Γέμισε παιδικές φωνές

Την Τετάρτη 6 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα, τα πρώτα παιδιά της Ακαδημίας Μπάσκετ του ΑΟ Γαλατσίου μπαίνουν για προπόνηση στην κεντρική σάλα του Παλαί. Στην εξέδρα βρίσκονται οι γονείς τους, οι οποίοι παρακολουθούν την πρόπόνσηη φανερά ενθουσιασμένοι από το χώρο. Ο οποίος χώρος δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα της εγκατάλειψης που είχε πριν περίπου 2 μήνες. Τότε έπιασαν για πρώτη φορά δουλειά τα συνεργεία καθαρσιμού του Δήμου Γαλατσίου για να τον ξεβρωμίσουν στην κυριολεξία.

Μετά από 11 χρόνια απραξίας και εγκατάλειψης, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου ή το Παλαί, όπως συνηθίσαμε να το λέμε, μπαίνει ξανά στις ράγες για να εξυπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε: την άθληση της νεολαίας!
Έκανα ένα πέρασμα απ’όλα σχεδόν τα σημεία της κεντρικής σάλας (αγωνιστικός χώρος, εξέδρες, προθάλαμοι, τουαλέτες): όλα πεντακαθαρα. Απουσιάζουν βέβαια τα πλαστικά καθίσματα από τις εξέδρες τα οποία έχουν κάνει φτερά εδώ και 10 χρόνια. Ο Δήμος φρόντισε να αφαιρεθούν όλα τα σιδερένια μπουλόνια τα οποία στήριζαν τα καθίσματα στις εξέδρες γιατί υπήρχε κίνδυνος για ατυχήματα.
Συνολικά, οι στεγασμένοι χώροι του Παλαί ανέρχονται σε 35.000 τ.μ. σε μια έκταση 92 στερμμάτων. Έχω γράψει επανειλλημένως ότι εάν ο Δήμος Γαλατσίου καταφέρει να πάρει τη διαχείριση του ακινήτου και μάλιστα μόνος του, τότε και τις ανάγκες των τοπικών αθλητικών σωματείων θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει χωρίς να τα επιβαρύνει οικονομικά αλλά και τα λειτουργικά έξοδα της εγκατάστασης να πληρώνονται από μια μερική εμπορική εκμετάλλευση των χώρων του. Δεν πιστεύω ότι τα σωματεία της πόλης μας χρειάζονται 35.000 τ.μ. για να λειτουργήσουν. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το κλειστό γυμναστήριο απέναντι στο Άλσος, το οποίο μέχρι τώρα κάλυπτε τις ανάγκες των σωματείων.
Στη σημερινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και η οποία δεν προβλέπεται να αλλάξει τα επόμενα χρόνια, αν περιμένει κάποιος ότι ο κρατικός προϋπολογισμός θα καλύψει τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης του Παλαί, είναι το λιγότερο αιθεροβάμων – για να θυμηθούμε και λίγο τον Αντρέα.
Το ίδιο το Παλαί μπορεί να καλύψει από μόνο του τα δικά του έξοδα και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις να αποφέρει και κέρδη στο Δήμο, τα οποία κέρδη ο Δήμος θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για να καλύψει ανάγκες των δομών υποστήριξης και αλληλεγγύης για τους αδύναμους οικονομικά συνδημότες μας.
Παρακολούθησα προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο μια ακόμη συζήτηση για το Παλαί και τη χρήση του. Το να ακούς από τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) για δημόσιο χώρο με δωρεάν πρόσβαση για όλους και τα έξοδα λειτουργίας να τα καλύψει το κράτος, μου είπε απόλυτα κατανοητό καθώς ως γνωστόν το ΚΚΕ πιστεύει και στοχεύει σε μια οικονομία του κράτους. Να τα ακούς όμως αυτά από δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι ανήκουν στο χώρο της Ν.Δ., η οποία πιστεύει στην οικονομία της αγοράς και σε λιγότερο κράτος, αυτό λέγεται απόλυτος παραλογισμός ή υπέρτατος λαϊκισμός.
Ας το πάρουμε απόφαση: αν θέλουμε η διαχείριση και η λειτουργία των εγκαταστάσεων του Παλαί να περάσει στα χέρια του Δήμου, θα πρέπει συγχρόνως να δεχτούμε ότι χωρίς εμπορική εκμετάλλευση των χώρων του, δεν υπάρχει τρόπος να καλυφθούν τα λειτουργικά του έξοδα και τα έξοδα για τη συντήρησή του. Μην ξεχνάμε ότι η εγκατάσταση  κλείνει φέτος 13 χρόνια ζωής και τα πρώτα σημάδια της φθοράς έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

———————————————————————————————————————————————————
Επειδή ο ρόλος μας
πάνω απ’όλα είναι
ενημερωτικός…

… θέλουμε να
πληροφορήσουμε
τους αναγνώστες μας
και εδικότερα
τις «Ρουβίτσες», ότι
η οντισιόν για τα ταλέντα τα οποία θα πάρουν μέρος στο X-FACTOR
θα ξεκινήσει στο χώρο του Παλαί σε περίπου
10 μέρες και η πρώτη ζωνταντή μετάδοση
σε 1 μήνα.
Τώρα παίζεται εάν
ο χώρος της αίθουσας των 1.800 τ.μ., η οποία διαμορφώνεται για τις ανάγκες των οντισιόν,
θα είναι ο ίδιος και στη συνέχεια γιατί η εταιρεία παραγωγής έχει ζητήσει για τις ζωνταντές
μεταδόσεις
την κεντρική
σάλα του Παλαί.

————————————————————————————————————————-
φωτογραφίες: ΑΟΓ Γαλατσίου (από Mitsos Andritsoianis)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή