Παλμογράφος

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Παλμογράφος

δια χειρός ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Φέτος στην παρέλαση δεν είχε εξέδρα για τους επισήμους, μόνο ένα μικρό βάθρο για το Δήμαρχο.
Το περσινό χουνέρι των διαδηλωτών, οι οποίοι κάλυψαν με πανό όλη την εξέδρα, ήταν ο λόγος
που φέτος δεν τοποθετήθηκε.Όχι ότι ήταν άσχημα, μια χαρά ήταν!
Μακάρι να γίνεται το ίδιο από δω και πέρα σε όλες τις παρελάσεις. Να εκλείψει, επιτέλους, και το φαινόμενο κάθε 28η Οκτωβρίου ή 25η Μαρτίου ο κάθε πικραμένος να τρέχει να πιάσει στασίδι στην εξέδρα, νομίζοντας ότι είναι κάποιος νοματαίος.
————————————————————————————————————————————————————-
Πολύ καλή η εκδήλωση που πραγματοποίησαν από κοινού ΚΚΕ και ΚΝΕ στο Δημαρχείο για την 28η Οκτωβρίου. Αλλά μετά από μιάμιση σχεδόν ώρα που κράτησε η εκδήλωση, ήταν ανάγκη, ρε σύντροφοι, να προβάλετε στο τέλος και το δίωρο ντοκιμαντέρ; Ούτε οι ομιλίες του Φιντέλ Κάστρο δεν κρατάνε τόσες ώρες…
————————————————————————————————————————————————————-
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25/10, μεταξύ των ανακοινώσεων που διαβάστηκαν, ήταν και αυτή του Συλλόγου «ΑΘΗΝΑ», συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών Π.Ε., η οποία στην ουσία απαντούσε σε μια επιστολή ενός γονέα μαθητή του 2ου Δημτοκού Σχολείου, η οποία όμως επιστολή (του γονέα) ούτε είχε διαβαστεί ούτε είχε μοιραστεί στο Σώμα και ουδείς γνώριζε τί έλεγε!

Ποιά δεοντολογία;

Η επιμονή της κας Λεπίδα να διαβαστεί η επιστολή του γονέα που είχε σταλεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, έβρισκε αντίθετη την πρόεδρο του Σώματος κα Κιτσίνη και τους συνδικαλιστές εκπροσώπους των δασκάλων. Τελικά, μετά από μία ώρα αντιπαραθέσεων και διαξιφισμών, η επιστολή του γονέα δεν διαβάστηκε αλλά όλοι μας πληροφορηθήκαμε την απάντηση των δασκάλων στην… αόρατη επιστολή.
Και ερωτώ, κυρία Πρόεδρε και αγαπητοί συνδικαλιστές: αυτό λέγεται δεοντολογία; Αυτό λένε και υπαγορεύουν οι δημοκρατικοί κανόνες; Να απαγορεύεις να ακουστεί η γνώμη, το παράπονο, η διαμαρτυρία έστω ενός γονέα;
Η δικαιολογία για τη μη ανάγνωση της επιστολής ήταν ότι το περιεχόμενό της αφορούσε την εσωτερική λειτουργία του σχολείου και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει καμία αρμοδιότητα, κάτι όμως που δεν ευσταθεί διότι θα μπορούσε να διαβαστεί η επίμαχη επιστολή και κατόπιν να πείτε ότι δεν παίρνουμε καμία θέση γιατί το θέμα δεν αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο. Τόσο απλά.
Καλό είναι, κα Πρόεδρε, του Δημοτικού Συμβουλίου να έχετε ευαισθησίες αλλά να τις δείχνετε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει.
————————————————————————————————————————————————————-

 

Τελικά είμαστε πολύ μπροστά
ως εφημερίδα.

Το σκίτσο αυτό είχε δημοσιευθεί στον «Παλμό» πριν από 8 χρόνια, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2004.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25 Οκτωβρίου 2012, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης ενώ τοποθετείται για κάποιο θέμα, παρατηρεί τον Κυριάκο Τσίρο, λέγοντάς του: «Δήμαρχε, δεν με προσέχεις, έχεις αλλού το νου σου».
Και ο Δήμαρχος του απαντά: «Εγώ έχω ικανότητες του Μέγα Ναπολέοντα, αγαπητέ μου.»
Καθυστερημένα μεν αλλά επιβεβαιωθήκαμε!
—————————————————————————————————————————————————————

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25 Οκτωβρίου καθυστέρησε να αρχίσει – όπως κάθε φορά άλλωστε – κατά μισή ώρα. Όταν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν στην πρόεδρο κα Κιτσίνη γιατί δεν ξεκινάει η συνεδρίαση, η απάντησή της ήταν: «Μα δεν έχουμε απαρτία στην πλειοψηφία!»
Προφανώς είναι καινούργιοι κανόνες λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η συνεδρίαση αρχίζει όταν υπάρχει απαρτία στο Σώμα και όχι όταν είναι παρόντες όλοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
—————————————————————————————————————————————————————
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΛΕΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ: «Οι Χρυσαυγίτες είναι απόγονοι των Ταγματασφαλιστών.»
(Της Εθνικής ή της Interamerican;)

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΙΤΣΙΝΗ:
«Τώρα θα συζητήσουμε την απαλλαγή των τελών από τους ανέργους.»
(Εμείς να δούμε πότε θα απαλλαγούμε από τα «μαργαριτάρια» σας…)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή