ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ – Παλμός http://www.palmosnews.gr Εβδομαδιαία Νομαρχιακή Εφημερίδα Tue, 22 Jan 2019 10:27:03 +0000 el hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.9 Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου http://www.palmosnews.gr/48958/nea-galatsiou/kopi-protoxroniatikis-pitas-sillogou-panoramatos-galatsiou/ Mon, 21 Jan 2019 08:40:04 +0000 http://www.palmosnews.gr/?p=48958 Αγαπητοί φίλοι και γείτονες,   με χαρά σας περιμένουμε στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12.00 στα γραφεία του Συλλόγου μας, Ξάνθης 19, Πανόραμα.   Όπως κάθε χρόνο, στις 11.00 π.μ. θα προηγηθεί η τακτική γενική μας Συνέλευση με θέματα προς συζήτηση:  Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός Έκθεση […]

The post Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου appeared first on Παλμός.

]]>
Αγαπητοί φίλοι και γείτονες,

 

με χαρά σας περιμένουμε στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12.00 στα γραφεία του Συλλόγου μας, Ξάνθης 19, Πανόραμα.

 

Όπως κάθε χρόνο, στις 11.00 π.μ. θα προηγηθεί η τακτική γενική μας Συνέλευση με θέματα προς συζήτηση: 

  1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός
  2. Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής
  3. Πορεία συλλόγου
  4. Προβλήματα και προτάσεις

 

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη, για να βοηθήσετε το Σύλλογο όχι μόνο να συνεχίσει, αλλά και να επεκτείνει τη δράση του.

The post Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου appeared first on Παλμός.

]]>
Μείωση 50% των Δημοτικών Τελών για ευπαθείς ομάδες στο Δ. Γαλατσίου http://www.palmosnews.gr/48909/nea-galatsiou/meiosi-50-ton-dimotikon-telon-gia-efpatheis-omades-sto-d-galatsiou/ Fri, 18 Jan 2019 16:30:17 +0000 http://www.palmosnews.gr/?p=48909 Μειωμένα κατά 50% θα είναι τα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου Γαλατσίου σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 403/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε αδύναμη θέση. Κατόπιν της υπ’ αριθ. 403/2018 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου, που αφορά την τροποποίηση της […]

The post Μείωση 50% των Δημοτικών Τελών για ευπαθείς ομάδες στο Δ. Γαλατσίου appeared first on Παλμός.

]]>
Μειωμένα κατά 50% θα είναι τα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου Γαλατσίου σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 403/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε αδύναμη θέση.

Κατόπιν της υπ’ αριθ. 403/2018 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου, που αφορά την τροποποίηση της 501/2017 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί μείωσης ή απαλλαγή Δημοτικών Τελών αποφάσισε την μείωση κατά 50% των Δημοτικών Τελών αποδίδεται στις παρακάτω κατηγορίες:
• Σε άτομα με αναπηρίες με ποσοστό από 67% και άνω και με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Ως προστατευόμενο μέλος νοείται και ο ενήλικας Α’ βαθμού συγγένειας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ο οποίος διαβιεί με την οικογένεια. Από το εισόδημα θα αφαιρούνται τα πάσης φύσεως προνοιακά επιδόματα.
• Σε άτομα με προστατευόμενο μέλος με αναπηρία με ποσοστό από 67% και άνω και με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος. Ως προστατευόμενο μέλος νοείται και ο ενήλικας Α’ βαθμού συγγένειας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ο οποίος διαβιεί με την οικογένεια. Από το εισόδημα θα αφαιρούνται τα πάσης φύσεως προνοϊακά επιδόματα.
• Σε οικονομικά αδύναμους – απόρους όπως ορίζεται στη με Αριθ.Α3 (γ) ΓΠ/οικ 25132, ΦΕΚ 908/4.4.2016.
• Σε τρίτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 16.000 ευρώ, εφόσον τα τέκνα τους είναι προστατευόμενα μέλη. Ως προστατευόμενο μέλος νοείται και ο ενήλικας Α’ βαθμού συγγένειας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ο οποίος διαβιεί με την οικογένεια.
• Σε πολύτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 17.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 2.500 ευρώ από το 5ο παιδί και άνω εφόσον τα τέκνα τους είναι προστατευόμενα μέλη, ανεξάρτητα αν διαθέτουν την ιδιότητα του πολυτέκνου. Ως προστατευόμενο μέλος νοείται και ο ενήλικας Α’ βαθμού συγγένειας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ο οποίος διαβιεί με την οικογένεια. Σε μακροχρόνια άνεργους με 12μηνη συνεχή ανεργία και με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή προστατευόμενο μέλος. Ως προστατευόμενο μέλος νοείται και ο ενήλικας Α’ βαθμού συγγένειας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ο οποίος διαβιεί με την οικογένεια.
• Σε μονογονεϊκές οικογένειες με ένα τέκνο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 2000€ για κάθε επιπλέον τέκνο ή προστατευόμενο μέλος. Ως προστατευόμενο μέλος νοείται και ο ενήλικας Α’ βαθμού συγγένειας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ο οποίος διαβιεί με την οικογένεια.
Για την πλήρη Απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη θα λαμβάνεται εξατομικευμένη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.
– Όλοι οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι που έχουν απαλλαγή και μείωση Δημοτικών Τελών κατά 50% υποχρεούνται να προσκομίζουν κάθε έτος το εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας και το Ε1. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος έχει το δικαίωμα να προβεί στην άρση της μείωσης ή απαλλαγής χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.
– Σε περίπτωση ψευδούς ή ανακριβούς δήλωσης, ή μη δήλωσης άμεσα οποιασδήποτε αλλαγής που έχει προκύψει, ο Δήμος θα καταλογίσει στον υπόχρεο, το όφελος του της τελευταίας πενταετίας με τις προσαυξήσεις.
Η αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την Μείωση ή την Απαλλαγή των Δημοτικών Τελών, έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Δήμου, καθώς επίσης για πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου μας, στο τηλ: 210.2143405 (κα. Πάζιου).

The post Μείωση 50% των Δημοτικών Τελών για ευπαθείς ομάδες στο Δ. Γαλατσίου appeared first on Παλμός.

]]>
Το κυκλοφοριακό στο Δήμο Γαλατσίου ενόψει έργων Μετρό http://www.palmosnews.gr/48874/nea-galatsiou/to-kikloforiako-sto-dimo-galatsiou-enopsei-ergon-metro/ Fri, 18 Jan 2019 08:00:51 +0000 http://www.palmosnews.gr/?p=48874 Προς τον κ. Δήμαρχο Γαλατσίου την κα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το κυκλοφοριακό στο Δήμο Γαλατσίου ενόψει έργων Μετρό. «Μπήκαμε στο 2019 και μέσα στη χρονιά, με βάση τα χρονοδιαγράμματα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, προβλέπεται η έναρξη των εργασιών κατασκευής της Γραμμής 4 στο Δήμο μας. […]

The post Το κυκλοφοριακό στο Δήμο Γαλατσίου ενόψει έργων Μετρό appeared first on Παλμός.

]]>
Προς
τον κ. Δήμαρχο Γαλατσίου
την κα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου
το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το κυκλοφοριακό στο Δήμο Γαλατσίου ενόψει έργων Μετρό.

«Μπήκαμε στο 2019 και μέσα στη χρονιά, με βάση τα χρονοδιαγράμματα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, προβλέπεται η έναρξη των εργασιών κατασκευής της Γραμμής 4 στο Δήμο μας. Την περίοδο της κατασκευής αυτού του τόσο σημαντικού για όλο το Λεκανοπέδιο έργου, τουλάχιστον 3 χρόνια, προβλέπονται εκτεταμένες τόσο σε έκταση όσο και σε διάρκεια κυκλοφοριακές εκτροπές και διαρρυθμίσεις, εντελώς απαραίτητες για την εκτέλεση των εργασιών.
Οι καθυστερήσεις που υπέστησαν από τα μποτιλιαρίσματα οι Γαλατσιώτες και όλοι οι διερχόμενοι κατά τη διάρκεια των γιορτών λόγω της αυξημένης εμπορικής κίνησης των ημερών, θέτουν, έστω συνειρμικά αλλά και εξ αντικειμένου, το θέμα της σοβαρότητας των κυκλοφοριακών προβλημάτων στην πόλη μας σε όλη την επικείμενη μακρά περίοδο εκτέλεσης των έργων του Μετρό.
Το Μετρό στο Γαλάτσι αναπτύσσεται κατά μήκος του άξονα Λ. Βεΐκου – Αγ. Γλυκερίας. Δηλαδή κατά μήκος της μεγαλύτερης από τις δύο κύριες συλλεκτήριες αρτηρίες της τοπικής και ταυτόχρονα εξυπηρέτησης της διαμπερούς κυκλοφορίας. Χωρίς να μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, είναι προφανές ότι οποιαδήποτε σοβαρή και μεγάλης διάρκειας κυκλοφοριακή συμφόρηση σε Λ. Βεΐκου και Λ. Γαλατσίου έχει λίγο – πολύ αντίστοιχες επιπτώσεις στην όλη κυκλοφορία βαθιά μέσα στον οικιστικό ιστό του Δήμου. Σε αυτό συμβάλλουν αποφασιστικά η όλη του, ιστορικά προβληματική, πολεοδόμηση, σε συνδυασμό με: α) την κεντρική θέση του στο Λεκανοπέδιο που σημαίνει μεγάλη διαμπερή κυκλοφορία, β) την τοπογραφία της περιοχής και γ) με την απουσία σοβαρών, από πλευράς κυκλοφοριακής ικανότητας, παρακαμπτήριων αξόνων.
Από αυτή την άποψη, για τη Λαϊκή Συσπείρωση οι κυκλοφοριακές μελέτες της περιόδου εκτέλεσης των έργων δεν είναι ανεκτό να διέπονται από ενδεχόμενες λογικές συμπιεσμένου κόστους, με μοναδική φροντίδα την ασφαλή παράκαμψη των εργοταξιακών χώρων κατά μήκος του έργου και την διευθέτηση των αντίστοιχων ισόπεδων κόμβων. Από εκεί δε και πέρα να μην ασχολούνται με το υπόλοιπο Γαλάτσι στο οποίο «γαία πυρί μειχθήτω». Η θέση μας είναι ότι στα πλαίσια των εργολαβιών του Μετρό απαιτείται να συνταχθούν ολοκληρωμένες κυκλοφοριακές μελέτες που να καλύπτουν το σύνολο της έκτασης του Δήμου. Θα πρέπει επιστημονικά και ολοκληρωμένα να εκτιμούν τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις από την εκτέλεση των έργων στο σύνολο του Δήμου προτείνοντας και τις αντίστοιχες λύσεις τουλάχιστον άμβλυνσης του προβλήματος για όλη την περίοδο εκτέλεσης των έργων. Θα πρέπει να συνταχθούν λαμβάνοντας υπόψη πέραν της ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και την ελαχιστοποίηση των συνεπειών για τους επαγγελματίες και εμπόρους και συνολικά για την όλη κοινωνική και οικονομική ζωή στο Δήμο μας.
Καλούμε το λαό του Γαλατσίου να βάλει στον στόχαστρο των διεκδικήσεών του για βελτίωση των όρων ζωής του και την εκπόνηση ολοκληρωμένων για το σύνολο του Δήμου κυκλοφοριακών μελετών για την περίοδο εκτέλεσης των έργων του Μετρό. Μακριά από τους στόχους των ομίλων να αποκομίσουν πρόσθετα υπερκέρδη σε βάρος της ζωής μας. Μακριά από τις συστημικές – κυβερνητικές επιδιώξεις εξυπηρέτησης των στόχων των του μεγάλου κεφαλαίου του να συμβιβαζόμαστε διαρκώς και με λιγότερες απαιτήσεις, που συστηματικά καλλιεργούνται, και από όλους τους κομματικούς και αυτοδιοικητικούς εκφραστές τους.
Ο Γαλατσιώτικος λαός στους σκληρούς αγώνες που καλείται να δώσει τα επόμενα χρόνια έχει ανάγκη μια δημοτική αρχή συμπαραστάτη και μπροστάρη σε αυτούς. Δημοτική αρχή με πρόγραμμα και λογική σύγκρουσης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού και όχι συμβιβασμού, υποταγής και «περάσματος» στο λαό όλων των στόχων του «μεταμνημονιακού» διαρκούς μνημονίου του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και των πολιτικών δυνάμεων που το υπηρετούν.»

 

ΔΤ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

The post Το κυκλοφοριακό στο Δήμο Γαλατσίου ενόψει έργων Μετρό appeared first on Παλμός.

]]>
Μία νυχτερινή εξόρμηση αγάπης στον Δήμο Γαλατσίου http://www.palmosnews.gr/48901/nea-galatsiou/mia-nixterini-eksormisi-agapis-ston-dimo-galatsiou/ Thu, 17 Jan 2019 17:02:18 +0000 http://www.palmosnews.gr/?p=48901 ΤΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ, ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΜΙΑ ΚΡΥΑ ΝΥΚΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ Αργά το βράδυ της Τρίτης 15 Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ι. Αρχιεπισκοπής μας για τους αστέγους, εθελόντριες και εθελοντές από την Ενορία μας, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του Ενοριακού Φιλοπτώχου και Υπευθύνου των Τομέων […]

The post Μία νυχτερινή εξόρμηση αγάπης στον Δήμο Γαλατσίου appeared first on Παλμός.

]]>
ΤΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ, ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΜΙΑ ΚΡΥΑ ΝΥΚΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αργά το βράδυ της Τρίτης 15 Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ι. Αρχιεπισκοπής μας για τους αστέγους, εθελόντριες και εθελοντές από την Ενορία μας, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του Ενοριακού Φιλοπτώχου και Υπευθύνου των Τομέων Νεότητος και Αιμοδοσίας του Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας, Πολιούχου του Γαλατσίου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αθηναγόρου Σουπουρτζή, πραγματοποίησαν μία νυχτερινή εξόρμηση αγάπης προς τους συνανθρώπους μας χωρίς στέγη.
Στην Ενορία μας, ήδη από τις αρχές μηνός Δεκεμβρίου, ξεκίνησε προσπάθεια συλλογής των απαραιτήτων. Οι εκκλήσεις του π. Αθηναγόρου συγκέντρωσαν το έντονο ενδιαφέρον των Ενοριτών μας, οι οποίοι προσέφεραν κουβέρτες, ενδύματα, είδη πρώτης ανάγκης, ατομικής καθαριότητος και φαγητό για τους αστέγους συνανθρώπους μας.

Με τη βοήθεια περίπου τριάντα (30) εθελοντριών και εθελοντών όλα τα είδη συσκευάστηκαν σε ξεχωριστά δέματα στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης της Ενορίας, το οποίο βρίσκεται στην οδό Λυσίου 8 και το οποίο μάλιστα ανακαινίζεται αυτό τον καιρό, προκειμένου να εξυπηρετήσει κατά καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του φιλανθρωπικού μας έργου.
Με δικά τους μέσα και ένα μικρό φορτηγό εθελοντή ξεκίνησαν από το Γαλάτσι και τα μετέφεραν στην καρδιά της Αθήνας. Εκεί αψηφώντας τους κινδύνους και το χιόνι χάρισαν ζεστά λόγια αγάπης καθώς και τα δέματα που είχαν ετοιμάσει για τους άστεγους αδελφούς μας, σε εκείνους που το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. Τα δέματα και οι κουβέρτες διανεμήθηκαν σε περίπου τριακόσια (300) πρόσωπα.
Εντύπωση προξένησε στους εθελοντές το σχόλιο κάποιου ηλικιωμένου, τη στιγμή που λάμβανε ζεστές κουβέρτες, που θα τον προφύλασαν από το χιόνι, ο οποίος αναρωτήθηκε: » Θεέ μου, μήπως ήλθε νωρίτερα το Πάσχα;»
Επί κεφαλής της εξόρμησης αγάπης ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός, υπεύθυνος του προγράμματος στήριξης των αστέγων
Ο Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου μας Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής εκφράζει βαθύτατες ευχαριστίες προς τους φιλάνθρωπους Γαλατσιώτες εθελοντές και όσους προσέφεραν τα απαραίτητα, εκ μέρους των ασθενών και αστέγων συνανθρώπων μας που έλαβαν βοήθεια αυτή την κρύα νύκτα του χειμώνα!

 

 

The post Μία νυχτερινή εξόρμηση αγάπης στον Δήμο Γαλατσίου appeared first on Παλμός.

]]>
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Γαλατσίου http://www.palmosnews.gr/48826/nea-galatsiou/kopi-protoxroniatikis-pitas-sta-k-a-p-i-tou-dimou-galatsiou/ Thu, 17 Jan 2019 08:58:19 +0000 http://www.palmosnews.gr/?p=48826 The post Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Γαλατσίου appeared first on Παλμός.

]]>

The post Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Γαλατσίου appeared first on Παλμός.

]]>
Όλος ο κόσμος του Μπάσκετ στο Γαλάτσι http://www.palmosnews.gr/48783/nea-galatsiou/olos-o-kosmos-tou-basket-sto-galatsi/ Wed, 16 Jan 2019 08:51:30 +0000 http://www.palmosnews.gr/?p=48783 Η φετινή εκδήλωση για την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ) ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς περισσότερα από 1500 άτομα έδωσαν το παρόν το απόγευμα της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου 2019 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, σε μια ιδιαίτερη στιγμή για την Ένωση, που φέτος γιόρτασε τα 45 χρόνια από την ίδρυσή της. Η ΕΣΚΑ […]

The post Όλος ο κόσμος του Μπάσκετ στο Γαλάτσι appeared first on Παλμός.

]]>
Η φετινή εκδήλωση για την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ) ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς περισσότερα από 1500 άτομα έδωσαν το παρόν το απόγευμα της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου 2019 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, σε μια ιδιαίτερη στιγμή για την Ένωση, που φέτος γιόρτασε τα 45 χρόνια από την ίδρυσή της.
Η ΕΣΚΑ είναι η μεγαλύτερη ένωση της χώρας, με 189 σωματεία, 25.000 αθλητές και αθλήτριες και 14.000 αγώνες το χρόνο, προσφέροντας στην κοινωνία διέξοδο στην άθληση, μέσα σε μια σωστά δομημένη αθλητική κοινότητα.
Ο Πρόεδρος κ. Αλεξόπουλος τόνισε στην ετήσια εκδήλωση: «Σήμερα η Ένωσή μας κλείνει 45 χρόνια ζωής. 45 χρόνια παραγωγικής ζωής. 45 χρόνια δημιουργικής ενασχόλησης με το φυτώριο του Ελληνικού Μπάσκετ. 45 χρόνια συνεχούς προσπάθειας, για ολοένα και καλύτερες μπασκετικές μέρες. 45 χρόνια προσφοράς στο άθλημα που υπηρετούμε, στο άθλημα που μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες του».
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις τιμητικές βραβεύσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλου για την προσφορά του στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε Ελλάδα και Ευρώπη, του αθλητή Φραγκίσκου Αλβέρτη για το ήθος και την προσφορά του στο άθλημα, του Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου για την προσφορά του στον αθλητισμό και το αθηναϊκό μπάσκετ και του Manager Εθνικών Ομάδων Δημήτρη Καρβέλα για την προσφορά του στο άθλημα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κ.Κ.Ε & Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών Νίκος Σοφιανός, η Βουλευτής Α’ Αθηνών & Τομεάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ν.Δ Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών ΚΙΝ.ΑΛ. Κώστας Σκανδαλίδης, η Βουλευτής Β’ Αθηνών & Τομεάρχης Αθλητισμού της Ν.Δ Άννα Καραμανλή, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνος Δέρβος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Σπύρος Τζόκας, ο Εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης και ο Υπεύθυνος Τομέα Αθλητισμού ΚΙΝ.ΑΛ. Χρυσοβαλάντης Αθανασίου κ.ά. Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος και ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος.
Επίσης παρευρέθηκαν ο Β’ Αντιπρόεδρος & Πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων Ε.Ο.Κ Αριστείδης Γολέμης, ο Ειδικός Γραμματέας Ε.Ο.Κ Σωτήρης Κουλοσούσας, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α & Μέλος Δ.Σ Ε.Ο.Κ Ευάγγελος Λυμπεράτος, το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Ε.Ο.Κ Άγγελος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π Σταύρος Κουκάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α Γιώργος Νικολάκης, και όλα τα μέλη του Δ.Σ της ΕΣΚΑ.
Παρόντες και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΔΚΕ Παναγιώτης Ντάβαρης, ο Πρόεδρος του ΣΕΔΚΑ Θεόδωρος Βιδάλης, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΔΚΑ Στέφανος Παπαθανασίου, η Πρόεδρος του ΣΚΚΑ Τάνια Μερίκα, ο Γενικός Γραμματέας ΣΚΚΑ Τάσος Αναστασόπουλος, το μέλος ΔΣ ΣΚΚΑ Μαρία Καλκάνη, το μέλος Κ.Ε.Δ. Ε.Ο.Κ Κώστας Κορομηλάς, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ ΕΣΚΑ Γιώργος Ελευθεριάδης, το μέλος της Κ.Ε.Δ ΕΣΚΑ Γιώργος Ορφανός, και ο ταμίας του ΣΕΠΚ Σωκράτης Ηλιάδης.
Επίσης παρευρέθησαν ο Εμπορικός Διευθυντής της GSA SPORTS Χρήστος Δόριζας, ο Sport Marketing Director FF Group Μάρκος Λαγός, η Brand Manager Factory Outlet Αθηνά Κοντοπάνου, ο ιδιοκτήτης της WE-Promotion Γιώργος Εριτσίδης, η Γενική Γραμματέας του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Χριστίνα Τσιλιγκίρη (η οποία και βραβεύτηκε ως αθλήτρια της Άμιλλας) και πλήθος διαιτητών και κριτών.
Ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία σωματείων ΕΣΚΑ, με αθλητές και αθλήτριές τους, προπονητές, μέλη Δ.Σ και στελεχών τους που παρευρέθηκαν για να τιμήσουν την εκδήλωση και να συμμετάσχουν στις καθιερωμένες βραβεύσεις των σωματείων που διακρίθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.
Βραβεύθηκαν τα εξής σωματεία:
(Θέσεις 1-3, αγωνιστική περίοδος 2017-2018):
Α’ Ανδρών: ΑΟ Αιγάλεω, Ιωνικός ΑΣ, Ηλυσιακός ΑΟ.
Β’ Ανδρών: ΦΕΑ ΝΦ-ΝΧ, ΑΠΣ Φίλιππος, ΑΟ Γαλατσίου- ΟΚΑ Μεσογείων
Γ’ Ανδρών: Υπεροχή Εξαρχείων, ΑΟ Πικερμίου, Εύνικος ΓΑΣ
Δ’ Ανδρών: Βριλησσιακός ΑΟ, ΑΕ Εστία Φιλίας- Θησέας, ΓΣ Άρτεμις Αχαρνών
Α’ Γυναικών: ΑΟ Αμύντας, ΑΚΟ Άρης Χολαργού, ΑΕΚ Περιστερίου Δ.Π
Β’ Γυναικών: ΑΕ Εστία Φιλίας- Θησέας, ΠΟ Αγ. Θωμά, ΑΟ Πεύκης
Γ’ Γυναικών: ΑΣ Εκπαιδ. Κωστέα- Γείτονα, ΠκΑΟ Άμιλλα, ΓΣ Δάφνη Δαφνίου
Α’ Εφήβων: Α.Ε.Κ, ΓΣ Περιστερίου, Παναθηναϊκός ΑΟ
Β’ Εφήβων: Πανερυθραϊκος ΑΣ, ΑΣ Κολλεγίου Ντερή, ΑΣ Παπάγου
Α’ Παίδων: Παναθηναϊκός ΑΟ, ΓΣ Περιστερίου, ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ
Β’ Παίδων: Εκπαιδ. «Ο ΠΛΑΤΩΝ», ΑΟ Άρης Πετρούπολης, ΓΑΟ Κουκουβαούνων
Α’ Νεανίδων: Παναθηναϊκός ΑΟ, ΑΟ Σπόρτιγκ, ΓΣ Αγ. Παρασκευής
Β’ Νεανίδων: Εύνικος ΓΑΣ, ΓΣ Ηλιούπολης, Ιάσων Κολωνού, Ένωση Γαλατσίου
Α’ Κορασίδων: ΑΕΣ Ιάσων Κολωνού, Παναθηναϊκός ΑΟ, ΑΟ Κρόνος Γέρακα
Β’ Κορασίδων: ΑΟΚ Αναγέννηση Γραμματικού, ΚΑΟ Μελισσίων, ΓΣ Προμηθέας
Γ’ Κορασίδων: Ανταίος, ΑΟ Νηαρ Ηστ, ΠΑΟ Δόξα Βύρωνος

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

The post Όλος ο κόσμος του Μπάσκετ στο Γαλάτσι appeared first on Παλμός.

]]>
Οι Επτανήσιοι Γαλατσίου έκοψαν την πίτα τους. http://www.palmosnews.gr/48777/nea-galatsiou/oi-eptanisioi-galatsiou-ekopsan-tin-pita-tous-2/ Wed, 16 Jan 2019 08:36:50 +0000 http://www.palmosnews.gr/?p=48777 Εντυπωσιακή υπήρξε η γιορτινή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Επτανησίων στο Γαλάτσι το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 στην κατάμεστη παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες( χιονόνερο και χαμηλή θερμοκρασία) όπως συνηθίζεται όλα χρόνια αίθουσα του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου της […]

The post Οι Επτανήσιοι Γαλατσίου έκοψαν την πίτα τους. appeared first on Παλμός.

]]>
Εντυπωσιακή υπήρξε η γιορτινή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Επτανησίων στο Γαλάτσι το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 στην κατάμεστη παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες( χιονόνερο και χαμηλή θερμοκρασία) όπως συνηθίζεται όλα χρόνια αίθουσα του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου της πόλης.
Η διοίκηση του Επτανησιακού Συλλόγου με άψογη όπως πάντα οργάνωση έκοψε την πίτα του Συλλόγου και παρουσίασε ένα υπέροχο πρόγραμμα προβάλοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο Επτανησίων τον άρτιο προγραμματισμό την άψογη συνεργασία και την πολιτιστική προσφορά.
Εντυπωσίασε η μικτή τετράφωνη χορωδία του Συλλόγου ερμηνεύονταςΕπτανησιακές καντάδες και τραγούδια που έχουν γράψει την δική τους ιστορία. Μαέστρος της ο κ. Γιάννης Λαζαρίδης. Στο πιάνο ήταν η κ. Φιφίκα Μπουρσιανού.Την ευθύνη της χορωδίας έχουν ο πρόεδρος κ. Ζαβιτσάνος και ο αντιπρόεδρος κ. Κορφιάτης.. Όπως είπε λίγο αργότερα στην ομιλία του ο πρόεδρος κ. Ζαβιτσάνος στόχος του Επτανησιακού Συλλόγου είναι να αναδείξει το χορωδιακό τραγούδι και πέραν του ιστού της πόλης. Να είστε βέβαιοι είπε, ότι αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον πολιτιστικό Επτανησιακό Σύλλογο απόλυτα εφικτό στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.
Το χορευτικό τμήμα και αυτή την χρονιά εντυπωσίασε χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς από τα Επτάνησα ,και τον Πόντο. τις “Χαμένες Πατρίδες” του Ελληνισμού -όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος κ.Ζαβιτσάνος- όπου η ποντιακή ρωµιοσύνη επέζησε, διατηρώντας, σε δίσεκτους καιρούς, αλώβητα τα αρχαία ήθη και έθιµα, και τις σπάνιες παραδόσεις ..Ο Σύλλογος Επτανησίων σήμερα τους θυμάται και τους τιμά.Τιμά και συμβάλει ταπεινά και συνεισφέρει αξιόλογα στη διατήρηση της µνήµης του Πόντου των Ελλήνων..Χοροδιδάσκαλος είναι ο κ. Γκούλτας και υπεύθυνοι οι κ. Φλαμιάτου η κ. Γραικούση και η κ. Γαστεράτου.
.Με ιδιαίτερη προσοχή στις ευχές που απηύθυνε στους παρισταμένους για την καινούργια χρονιά Πρόεδρος των Επτανησίων κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος επεσήμανε μεταξύ των άλλων: Δύσκολες περίεργες και υποκριτικές οι συνήθεις ευχές όμως κάποιες οφείλουμε να τις επαναλάβουμε με την επισήμανση να έχουμε υγεία εμείς οι οικογενειές μας και όλος ο κόσμος.Καλή δύναμη σε όλους μας, υπομονή επιμονή και κουράγιο όσο μας έχει απομείνει.
Κάνοντας λόγο για τον πολιτισμό είπε: Ευχή μας την καινούργια χρονιά ο πολιτισμός και το θάρρος της αλήθειας , να προβάλουν σθεναρή αντίσταση στην οικονομική κρίση ,και να απαντούν στην πολιτιστική παρακμή και την αμφισβήτηση των ηθικών αξιών που μας απειλούν,που απειλούν τις μνήμες και τις παραδώσεις μας .
Για τους υποψηφίους στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές επεσήμανε: Καλή δύναμη καλό κουράγιο και καλή επιτυχία σε όλους .Ας κερδίσει ο ποιο τυχερός μεταξύ πολλών και καλών και να θυμάστε αξιότιμοι κυρίες και κύριοι όλοι σας τον πολιτισμό και τους φορείς του. Να μην ξεχνάτε ότι ο πολιτιστικός φορέας είναι κατ’ εξοχήν ζωντανό δημοκρατικό κύτταρο της ζωής, του τόπου, και η δράση του είναι η δράση του λαού που απαιτεί, διεκδικεί αλλά και δημιουργεί και στοχεύει στην ατομική και συλλογική έκφραση, στην ψυχαγωγία, στην χαρά, στην επιμόρφωση στην συμμετοχή για την ειρήνη, την δημοκρατία την εθνική ανεξαρτησία με την ανάπτυξη της ευρύτερης πολιτιστικής δραστηριότητας.
Γνωρίζουμε όλοι ότι ο πόλιτιστικός Σύλλογος είναι το κατ εξοχή μέσο για την πολιτιστική χειραφέτηση των κοινωνικών στρωμάτων και ομάδων από την κυρίαρχη πολιτιστική αντίληψη που ουσιαστικά τις οδηγεί στον σκοταδισμό και αποτελεί την εστία της πνευματικής αντίστασης απέναντι στην ξένη και ντόπια υποκουλτούρα και εξασφαλίζει μία αναγκαία προϋπόθεση της πολιτιστικής ανάπτυξης, δηλαδή την εμπιστοσύνη των ατόμων και των κοινωνικών ομάδων στις ίδιες τους τις δυνάμεις, μέσα από την ενεργοποίησή τους.
Κάθε πολιτιστικός φορέας αποτελεί εθνική υπηρεσία, , διότι βοηθά να αντιστέκεται ο λαός στην πολιτιστική διάβρωση και υποκουλτούρα και ο ρόλος του στην πολιτιστική αλλαγή του τόπου είναι αναντικατάστατος και θεμελιακός, κ Γιαυτόν ακριβώς τον λόγο αλλά και πολλούς περισσότερους αξίζει υλική και ηθική υποστήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα το επίσημο κράτος,
Για τον Σύλλογο των Επτανησίων επεσήμανε: Ο Επτανησιακός πολιτιστικός Σύλλογος της πόλης μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε πείσμα των καιρών παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα οικονομικά και στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει έρμαιο της ανυπαρξίας των κρατικών φορέων και όχι μόνο,και να προσφέρει στον ποιοτικό πολιτισμό και την καθημερινότητα του πολίτη .
Την πίτα ευλόγησαν ο πανοσιολογιότατος Αρχημανδρίτης (Επτανήσιος) Ιωακείμ Αιβαλιώτης και ο Αιδεσιμότατος πατέρας Αντώνιος Κούκλης.
Ευχές απηύθυνε στους παρισταμένους ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Μαρκόπουλος η βουλευτής και μέλος του Συλλόγου κ. Ελένη Αυλωνίτου και η βουλευτής κ.Καββαδία ( Επτανήσια) Στην εκδήλωση του Επτανησιακού Συλλόγου παρέστησαν Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, ,η βουλευτής κ. Ελένη Αυλωνίτου,η βουλευτής κ. Καββαδία ,οι επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων ,αντιδήμαρχοι δημοτικοί σύμβουλοι ,πρόεδροι νομικών προσώπων του Δήμου,πρόεδροι πολιτικών οργανώσεων ,πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης και εκπρόσωποι πολιτιστικών Επτανησιακών φορέων του Λεκανοπεδίου..

 

ΔΤ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

The post Οι Επτανήσιοι Γαλατσίου έκοψαν την πίτα τους. appeared first on Παλμός.

]]>
Χειμερινό Φεστιβάλ στον Δήμο Γαλατσίου http://www.palmosnews.gr/48732/nea-galatsiou/xeimerino-festival-ston-dimo-galatsiou/ Wed, 16 Jan 2019 08:26:13 +0000 http://www.palmosnews.gr/?p=48732 Για ακόμα μια χρονιά, καλλιτέχνες, κοινό, διοργανωτές, εθελοντές και υποστηρικτές ανταποκρίθηκαν στο σκοπό και τους στόχους του Χειμερινού Φεστιβάλ Γαλατσίου, που μας κράτησε συντροφιά για ένα εορταστικό μήνα και μας έβαλε για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων και του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς. Έναν νέο θεσμό, που μετράει ήδη την 5η του χρονιά (σημ. ξεκίνησε […]

The post Χειμερινό Φεστιβάλ στον Δήμο Γαλατσίου appeared first on Παλμός.

]]>
Για ακόμα μια χρονιά, καλλιτέχνες, κοινό, διοργανωτές, εθελοντές και υποστηρικτές ανταποκρίθηκαν στο σκοπό και τους στόχους του Χειμερινού Φεστιβάλ Γαλατσίου, που μας κράτησε συντροφιά για ένα εορταστικό μήνα και μας έβαλε για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων και του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς. Έναν νέο θεσμό, που μετράει ήδη την 5η του χρονιά (σημ. ξεκίνησε τα Χριστούγεννα του 2014), προσφέροντας σε όλους τους πολίτες και στην τοπική αγορά απλόχερα εικόνες, ερεθίσματα, χαμόγελα και ωραίες αναμνήσεις.

Από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 που το φωτεινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης μας σηματοδότησε την έναρξη της γιορτινής περιόδου, στη πλατεία Μανδηλαρά μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου 2019, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, παραστάσεις Καραγκιόζη και παιδικές εκδηλώσεις κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών και των μεγάλων φίλων μας.

Χαιρόμαστε καθώς το αποτέλεσμα δικαιώνει τη συνεπή πορεία μας, πυκνώνει το κοινό, μικρούς και μεγάλους, που μας αγκαλιάζει, στηρίζει και συμμετέχει.

Ευχαριστούμε θερμά τους καλλιτέχνες, τους υποστηρικτές, τους φίλους, τους εθελοντές και το κοινό και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.

 

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

The post Χειμερινό Φεστιβάλ στον Δήμο Γαλατσίου appeared first on Παλμός.

]]>
Διανομή τροφίμων και νωπών προϊόντων στο Γαλάτσι http://www.palmosnews.gr/48755/nea-galatsiou/dianomi-trofimon-kai-nopon-proionton-sto-galatsi/ Wed, 16 Jan 2019 08:10:46 +0000 http://www.palmosnews.gr/?p=48755 Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας και η Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών σας ενημερώνουν ότι στις 16 και 17 Ιανουαρίου, από 9:00π.μ  έως 13:00μ.μ, θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και νωπών προϊόντων στο χώρο του ΠΑΛΑΙ (Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου) σε όσους  δικαιούχους της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών έχουν εγκριθεί ώστε να λαμβάνουν τρόφιμα από το Κοινωνικό […]

The post Διανομή τροφίμων και νωπών προϊόντων στο Γαλάτσι appeared first on Παλμός.

]]>
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας και η Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών σας ενημερώνουν ότι στις 16 και 17 Ιανουαρίου, από 9:00π.μ  έως 13:00μ.μ, θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και νωπών προϊόντων στο χώρο του ΠΑΛΑΙ (Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου) σε όσους  δικαιούχους της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών έχουν εγκριθεί ώστε να λαμβάνουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Οι δικαιούχοι είναι υποχρεωμένοι να παραβρίσκονται στον χώρο παράδοσης των προϊόντων, αυτοπροσώπως τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που θα αναφέρεται στο γραπτό μήνυμα που θα σταλεί στους εγκριθέντες της Δομής, έχοντας μαζί τους την Ταυτότητα ή το Διαβατήριο τους και την κάρτα του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Σε διαφορετική περίπτωση θα χάνουν όλα τα δικαιούμενα προϊόντα τους (νωπά και μη, φυσικά για τη συγκεκριμένη παράδοση που δε θα προσέλθουν) και δε θα μπορούν να τα παραλάβουν άλλη ημέρα και ώρα.

Οι δικαιούχοι που για διάφορους λόγους, δεν θα μπορούν να προσέλθουν για την παραλαβή των προϊόντων τους, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσουν με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους, οποιοδήποτε πρόσωπο από το οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον.

Σημειώνεται δε, ότι η εν λόγω εξουσιοδότηση, θα αφορά μόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία απουσίας του δικαιούχου και μη θεωρημένη εξουσιοδότηση, ταυτόχρονα σημαίνει και μη παράδοση των προϊόντων.

Τέλος, λόγω του βάρους των προϊόντων κρίνεται σκόπιμο οι δικαιούχοι να προσέρχονται με καροτσάκι ή μεταφορικό μέσο.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210-2143321

από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00π.μ -17:00μ.μ.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

The post Διανομή τροφίμων και νωπών προϊόντων στο Γαλάτσι appeared first on Παλμός.

]]>
H νέα ιστοσελίδα Δήμου Γαλατσίου είναι «στον αέρα» http://www.palmosnews.gr/48750/nea-galatsiou/h-nea-istoselida-dimou-galatsiou-einai-ston-aera/ Tue, 15 Jan 2019 15:46:04 +0000 http://www.palmosnews.gr/?p=48750 Η νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου Γαλατσίου (http://www.galatsi.gov.gr/) τέθηκε σήμερα, 15 Ιανουαρίου 2019, σε λειτουργία, αρχικά σε πιλοτικό επίπεδο με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών. Η πλοήγηση στο νέο site είναι αρκετά φιλική και χρηστική, παρέχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που θέλει να μάθει κάποιος για τον Δήμο Γαλατσίου, ακολουθώντας σύγχρονες προδιαγραφές […]

The post H νέα ιστοσελίδα Δήμου Γαλατσίου είναι «στον αέρα» appeared first on Παλμός.

]]>
Η νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου Γαλατσίου (http://www.galatsi.gov.gr/) τέθηκε σήμερα, 15 Ιανουαρίου 2019, σε λειτουργία, αρχικά σε πιλοτικό επίπεδο με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών.
Η πλοήγηση στο νέο site είναι αρκετά φιλική και χρηστική, παρέχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που θέλει να μάθει κάποιος για τον Δήμο Γαλατσίου, ακολουθώντας σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και προσαρμοστικότητας στις συσκευές, όπως tablet και smart phone.
Μέσα από τη νέα σελίδα δίνεται στους πολίτες η δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, με τη χρήση προσωπικών κωδικών taxisnet. Πλέον, μέσω της σελίδας είναι εφικτή η προβολή, αλλά και η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών με άμεση ενημέρωση του υπολοίπου. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία αυτή είναι πρωτοποριακή και μέχρι σήμερα ελάχιστοι Δήμοι στη χώρα την παρέχουν.
Επίσης, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να λαμβάνουν βασικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Δήμου, να αποστέλλουν αιτήματα με δυνατότητα προσθήκης σχετικών αρχείων, να ενημερώνονται για τις αποφάσεις που λαμβάνουν τα αρμόδια όργανα του Δήμου, για Διαγωνισμούς και Προκηρύξεις που διενεργεί, καθώς και για τα δρώμενα, τις ημερίδες και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Γαλάτσι, απλά και μόνο μέσα από το Ημερολόγιο που υπάρχει στην ηλεκτρονική τους πλατφόρμα.
Μπορούν να «κατεβάζουν» Φόρμες Αιτήσεων π.χ. από την Κοινωνική Υπηρεσία για επιδόματα κ.α., από το Δημοτολόγιο, από το Ληξιαρχείο, ενώ μπορούν να περιηγηθούν και στην Ηλεκτρονική Φωτοθήκη – Βιβλιοθήκη – Πινακοθήκη του Δήμου.
Επιπλέον οι επισκέπτες της πόλης μας μπορούν να ενημερωθούν για την ιστορία, τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Γαλατσίου βλέποντας ταυτόχρονα το ακριβές σημείο τοποθεσίας και αντίστοιχες φωτογραφίες.
Σημειώνεται πως μια ακόμη καινοτομία της νέας δικτυακής πύλης είναι ότι αυτή φιλοξενείται στο υπερσύγχρονο και ταχύτατο κυβερνητικό σύστημα G-Cloud της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. Το G-Cloud είναι φορέας υλοποίησης και διαχείρισης συστημάτων και υποδομών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) των Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και διαχειρίζεται διαδικτυακές πύλες όπως τα ΚΕΠ, το πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», «ΕΡΜΗΣ» κ.α.
Η νέα σελίδα εύκολα προσαρμόζεται και τροποποιείται ανάλογα με τις επιταγές που η καθημερινότητα επιτάσσει. Είναι μάλιστα ανοιχτή σε προτάσεις και σε επισημάνσεις πολιτών για αλλαγές και προσθήκες.
Η κατασκευή της νέας δικτυακής πύλης είναι μέρος ενός συνολικού προγράμματος του Δήμου Γαλατσίου, με σκοπό την πλήρη μετάβασή του στην ψηφιακή κοινωνία καθώς και της ποιοτικότερης εξυπηρέτησης των πολιτών. Ήδη ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα, έχουν πλέον διαλειτουργική επαφή στις οικονομικές τους υπηρεσίες και έχει ήδη εφαρμοστεί η πρώτη φάση του συστήματος της ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2019, με την προμήθεια και τη χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών από όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους του Δήμου. Πλέον, οι διοικητικές εργασίες γίνονται με διαφάνεια, ταχύτερα και αποτελεσματικότερα και με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Η προσαρμογή στην ψηφιακή εποχή δεν είναι υποχρέωση. Είναι το αύριο.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

The post H νέα ιστοσελίδα Δήμου Γαλατσίου είναι «στον αέρα» appeared first on Παλμός.

]]>