παλαί προδόθηκε». Είναι προφανής η επιδίωξή της και αυτή δεν είναι άλλη από το να ταυτιστεί η ίδια με τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των φορέων και των πολιτών για να παραμείνει το Παλαί δημόσιος χώρος αθλητισμού και πολιτισμού.
Υπάρχει όμως μια ουσιώδης διαφορά στην όλη υποθεση. Οι πολίτες, οι σύλλογοι, οι φορείς αγωνίζονταν όλα αυτά τα χρόνια εθελοντικά, ανιδιοτελώς και χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα. Ενώ η κα Γκουβέτσου εκτελούσε εντολές του εργοδότη της, του Δήμου Γαλατσίου. Ήταν υπάλληλος ή αμειβόμενος συνεργάτης του Δήμου και ήταν υποχρέωσή της να υπηρετεί τα συμφέροντα αυτού που της είχε δώσει την εντολή και ο οποίος φυσικά την πλήρωνε. Η κα Γκουβέτσου εργαζόταν για το Δήμο Γαλατσίου και αμειβόταν – και πολύ καλά μάλιστα, θα έλεγα – για τις υπηρεσίες που προσέφερε.
Επομένως είναι ατυχής η προσπάθειά της να ταυτιτστεί με το Κίνημα Φορέων και Πολιτών.

Με απόφαση
της Περιφέρειας
Αττικής…

…έκλεισε το Γυμναστήριο Γυναικών στην οδό Εκάτης, το οποίο λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια χωρίς άδεια.
Και διερωτάται κάθε καλόπιστος, αφού το Γυμναστήριο επί 25 χρόνια λειτουργούσε χωρίς άδεια – γιατί προφανώς ήταν ακατάλληλος ο χώρος και δεν πληρούσε τις προδιαγαραφές – αν γινόταν κάποιο ατύχημα,
ποιός θα είχε την ευθύνη;
Οι κοινωνικές δομές και οι υπηρεσίες είναι απαραίτητες για κάθε δήμο αλλά πρέπει να λειτουργούν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και όχι όπως νά’ναι και όπου νά’ναι μόνο και μόνο για να λέμε ότι κάνουμε έργο.
Πάντως απ’ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο Δήμος Γαλατσίου βρίσκεται σε αναζήτηση νέου χώρου για να στεγάσει όχι μόνο το Γυμναστήριο Γυναικών αλλά και τα Στέκια Νεολαίας.

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο «Καμίνι»

θα πραγματοποιηθεί μια πολύ καλή εκδήλωση από τον ΣΠΑΤ (Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων) με θέμα «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος σε περίοδo οικονομικής κρίσης.»
Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος του ΣΠΑΤ Γιάννης Μανιάτης, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, η Ζωή Ράπτη, δικηγόρος, και η Καραμανώφ Μαρία, Aντιπρόεδρος του ΣτΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συναυλία με τους Γιάννη Κούτρα και Παύλο Καρποδίνη.
Να είμαστε όλοι εκεί!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή