Δίκαιη κατανομή

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Δίκαιη  κατανομή

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, όπου έγινε συζήτηση για την επιστολή την οποία έστειλε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος προς το ΤΑΙΠΕΔ, υπήρξε έντονη ενόχληση από ορισμένους συμβούλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι μίλησαν για «δικαιοσύνη» επειδή η συγκεκριμένη επιστολή δημοσιεύθηκε μόνο στον «ΠΑΛΜΟ».

Θα ήθελα να ενημερώσω τους κυρίους δημοτικούς συμβούλους ότι στο Γαλάτσι κυκλοφορεί ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ και αυτή είναι ο «ΠΑΛΜΟΣ». Αν υπήρχε κι άλλη εβδομαδιαία ή ημερήσια εφημερίδα στην πόλη μας, τότε σαφώς θα έπρεπε να δοθεί και σε αυτές τις εφημερίδες η επιστολή. Αλλά προς δική τους στεναχώρια, κυκλφοορεί μόνο ο «ΠΑΛΜΟΣ».
Κι αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν, όπως πρέπει να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι ηττήθηκαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και στη θέση του δημάροχυ είναι άλλος. Και γι’αυτό δεν φταίει ο «ΠΑΛΜΟΣ», όπως διακινούν εδώ κι εκεί από την επομένη των εκλογών. Βέβαια, αυτό σε ένα βαθμό μας ικανοποιεί γιατί όπως και να το κάνουμε, δεν είναι και λίγο να αναγωνρίζει κάποιος τη δύναμη του μέσου που εκπροσωπείς. Και για να φρεσκάρω λίγο τη μνήμη τους τους υπενθυμίζω ότι ο «ΠΑΛΜΟΣ» είναι εβδομαδιαία εφημερίδα, η οποία κάθε χρόνο συμπεριλαμβάνεται στο ΦΕΚ της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, όπου συμπεριλαμβάνονται οι πιστοποιημένες ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα καταχωρήσεων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.
Και για να μπορούμε κάθε χρόνο να διατηρούμε αυτό το πλεονέκτημα, φροντίζουμε να πληρούμε τις προϋποθέσεις του Ν. 3548/07, οι οποίες ειδικά σήμερα έιναι πολύ δυσβάσταχτες. Αυτό ειδικά θα έπρεπε να το γνωρίζει ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κιούπης, ο οποίος είναι και δημοσιογράφος, και μέχρι χθες – πριν δηλαδή διοριστεί στην ΕΡΤ – εργαζόταν σε εφημερίδα η οποία μετά την κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών, ανέστειλε την κυκλοφορία της. Όπως και πολλές άλλες εφημερίδες.
Αντί λοιπόν να κατηγορούν τον Δήμαρχο, ο οποίος μετά από δική μου πίεση μας έδωσε την επιστολή, θα έπρεπε να τον συγχαρούν γιατί με την κίνησή του αυτή αναγνωρίζει τη δουλειά μας και τον δύσκολο αγώνα που δίνουμε για να συνεχίσει να κυκλοφορεί στην πόλη μας μια εβδομαδιαία εφημερίδα, η οποία όπως έχει αποδείξει μέχρι τώρα, είναι βήμα διαλόγου για όλες τις απόψιεις.
Τέλος, δεν είδα να διαμαρτύρονται όταν ο Δήμος Γαλατσίου δίνει ίσο αιρθμό διαφημιστικών καταχωρήσεων στον «ΠΑΛΜΟ», ο οποίος κυκλοφροεί στις 50 από τις 52 βδομάδες τον χρόνο και σε κάποια άλλα έντυπα τα οποία κυκλοφορούν από 5 μέχρι το πολύ 10 τεύχη το χρόνο. Αυτό το θεωρείτε δίκαιο, κύριε Μαγκανάρη, κύριε Κιούπη, κύριε Ζώμπο;
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα περιμένω να θέσετε το θέμα της δίκαιης καταονομής των διαφημιστικών καταχωρήσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή