Στραβό αρμένισμα, μας πάνε κάπου;

Ως λάτρης των έργων επιστημονικής φαντασίας, ξεκινώ σήμερα με την εξαιρετική και πολύ παλιά διαστημική σειρά με τίτλο «GALACTICA».


Mε δυο λόγια, σε ένα απόμακρο κόσμο όπου τα νοήμονα όντα ήταν ακριβώς όπως εμείς, είχαν αναπτύξει έναν πολύ προηγμένο πολιτισμό που νομίζω ότι θα τον φθάσουμε σε 100 περίπου χρόνια. Είχαν φτιάξει ρομπότ, που ονομάζονταν «Cylons = Κύλωνες», είχαν εξελιχθεί και μετεξελιχθεί τόσο πολύ που έμοιαζαν με ανθρώπους και επαναστάτησαν εναντίον του δημιουργού τους, του ανθρώπου θα λέγαμε. Μετά από αιματηρότατες συγκρούσεις, όσοι άνθρωποι απέμειναν μπήκαν σε τεράστια διαστημόπλοια και ξεκίνησαν να βρουν έναν μυθικό τόπο που ονομαζόταν «Γη». Τα ανθρωπόμορφα ρομπότ τους κυνηγούσαν στο διάστημα να τους εξοντώσουν.
Σχεδόν όλα τα επεισόδια εξελίσσονται στο διάστημα και εκεί είδα με ωραίο τρόπο αυτό που λέμε «Big Picture». Με τον τρόπο τους, τα ρομπότ έσπρωχναν έντεχνα τον στόλο των ανθρώπων σε ένα συγκεκριμένο μέρος όπου θα έχαναν οποιοδήποτε στρατηγικό πλεονέκτημα είχαν. Ευτυχώς ο αρχηγός του στόλου είδε αυτό που είπαμε «Big Picture» και έδρασε ανάλογα με αποτέλεσμα να αποφύγουν τη θανάσιμη παγίδα και να βρουν επιτέλους οι άνθρωποι τη «Γη» που δεν ήταν τίποτα άλλο, από την έξοδο από μια παρατεταμένη κρίση που εκτυλίχτηκε σε άγνωστο και αφιλόξενο χώρο.
Διαβάζοντας τα επόμενα θα αναρωτηθείτε γιατί έκανα τέτοια εισαγωγή. Την έκανα γιατί μου αρέσει η επιστημονική φαντασία που στις περισσότερες περιπτώσεις θα μπορούσε να λέγεται και επιστημονική προφητεία (βλ. laser, κινητά τηλέφωνα, GPS, tablet, αξονικοί τομογράφοι, βίντεο κλήσεις και εκατοντάδες άλλα) που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους έργα. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να διακρίνουμε ποια είναι η «Big Picture» σήμερα στην Ελλάδα. Ας πάμε κατ’ αρχήν στην Ειδομένη που εκκενώθηκε με ομαλό τρόπο χωρίς να ανοίξει μύτη απ’ ότι μας είπαν από την ΕΡΤ. Άλλα κανάλια και δημοσιογράφοι δεν επετράπη να παραβρεθούν και θύμισε παλαιές εποχές περιορισμού της δημοσιότητας που θυμούνται και γνωρίζουν πολύ καλά τα μεγάλης ηλικίας στελέχη της κυβέρνησης. Το αμείλικτο ερώτημα είναι γιατί έπρεπε να γίνει ζημιά τόσων εκατομμυρίων ευρώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να χάσει μεταφορικό έργο, να χάσουν την αξιοπιστία τους οι έλληνες επιχειρηματίες και να χάσουν δουλειές για λόγους που είναι αδιανόητοι για ένα ευνομούμενο κράτος; Το αποτέλεσμα είναι ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχασε σε αξία που είναι κρατική περιουσία, για την οποία κόπτονται οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, και θα πάρει την οδό ιδιωτικοποίησης, αλλά με χαμηλότερο τίμημα. Τι έγινε; Απλώς έγινε μια ακόμη μεγάλη ζημιά στην Εθνική Οικονομία. Πάμε παρακάτω.
Ιδιωτικοποιείται μεγάλο μέρος του λιμανιού του Πειραιά και ο αρμόδιος υπουργός Δρίτσας δηλώνει ότι δεν έχει λήξει η υπόθεση, αναστατώνοντας με τον τρόπο του όχι μόνο την Cosco, αλλά και άλλους επίδοξους επενδυτές. Δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά ανακοινώθηκε ότι θα γίνει κρατικός οργανισμός ομπρέλα για όλα τα λιμάνια ιδιωτικοποιημένα ή μη. Αμέσως μετά έχουμε ανακοίνωση των δανειστών για λίγο πιο αυστηρά μέτρα. Προχωράμε μετά στα τελευταία μέτρα.
Ας πάμε στο υπό δημιουργία «υπερταμείο». Με το που ανακοινώνει ο Τσίπρας ότι το 40% των πόρων του υπερταμείου θα πηγαίνει σε ταμείο «Κοινωνικής Αλληλεγγύης», οι δανειστές ζητούν αμέσως παραπάνω μέτρα από αυτά που ψηφίστηκαν την περασμένη Κυριακή στη Βουλή. Ψηφίζεται ο ΦΠΑ στα νησιά κ.τ.λ. και ο Καμένος στη Σύρο λέει ότι είναι παράνομα και αντισυνταγματικά. Αφού είναι έτσι θα τα εφαρμόσει η κυβέρνηση τελικά; Γιατί έγινε ο «κόφτης» νομίζετε; Έγινε καθαρά από έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους έλληνες πολιτικούς ως ρεζέρβα αν δεν υλοποιήσουν τα μέτρα που οι ίδια η Ελληνική κυβέρνηση πρότεινε και ψήφισε. Επειδή ζούμε μέσα στα γεγονότα, δεν μπορούμε να αντιληφτούμε την μεγάλη εικόνα που εξελίσσεται τώρα και την οποία θα διακρίνει ευκολότερα ο ιστορικός του μέλλοντος. Αυτή η μεγάλη εικόνα είναι, κατά τη γνώμη μου, ότι η χώρα είναι υπό έναν ακόμη διεθνή οικονομικό έλεγχο όπως έγινε το 1898. Διαβάστε από την wikipedia: «Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος (ΔΟΕ) ονομαζόταν ο έλεγχος των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας που επιβλήθηκε από Ευρωπαϊκές χώρες που δάνεισαν την Ελλάδα το φθινόπωρο του 1897 ενώ αυτή είχε χρεοκοπήσει τέσσερα χρόνια πριν, με στόχο την αποπληρωμή των χρεών της προς τους πιστωτές της. Τον έλεγχο εκτελούσε μια εξαμελής επιτροπή, η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή (Commission Internationale Financière de la Grèce), με μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα από το 1897 μέχρι το 1978, για 81 χρόνια.»
Σας θυμίζει τίποτα το παραπάνω κείμενο; Γιατί είπαν την περασμένη Τετάρτη στις Βρυξέλλες οι δανειστές ότι δεν θα γίνει ελάφρυνση χρέους αν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα; Το κάνουν ως ένα είδος εκβιασμού λένε διάφοροι κατ΄ επίφαση πατριώτες και εγώ λέω ότι είναι ένα μέσο πίεσης να εφαρμοστούν επιτέλους τα συμφωνηθέντα. Με την πολιτική μας έχουμε φέρει το ΔΝΤ σε απόγνωση και θέλει να απεμπλακεί από την Ελλάδα. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό στα χρονικά του!!!! Λένε ότι θα γίνει έκθεση βιωσιμότητας πριν γίνει η συζήτηση για το χρέος. Τι περιμένουμε από μια έκθεση βιωσιμότητας; Απλά. Βγάζουμε μόνοι μας λεφτά και τα καταφέρνουμε ή δεν βγάζουμε και πάμε για νέα δανεικά που φέρνουν άλλα μέτρα.
Σε όλα τα παραπάνω που περιέγραψα υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής: Κάθε φορά που παίρνουμε κάποια μέτρα έρχεται ένα υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος που λόγω και έργω τα αναιρεί. Αυτόματα οι «θεσμοί» αυξάνουν τις απαιτήσεις τους όπως είναι λογικό. Εμείς όμως εδώ λέμε ότι οι κακοί θεσμοί υπαναχώρησαν και την τελευταία στιγμή απαιτούν επιπλέον μέτρα. Ερωτώ: Γιατί γίνεται αυτό; Δεν καταλαβαίνουν ότι ο λαός και η χώρα βυθίζονται περισσότερο στην ύφεση; Μήπως το γνωρίζουν και αδιαφορούν μπροστά στο συμφέρον της κομματικής συνοχής; Αν το κάνουν δεν εγκληματούν εις βάρος του λαού; Μήπως όμως είναι κάτι άλλο και εδώ εντοπίζεται η μεγάλη εικόνα; Πώς ξεκινήσαμε από τον Αύγουστο του 15 με την υπογραφή της συμφωνίας για να μην καταρρεύσουμε και σήμερα μετά από 9 γεμάτους μήνες δεν έχουμε κάνει ακόμη κάτι ουσιαστικό; Έγινε ζημιά; Έγινε. Γίνεται ζημιά με τις αυτοαναιρούμενες δηλώσεις; Σίγουρα γίνεται. Τότε που πάμε; «Έλληνες», όπως έλεγε ο Κολοκοτρώνης, που μας πηγαίνουν; Μήπως πάμε οργανωμένα σε αδιέξοδο για να δούμε τελικά την έξοδο;
Την έξοδο από την ζώνη του ευρώ, για να κόψουμε δικό μας νόμισμα και να κάνουμε το κουμάντο μας με τη Δραχμή μας, με την ΑΤΑ μας, τα επιτόκιά μας του 25,  30% κτλ;
Αυτή την μεγάλη εικόνα έχω αρχίσει να φοβάμαι, διότι βλέπω πολλούς ανόητους θιασώτες αυτής της ιδέας και ακούω και στα ΜΜΕ κάποιους υποψιασμένους. Παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ παιδιά, μήπως χρειάζεται και από εσάς μια νέα «mea culpa»;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή